13:30 – 27 سپتامبر 1403
ردا افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: قانون رفع موانع تولید نقش موثری در اجرای رفع تداخل زمین در کشور داشته است و در سال 1402 بیشترین عملکرد در این زمینه رخ داد. تاکنون 80 درصد از اراضی کشور برداشته شده است.
وی افزود: زمین اساس و موتور توسعه کشور است و سازمان امور اراضی وظیفه آمایش سرزمین در کشور را بر عهده دارد. آمایش اراضی سازمان بر دو محور تثبیت مالکیت و حفاظت از اراضی کشاورزی استوار است. گام اول در تثبیت مالکیت رفع تداخل یعنی رفع اختلاف بین مردم و دولت و گام دوم صدور اسناد زمین کشاورزی است.
افلاطونی ادامه داد: تلاش کرده ایم حضور مردم را در آمایش سرزمین افزایش دهیم و به همین منظور تفاهم نامه ای مبنی بر برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی به سازمان کشاورزی و نظام منابع طبیعی کشور منعقد شد. این سازمان وظیفه نظارت بر مجوزهای تعیین و تغییر کاربری اراضی را بر عهده دارد. یکی از اهداف سازمان امور اراضی کشور اخذ آمار صحیح از زمین های کشاورزی است تا بتوانیم برنامه ریزی و مدیریت کامل اراضی را انجام دهیم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در حوزه حفاظت از اراضی و توسعه کشاورزی، اجرای طرح آمایش اراضی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: تمامی فعالیت های سازمان امور اراضی کشور بر اساس مکان یابی است که یکی دیگر از اقدامات مهم اجرا شده در سال گذشته است و کلیه مجوزهای صادر شده برای تغییر کاربری مجاز، واگذاری زمین و حتی تغییر کاربری غیرمجاز ثبت می شود. در سیستم ها به شیوه ای جهت گیری نسبت به سایت.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد: کار سازمان امور اراضی کشور هوشمند شده است و در حال حاضر تمامی فعالیت های سازمان در چارچوب سامانه انجام می شود ضمن اینکه تمامی سامانه های سازمان به پنجره ها متصل است. سیستم از واحد آمایش سرزمین
وی افزود: تلاش زیادی در سازمان امور اراضی کشور برای تسهیل صدور مجوز در همه زمینه ها به ویژه در حوزه انرژی های تجدیدپذیر انجام شده است.
افلاطونی گفت: سازمان امور اراضی کشور در جشنواره شهید رجایی سال گذشته در بین تمامی سازمان ها و شرکت های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی رتبه اول را کسب کرد. در این راستا رتبه اول اطلاعات و دولت الکترونیک و بهترین یگان حفاظت در سطح کشور در سال 1403 هجری شمسی حائز اهمیت است. همکاری و تعامل سازنده قوه قضائیه و وزارت جهاد کشاورزی منجر به جهش در مستندسازی اراضی کشاورزی شد.
69 درصد از زمین های کشاورزی تملک بود
حسن بابایی رئیس سازمان ثبت و اسناد املاک کشور گفت: همکاری و تعامل سازنده بین قوه قضائیه و وزارت جهاد کشاورزی در تمامی استانداری ها برای تغییر مالکیت اراضی کشاورزی انجام شده است.
بابایی افزود: در ابتدای سال 1401 هجری شمسی تنها 3 درصد از اراضی کشاورزی سند مالکیت داده شد اما اکنون 69 درصد از اراضی کشاورزی سند و در این راستا بیش از یک میلیون قطعه زمین کشاورزی سند مالکیت شده است.
وی ادامه داد: تعیین حریم اراضی کشاورزی یکی از عوامل اساسی در ارزیابی فعالیت های قضایی در استانداری است چرا که صدور سند اراضی کشاورزی و اثبات مالکیت اصلی ترین راهبرد راهبردی قوه قضائیه است که موجب کاهش دعاوی و اختلافات مالکیتی می شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با سند اراضی کشاورزی به آمار دقیقی از مساحت اراضی کشاورزی خواهیم رسید.