سایر موضوعات

7 نکته ای که باید درباره مجوز کسب و کار بدانید

متقاضیان برای صدور و دریافت مجوز الکترونیکی باید هفت نکته را بدانند تا از حقوق خود بهره مند شوند.

به گزارش ای بی اس نیوز، هفت نکته مهم برای صدور و اخذ مجوز الکترونیکی وجود دارد که متقاضیان برای بهره مندی از حقوق خود باید آن ها را بدانند. دبیرخانه مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار این هفت مرحله را مورد بحث و بررسی قرار داد که اولین آن پرتال ملی صدور مجوز است. شرایط، مدارک، هزینه ها و مهلت صدور 4200 پروانه کسب در پرتال ملی مجوز (mojavez.ir) اعلام شد.

تمامی مراحل از ثبت درخواست تا صدور مجوز بصورت الکترونیکی و تحت نظارت هوشمند پورتال می باشد تا مجوز هر متقاضی واجد شرایط در موعد مقرر صادر شود. سرویس پورتال ملی مجوز کاملا آفلاین است و به هیچ مدرک کاغذی همراه با عکس نیاز ندارد.

بخش دوم: مجوز چگونه صادر می شود؟ در پاسخ باید به این نکته اشاره کرد که پس از ثبت نام متقاضیان مجوز، پرتال ملی مجوز به صورت خودکار و هوشمند اولین درخواست های اطلاعاتی را دریافت و پرونده متقاضی را با این پیام به درگاه تخصصی مجوز ارسال می کند: پاسخ به اولین درخواست های این متقاضی. مثبت است. در زمان اعلام شده بررسی کنید، در صورت داشتن شرایط ویژه اعلام شده در پرتال ملی به ما اطلاع دهید تا مجوز صادر شود.

نکته دیگر مربوط به حق متقاضی پروانه است. هر متقاضی مجوز در صورت دارا بودن کلیه شرایط اعلام شده در پرتال ملی مجوز، باید در زمان توافق شده مجوز خود را صادر کند. به منظور رد درخواست متقاضی، مراجع صدور مجوز باید کتباً اعلام کنند که متقاضی شرایط لازم برای گزارش در پورتال ملی صدور مجوز را ندارد. با این روش داوطلب واجد شرایط می تواند به راحتی حق خود را ثابت کند و آن را بگیرد.

در بخش شرایط مخالفت با صدور مجوز، لازم به ذکر است که مراجع صدور مجوز حق مطالبه شرایط و مدارکی که در پرتال ملی صدور مجوز اعلام نشده است را از متقاضی مجوز ندارند. این جنحه است و شش ماه مجازات دارد. به دو سال حبس تعزیری پرتال ملی صدور مجوز از هر متقاضی می خواهد قبل و بعد از صدور مجوز از طریق پیامک نسبت به رعایت این تصمیم اقدام کرده و به صورت هوشمند تخلف را از مراجع صدور مجوز کشف و به دادگاه اعلام کند.

در مورد مجوزهای جدید باید گفت که مجوزهای جدید شناسه های منحصر به فرد (الکترونیکی) هستند. مجوزی که خارج از درگاه ملی صدور مجوز و غیر در qr.mojavez.ir صادر شده باشد، از نظر قانونی مجوز ندارد و در ادارات دولتی، نیروی انتظامی و بانک ها معتبر نیست. علاوه بر این، تا پایان سال 1402، تمام مجوزهای کاغذی باید به شناسه های منحصر به فرد تبدیل شوند. پرتال ملی صدور مجوز با دریافت کد ملی و کدپستی، شناسه منحصر به فرد را برای دارندگان پروانه کاغذی معتبر به صورت رایگان صادر می کند.

همچنین بخشی از مجوزها به سمت ثبت و بخشی دیگر به سمت تأیید است. 80 درصد مجوزها مبتنی بر ثبت هستند، یعنی ظرف سه روز پس از ثبت درخواست و بررسی های اولیه صادر می شوند. تمام مجوزهای خانوادگی و 90 درصد مجوزهای تجاری مبتنی بر ثبت است. مجوزهای مبتنی بر تایید پس از دریافت پاسخ به استعلامات تخصصی (از قبیل آزمایش، تغییر کاربری، ساخت ساختمان، محیط زیست، استانداردها، برق، جاده، آب و …) صادر می شود و تحویل آنها بستگی به تعداد و سختی درخواست آنها دارد. چهار تا حدود 100 روز طول می کشد.

نکته آخر این است که اجازه بگیرید. صدور مجوزهای خاص مستلزم پاسخ مثبت به درخواست اطلاعات است. شرایط و مدارک لازم برای پاسخگویی به درخواست‌ها نیز در صفحات مجزای پرتال ملی صدور مجوز موجود است و بسیاری از آنها (مانند رژیم حقوقی، بدهی مالیاتی، اساسنامه شرکت و …) به‌طور خودکار و مزاحم برای متقاضی دریافت می‌شود. استعلامات و تاییدیه های مورد نیاز برای اخذ هر مجوز در صفحه راهنمای اخذ آن مجوز نوشته شده است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا