اخبار اقتصادی روز

7 درصد خسارت ناشی از تصادفات جاده ای به تولید ناخالص داخلی کشور

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان فراجا با بیان اینکه تصادفات جاده ای 7 درصد به تولید ناخالص ملی آسیب وارد می کند، گفت: باید 31 درصد از آمار فوتی ها در کشور و در برنامه هفتم توسعه 50 درصد کاهش یابد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید کمال هادیان فر در هفتمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته، اظهار کرد: امروز با 85 میلیون نفر جمعیت، بیش از 52 میلیون نفر دارای گواهینامه هستند. علاوه بر این، حدود 40 میلیون وسیله نقلیه در کشور در حال استفاده است که 47 درصد آنها منسوخ شده اند. سال گذشته 35 میلیارد تردد در شهرها و 7 میلیارد در جاده ها داشتیم و افزایش تردد در جاده های کشور حدود 6 درصد بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه باید هر سال 10 درصد از کشته های تصادفات جاده ای بکاهیم. به عبارت دیگر با توجه به اینکه سال 1403 اولین سال اجرای برنامه هفتم خواهد بود، هدف گذاری در سال جاری کاهش 10 درصدی مرگ و میر ناشی از تصادفات است. موفقیت در کاهش 10 درصدی تعداد قربانیان تصادفات تنها به عملکرد پلیس راهنمایی و رانندگی بستگی ندارد. هلال احمر، اورژانس، بیمارستان ها، خدمات امداد خودرو، رسانه ها و غیره. نیز باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور اضافه کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ سالانه تلفات تصادفات در کشور ما 17 هزار نفر است، اگر بتوانیم تا پایان هزار و 402 نفر حداقل یک هزار و 700 نفر را از این تعداد کاهش دهیم و بر این اساس از مجروحان بکاهیم. پس در سال 1402 توانستیم به هدف خود برسیم. اگر در سال های بعد نیز همین روند ادامه پیدا کند، تا پایان برنامه هفتم، تعداد مرگ و میرهای تصادفی به زیر 8000 نفر در سال خواهد رسید.

هدف کاهش 10 درصدی آمار تصادفات سالانه است

هادیان فر افزود: مسائل مدیریتی نقش مهمی در موفقیت برنامه های مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات دارد. به عبارت دیگر، برای موفقیت در کاهش 10 درصدی آمار سالانه قربانیان حوادث، باید مدیریت و رهبری خاصی توسط رئیس جمهور یا معاون اول وی اعمال شود تا ظرفیت ها و وظایف قانونی نهادهای مختلف بسیج شود. برای دستیابی به این هدف طبق برنامه هفتم.

وی گفت: تعداد فوتی ها در کشور باید 31 درصد و در برنامه هفتم توسعه 50 درصد کاهش یابد. 22 دستگاه در کاهش تصادفات نقش دارند و برخی از دستگاه ها در این بخش مهم نیستند اما هشت دستگاه نقش مستقیم دارند.

هادیان فر با بیان اینکه کاهش تصادفات یکی از الزامات قانونی است، افزود: در سال 1382 حدود 28 هزار کشته در تصادفات داشتیم که اگر با همین سرعت ادامه می دادیم امروز تعداد کشته شدگان حدود 35 هزار نفر بود. . اما با شرایطی که در دولت های گذشته و در دولت سیزدهم وجود داشت، این اتفاق افتاد، تلفات ناشی از تصادفات کاهش یافت و اکنون به حدود 19 هزار کشته رسیده ایم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور 15 تا 20 درصد جراحات تصادفات جاده ای را منجر به ضایعات نخاعی دانست و افزود: 7 درصد تصادفات به تولید ناخالص داخلی کشور و 9 تا 11 درصد به اقتصاد ملی و بودجه کشور آسیب وارد می کند. پنج عامل مدیریت، وسیله نقلیه، عامل انسانی، قوانین و مقررات راه و مهار در کاهش تصادفات جاده ای موثر است و امیدواریم بتوانیم جدی ترین دغدغه کشور یعنی کاهش تصادفات جاده ای را کاهش دهیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *