نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی به تخصیص بیش از 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات و بیش از 60 هزار میلیارد تومان منابع مالی از طریق فعال سازی ابزارهای خرید اعتبار در صنعت پتروشیمی برای احیای رکود و نیمه کاره ادامه داد. واحدهای اقتصادی فعال از ابتدای دولت سیزدهم اطلاع رسانی شدند.
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین کارگاه از سلسله کارگاه های آموزشی «داستان یک تجربه» به همت مرکز آموزش مدیریت دولت با موضوع «احیای مردمی» برگزار شد. اکوسیستم در جنبش واحدهای اقتصادی با حضور سید امیرحسین مدنی نماینده دولت در جنبش احیای واحدهای اقتصادی. این رویداد اقتصادی با حضور جمعی از مسئولان کشور برگزار شد.
مدنی در این مراسم درباره تجربه تشکیل پویش احیای واحدهای اقتصادی گفت: پس از حضور در دولت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور به موضوع تعطیلی برخی واحدهای اقتصادی پرداخت. به ویژه پس از دوران سخت اقتصادی کرونا و از سوی دیگر نیاز دولت به رشد هشت درصدی اقتصاد، به دستور معاون اول رئیس جمهور مسئولیت احیای اقتصاد بسته و نیمه فعال را بر عهده گرفتم. واحدها
وی ادامه داد: در ادامه کار به یک درک مشترک رسیدیم که کشور در بلاتکلیفی است و نیاز به راهبرد زیست محیطی دارد و بررسی کردیم که نهضت احیای واحدهای اقتصادی چه ماموریت هایی را باید تضمین کند و با چه واحدهایی مواجه هستیم، چه واحدهایی چه واحدی. آیا ما به آن نیمه تعطیل می گوییم یا واحدهای توانبخشی فعلی دولت چه دستگاه هایی را توصیه می کنند؟
مدنی تصریح کرد: یکی از ماموریت هایی که تعیین کردیم طراحی یک اکوسیستم اقتصادی-اجتماعی بود که این موضوع را به یک موضوع جامعه تبدیل کند، سپس مدتی آمار و تجربیات جهانی را بررسی و تحلیل کردیم. مثلاً در آمریکا واحدی زیر نظر رئیس جمهور مسئول احیای واحدهای راکد است، اما آماری که در کشور ما وجود داشت بسیار پراکنده بود و بالغ بر 50 هزار واحد راکد و نیمه راکد داشتیم که تاکنون نزدیک به 12 هزار واحد را رصد کرده ایم. .
نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی گفت: در ابتدا کتاب، منابع و دوره آموزشی برای احیای کشور نداشتیم و به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم یک واحد تولیدی را برای احیاء و احیا رها نکنیم. باید راه و روش مدیریت و احیا را آموزش دهیم. البته همه واحدهای تعطیل عمدتاً به دلیل مشکلات مدیریتی و عوامل آموزشی قابل احیاء نیستند و تقریباً 30 درصد این واحدها قابل احیا هستند.
مدنی اضافه کرد: در اقتصاد ما سرمایه گذار وجود ندارد و مردم را به بانک می فرستیم تا وام بگیرند و با همان روند قبلی مدیریت کنند و نتیجه هم مثل سابق است.
وی با بیان اینکه چشم انداز نهضت برای ما مهم بود و باید مردم را درگیر کنیم، چشم انداز رشد داشته باشیم و از سرمایه های مردمی استفاده کنیم، گفت: در مرحله بعد سعی کردیم در بخش های مختلف حکومت جبهه سازی کنیم. یکی از آن جبههها، جبهه مالی بود و ما جبهه تامین مالی بودیم و از صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی نیز بهره میبردیم.
مدنی ادامه داد: جدول حرکتی برای احیای واحدهای اقتصادی در بورس و بانک ها تشکیل دادیم و تصمیم گرفتیم پروتکلی برای ادامه این روند باشیم و به جای اینکه بیمارستانی باشیم که درمان می کنیم، سازمانی هستیم که به ده ها پروتکل می دهیم. بیمارستان ها برای درمان از طرفی ضعف فناوری به ویژه در معدن داشتیم به همین دلیل شرکت های دانش بنیان را وارد گردش کار کردیم.
وی افزود: برای جذب نیرو فراخوان دادیم و چندین هزار نیرو جذب کردیم و 700 نفر را آموزش دادیم و نقش آنها را در بانک ها و ادارات برجسته کردیم. تسهیل و رفع موانع تولید، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ایدرو، ایمیدرو، بسیج و … و این همکاری بین همه صورت می گیرد.
نماینده دولت با اشاره به موفقیت های خاص نهضت احیا گفت: کل پولی که دولت برای احیای واحدهای اقتصادی اختصاص داد ده هزار میلیارد تومان و سرمایه ای که احیا شد تقریباً دویست هزار میلیارد تومان بود. و این نشان می دهد که این پول در جای درستی قرار گرفته است، استفاده شده است یا مثلاً در صنایع مادر مانند پتروشیمی توانسته ایم زنجیره تامین مالی راه اندازی کنیم و این در صنعت فرش بسیار موثر بوده است. .
با اشاره به تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب، ریاست محترم جمهوری و معاون اول محترم رئیس جمهور بر حمایت از تولید ملی و احیای واحدهای اقتصادی راکد و نیمه فعال و همکاری دولت و دستگاههای اجرایی این تلاش ها منجر به احیای حدود 6500 واحد کوچک، متوسط و بزرگ در بخش ها و حوزه های مختلف اعم از صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و غیره شده است که برای 145 هزار شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است. و به این ترتیب حدود 180 هزار میلیارد تومان سرمایه ترمیم شد.
مدنی افزود: تداوم تخصیص بیش از 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای اقتصادی مشکل دار، تامین بیش از 60 هزار میلیارد تومان منابع مالی از طریق فعال سازی ابزارهای خرید اعتباری در صنعت پتروشیمی، ایجاد و فعال سازی ابزارهای تامین مالی از جمله: صندوق توانبخشی. تامین مالی جمعی، تامین مالی زنجیره تامین و وجوه درون صندوق، تامین بیش از یک هزار میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز برای احیای واحدهای اقتصادی از طریق بسترهای تامین مالی جمعی، نظارت و بسته شدن بیش از 300 پرونده پیچیده حقوقی و بانکی، شناسایی و آموزش 700 توانبخش، طراحی. اکوسیستم توانبخشی و راه اندازی سامانه پایش و تحلیل واحد که در آن آمار و جزئیات ارائه شده توسط دستگاه های اجرایی واحدهای نیمه فعال، راکد و مقاوم سازی شده در سراسر کشور گنجانده شده است. از دیگر اقدامات انجام شده به عنوان بخشی از جنبش، احیای واحدهای اقتصادی بود.