18:29 – 24 اوت 1403
حضرت الله نوری معاون امور بیمه ای ستاد صندوق بیمه کشاورزی در خصوص وضعیت صندوق بیمه کشاورزی و عملکرد و وظایف صندوق بیمه کشاورزان گفت: بر اساس قانون صندوق بیمه کشاورزی در سال 63 با هدف از پوشش محصولات بیمه کشاورزی و بعداً با افزودن یک ماده که عوامل تولید و زنجیره تولید برای بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه ماموریت اولیه صندوق بیمه حمایت از تولید در بخش کشاورزی است، افزود: بر اساس آمار سال زراعی گذشته زیربخش کشاورزی در کشور حدود 3 میلیون و 900 هزار هکتار معادل با 53-54 درصد دیم 67 درصد باغ ها 420 هزار هکتار معادل 33-34 درصد و طیور یک میلیارد و 350 میلیون قطعه مرغ معادل 99 درصد و 43-44 درصد آبزیان است. دام تحت پوشش بیمه قرار می گیرد در بخش دام عملکرد نسبتا ضعیف تری دارد به طوری که 9 میلیون رأس معادل 14 تا 15 درصد بیمه است که مبنای کمترین پوشش بیمه ای آن در زیربخش دام است.
نوری ادامه داد: طبق آمار به طور متوسط 38 تا 40 درصد سطوح قابل بیمه مشمول بیمه کشاورزی است. از این رو سال گذشته حدود 5850 میلیارد تومان به شرکت های بیمه غرامت پرداخت کردیم که 73 تا 74 درصد آن مربوط به بخش کشاورزی و باغبانی به دلیل خشکسالی و سرمازدگی اخیر و مابقی مربوط به دام، طیور و آبزیان است. ورود بیماری های ناشناخته به کشور
برخی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم مشمول بیمه اجباری می شوند
وی به بیمه اجباری برخی محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: بر اساس ماده 33 برنامه هفتم بخشی از گندم، جو، دانه های روغنی و فرآورده های دام و طیور بیمه اجباری اعلام شده است و باید آمادگی داشته باشیم که تمام سطوح. از این مبلغ تحت پوشش بیمه اجباری قرار می گیرد و علیرغم اینکه امکان اجرای 100 درصدی آن در سال اول وجود ندارد، اما از سال دوم اجرا می شود.
معاون امور بیمه ای ستاد صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: در سال های اخیر با طرح کشاورزی پیمانی و طرح حمایت از اراضی دیم کشور با مشارکت ستاد ملی بر اساس امام فرمان در که کشاورز پس از 7 تا 8 ماه حق بیمه را پرداخت می کند.
نوری ادامه داد: در حال حاضر بر اساس قوانین بالادستی تنها نهادی که می تواند از کشاورزان آسیب دیده حمایت کند صندوق بیمه کشاورزی است که به دلیل محدودیت اعتبار ممکن است نتواند صددرصد مطالبات کشاورزان را تامین کند اما با پرداخت وجه. با جبران خسارت، تولیدکنندگان می توانند به چرخه تولید بازگردند.
وی با اشاره به اینکه بخش طیور با 98 تا 99 درصد از بالاترین سطح بیمه برخوردار است، افزود: دولت به طور متوسط بین 67 تا 68 درصد حق بیمه را در تمامی زیربخش ها پرداخت می کند. در حوزه گیاهان دارویی سهم دولت ۸۵ درصد و مرغداری و کشاورزی ۷۵ درصد است و کشاورزان به صورت اعتباری یا اقساطی پرداخت میکنند.
دولت یک ریال هم از صندوق بیمه اختصاص نداد
معاون امور بیمه ای ستادی صندوق بیمه اجباری کشاورزی افزود: در مرغداری بهترین بیمه را در آسیا و منطقه داریم و هر اتفاقی بیفتد حمایت می کنیم اما سال گذشته با ظهور بیمه از جنوب شرق. ما انتظار داشتیم که حمایت آنچه لازم است را انجام دهد. بنابراین هیچ مرغی نباید بدون بیمه از جوجه کشی خارج شود به همین دلیل بیمه اجباری از بیمه اختیاری موثرتر است.
به گفته وی، بیمه اجباری دام طی سه سال گذشته به دلیل نبود پشتوانه اجرایی محقق نشده است به همین دلیل مجلس برای برخی از محصولات بیمه اجباری تمامی ریسک ها را در برنامه هفتم لحاظ کرده است که در صورت اعتبار مشمول بیمه اجباری می شود. اختصاص داده شده است.
نوری با اشاره به دلایل تاخیر در پرداخت غرامت به کشاورزان گفت: کشاورزان 30 درصد حق بیمه را پرداخت می کنند و به دلیل کمبود منابع مالی دولت، پرداخت غرامت به تاخیر می افتد و تنها 30 درصد آن باقی می ماند. درصدی که از دولت دریافت می کنیم نیاز مبرم دارد و در حالی که دولت هر لحظه بودجه را تخصیص می دهد، غرامت پرداخت می شود و غرامت به موقع ارائه می شود. اگر اعتبار مصوب دولت به موقع تخصیص یابد، مشکلی برای پرداخت غرامت نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: ظرف مدت 20 روز جبران خسارت زیرمجموعه کشاورزی و ظرف دو ماه برای زیرمجموعه باغداری آغاز می شود، اما تاکنون از 6 هزار میلیارد تومان اعتبارات سال زراعی 1402-1403، ریال اعتبار داشته است. پرداخت نشده است. اعتبار تخصیصی که امیدواریم با تشکیل دولت جدید به موقع پرداخت شود باید دغدغه کشاورزان را برطرف کند.
اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی در سال زراعی جدید 6 هیمت
معاون امور بیمه ای ستاد بیمه صندوق بیمه کشاورزی در خصوص اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی افزود: برای سال زراعی جدید 6 اعتبار در نظر گرفته شد که با توجه به ثبات تخصیص اعتبار، باید میزان پرداختی را کاهش دهیم. برای تعهدات خود اما امیدواریم از ماده 33 برنامه هفتم برای اخذ اعتبار جدید اقدام کنیم.
به گفته وی، برنامه هفتم منوط به ارائه مانده بیمه اجباری است. به عنوان مثال 12 میلیون هکتار کشاورزی داریم و بیمه اجباری در این بخش به 20 ساعت اعتبار نیاز دارد تا بیمه اجباری به درستی انجام شود.
نوری بیان کرد: علیرغم شکایت شرکتهای بیمه مبنی بر تاخیر در پرداخت غرامت یا عدم پرداخت خسارات وارده، صندوق بیمه با وجود کوچک بودن تنها چتر حمایتی کشاورزان است که تولیدکنندگان را از پرداخت غرامت طفره میبرد. بازگشت به چرخه تولید
خبرنگار: آزاده محبی