07:16 – 26 سپتامبر 1403
سهراب سهرابی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور به دنبال افزایش سطح زیر کشت نیستیم، بلکه تنها به دنبال بهبود تولید با افزایش بهره وری هستیم.
به گفته وی، بیشتر کشت برنج مربوط به استان های شمالی است و در سایر استان ها برنج به صورت پراکنده کشت می شود.
سهرابی از افزایش 700 هزار تنی تولید برنج نسبت به سه سال گذشته خبر داد و گفت: بر اساس آخرین گزارش استانداری ها میزان تولید برنج سفید به 2 میلیون و 700 هزار تن رسید در حالی که در سال 1400 این میزان تولید شد. تولید برنج 2 میلیون تن و در سال 1401 هجری شمسی 2 میلیون تن و در سال گذشته 2 میلیون و 500 هزار تن شاهد افزایش تولید برنج بودیم منطقه
مجری طرح برنج با بیان اینکه از کل تولید یک میلیون و 800 هزار تن ارقام بومی و 900 هزار تن آن ارقام پرمحصول است، تصریح کرد: بنابراین 70 درصد تولید برنج مربوط به ارقام بومی و 30 درصد است مربوط به ارقام پرمحصول
وی ادامه داد: آمارها حاکی از آن است که در حوزه کشاورزی مکانیزه 72 درصد کشت در نهالستان و 28 درصد به روش سنتی و 93 درصد برداشت با کمباین و 7 درصد به روش دستی انجام می شود.
سهرابی سطح ریتون در استان های گیلان و مازندران را 120 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: کشت مجدد برنج به 70 هزار هکتار رسید که رشد خوبی داشته است.
مدیر پروژه یارنگ به روش های خودکفایی در تولید برنج اشاره کرد و گفت: استفاده از بذرهای برچسب دار، افزایش مصرف کودهای فسفاته و پتاسه، توسعه کشاورزی دیم، افزایش بهره وری از طریق آبیاری دوره ای و توسعه کشت برنج در مزارع برنج. اقدامات آموزشی و ترویجی، مدیریت آفات، بیماری ها و علف های هرز، به دنبال افزایش تولید در واحد سطح و در نهایت افزایش تولید برنج هستیم.
خبرنگار: آزاده محبی