17:43 – 09 نوامبر 1403
فارمک عزیز کریمی مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی جاریراحدود 520 هزار هکتار نخود، 120 هزار هکتار عدس، 100 هزار هکتار باقلا و 40 هزار هکتار سایر حبوبات مانند ماش و لوبیا را هدف گذاری کردیم..از این سطح حدود 720 هزار تن حبوبات در کشور قابل تولید است.
وی تصریح کرد: تقریبا اکثر کشت عدس و نخود در فصل دیم صورت می گیرد و به همین دلیل شرایط خاص اقلیمی و خشکسالی تاثیر عمده ای در تولید آنها دارد.
مدیرکل دفتر غلات و فرآورده های اساسی افزود: در دیم ها، امکانات زیربنایی کوچک و نیاز زیاد به نیروی کار سختی کار را نسبت به محصولاتی مانند گندم به شدت افزایش می دهد و بی ثباتی بازار و اثرات نوسانات قیمت بر کشاورزان. میل به رشد لوبیا موثر است.
وی نیاز سالانه کشور به حبوبات را حدود 792 هزار تن عنوان کرد و گفت: در تولید لوبیا و نخود سفید (نوع کپلی) و لوبیا و ماش به خودکفایی می رسیم.. حبوبات به عنوان محصولات بهاره، پاییز و منتظر رشد می کنند.
وی سطح زیرکشت حبوبات در سال زراعی گذشته را 742 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از این سطح 661 هزار تن حبوبات به دست آمد.
مدیرکل دفتر غلات و فرآورده های اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرانه مصرف حبوبات در کشور برای هر نفر حدود 9 کیلوگرم است.
وی در خصوص بذر مورد نیاز کشاورزان گفت: بر اساس درخواست کشاورزان برای امسال حدود 1500 تن انواع بذر تهیه شد.
عزیز کریمی ادامه داد: حدود یک هزار و 100 تن بذر حبوبات در سال زراعی گذشته بین کشاورزان توزیع شد که حدود 450 تن آن مصوب شد. توزیع بذر یارانه ایرابرگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی با حضور مسئولین شهرستان و شهرستان.
مدیرکل دفتر غلات و فرآورده های اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه ها و اقدامات مهم برای افزایش تولید حبوبات در کشور گفت: مهمترین این طرح ها در زمینه لوبیا خشک (نخود و نخود فرنگی) است. نخود) (عدس) شامل تغییر الگوی کشت از بهار به پاییز، کشت منتظر، مکانیزاسیون و کشت مستقیم، افزایش درجه مکانیزاسیون و افزایش ضریب نفوذ بذور مصوب و تغذیه متعادل در حبوبات آبی از جمله اجرای طرح اصلاح. بهره وری لوبیا در منطقه 10 استان مهم لوبیا خیز کشور، اجرای طرح های کشت دو ردیفه در تپه ماهور، آبیاری نوک، تغذیه متعادل و افزایش ضریب نفوذ بذر گواهی شده.