معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه حجت الاسلام هادی صادقی در مراسم افتتاحیه شعبه معاونت صلح و توسعه حل اختلاف قوچان گفت: یکی از سیاست های قوه قضائیه سوق دادن پرونده ها به سمت صلح و سازش قبل از صدور حکم است. داده می شود دشمن با تبلیغ منفی می گوید که تعداد محاکمات در ایران زیاد است، اما نمی گوید که تعداد پرونده ها در ایران 10 برابر کشورهای دیگر است. برخی از عناوینی که در ایران به آنها جرم می گوییم در کشورهای اروپایی هم افتخار می کنند.
انتهای پیام/
وی با بیان اینکه اکثر پرونده های وارد شده به هیأت حل اختلاف منجر به مصالحه می شود، گفت: میانگین نرخ حل و فصل پرونده ها در سال گذشته 32 درصد بود، اما امروز این میزان افزایش یافته و به 40 درصد رسیده است. اینکه بیشتر پرونده ها به سازش ختم می شود، جای امیدواری دارد. برای توسعه چنین فعالیت هایی باید از توانایی هایی که مورد احترام مردم است و مورد قبول مردم است برای سازش استفاده کنیم.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با اشاره به فعالیت حدود 7 هزار دستگاه حل اختلاف در کشور، گفت: شوراهای حل اختلاف دو کار اساسی انجام می دهند که اولین آن صلح و سازش بین مردم است و تاکنون انجام شده است. سالها موفق بود
وی افزود: حل و فصل اختلافات مردم که پیگیری قضایی کمتری دارد در این شوراها با سرعت و هزینه کمتری انجام می شود. متوسط زمان رسیدگی در شعب حل اختلاف کمی بیش از 30 روز است، در حالی که در سیستم دادگاه حدود سه برابر بیشتر طول می کشد.
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه گفت: 69 درصد مراجعین شوراهای حل اختلاف از عملکرد این شورا رضایت دارند. کار را تسهیل می کند و به نتایج مفیدی می رسد. به همین دلیل مردم رضایت بیشتری دارند.
صادقی افزود: حجم پرونده ها در دستگاه قضایی نباید ما را به اشتباه بیندازد که وضعیت اجتماعی بد است. باید دانست که مردم ایران می بخشند و گاهی از حقوق خود چشم پوشی می کنند. در حالی که در اروپا مردم چنین تحملی ندارند.
وی افزود: ایران به کشورهایی نزدیک است که 90 درصد مواد مخدر دنیا را تامین میکنند که این امر زمینه ساز افزایش جرم و جنایت است. بیش از 50 درصد جرایم کشور مربوط به مواد مخدر است که 48 درصد آن مستقیماً مرتبط با مواد مخدر است. اگر جرایم مربوط به مواد مخدر را از سایر پرونده های قضایی جدا کنیم، تعداد زندانیان بسیار کاهش می یابد.