معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تاکنون تنها حدود هفت درصد معادن در کشور اکتشاف شده است و در عین حال در بسیاری از حوزه های صنعت معدن و معدن به دلیل نوع نگرش و مشکلات و تحریم های بین المللی وجود دارد، کمبود دانش وجود دارد، ما در فناوری عقب هستیم.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) محمدرضا متقی نیا در نشست بررسی مفاد تفاهم نامه وزارت حراست و دانشگاه شهید بهشتی در خصوص توسعه معدن. و بخش صنایع معدنی افزود: شاید دلیل اصلی این تاخیر این باشد که نتوانسته ایم فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی را به روز کنیم. در این زمینه دانشگاه می تواند ورود کند و با توجه به توانمندی های ارائه شده از سوی دانشگاه امیدواریم به این هدف دست یابیم.
رئیس هیأت مدیره ایمیدرو یادآور شد: همکاری دانشگاه و صنعت از ابتدای انقلاب آغاز شد، اما هرگز به نقطه مطلوب نرسید، در حالی که برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی باید به دنبال آن بود. اثربخشی همکاری صنعت و دانشگاه
وی ابراز امیدواری کرد: در فصل جدید این نوع ارتباط صنعت و دانشگاه (که هم اکنون با دانشگاه شهید بهشتی برقرار شده است) شاهد اثربخشی این همکاری در کوتاه مدت و بلندمدت باشیم تا مشکلات موجود بخش تولید و توسعه حل می شود، مشکل را حل می کند و مشکل را حل می کند.
ضرورت نوسازی مراکز تحقیقاتی ایمیدرو
معاون وزیر صامت با بیان اینکه این سازمان دارای تعدادی مرکز تحقیقاتی در حوزه معدن و صنایع معدنی است، گفت: این مراکز در کرج (مرکز تحقیقات فرآوری کرج و ایمنو)، یزد و آذرشهر و همچنین 2 موسسه با مشارکت دانشگاه (یونیدرو با مشارکت دانشگاه تهران و مرکز شریف با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف فعال است.
وی ادامه داد: واقعیت این است که تاکنون تاثیرات مراکز مذکور در ماموریت های ایمیدرو چشمگیر نبوده و نیاز به ارتقای این جایگاه وجود دارد.
بر اساس این گزارش، تفاهم نامه مذکور در تیرماه 1402 بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه شهید بهشتی منعقد شد.