انتهای پیام
وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل هزینه ناکافی سازمان، تعداد کارگران ساختمانی بیمه شدگان به صورت یک طرفه در حال کاهش بود که ما را بر آن داشت تا پیشنهاد اصلاح ماده 5 این طرح را بدهیم که سازمان تامین اجتماعی نظرات خود را در این خصوص اعلام کرد. . برخی از نمایندگان مجلس نیز به این ماده واحده نظر داشتند و مدت ها بود که اصلاح این طرح مورد اختلاف بود اما در نهایت اعضای کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری از آن حمایت کردند و پس از چندین بار این طرح به تصویب رسید. مراحل و دو رای کامل در پارلمان کامل.
وی در نهایت مساجد، تکایا، حسینیه ها و مراکز مذهبی و ادارات را از پرداخت حق الزحمه کارفرما معاف کرد و گفت: طبق اصلاحیه مصوب مجلس، هزینه بیمه کارگران ساختمانی به ازای هر متر مربع زیربنا بر عهده کارفرماست. در ساخت و ساز شهری 4 درصد و در ساخت و سازهای روستایی 1 درصد حداقل دستمزد ماهانه همان سال مصوب شورای عالی کار باید به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود.
هادی ساداتی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارزیابی تصویب طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس و پوشش کارگران ساختمانی، اظهار کرد: بیش از دو سال است که پیگیر این مصوبه هستیم و به دلیل منابع درآمدی سازمانی که بر اساس قانون مصوب سال 1395 برای پوشش بیمه همه کارگران ساختمانی کافی نبود، درخواست کردیم اصلاحیه این طرح به مجلس ارسال شود.
نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به اینکه 650 هزار کارگر ساختمانی در انتظار بیمه هستند ابراز امیدواری کرد.
ساداتی در پاسخ به این سوال که آیا با اجرای این طرح مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل می شود؟ وی گفت: سازمان تامین اجتماعی معتقد است تمامی کارگران ساختمانی را تحت پوشش قرار می دهد. او در سال های اخیر نیز این تعهدات را انجام داده اما به آنها عمل نشده است، بنابراین باید دید چقدر به تعهدات عمل می شود. البته ما از نمایندگان مجلس خواستیم تا میزان کمک ها و برداشت ها را بررسی کنند. در رابطه با قانون تامین اجتماعی و امیدواریم منابع و هزینه های سازمان در بحث بیمه کارگران ساختمانی لحاظ شود تا شاهد هرج و مرج نباشیم.
نایب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ادامه داد: در سال های 1397 و 1398 تعداد کارگران ساختمانی پرداخت کننده 840 هزار نفر بود که اکنون کمتر از 600 هزار نفر تحت پوشش تضمینی هستند. در حال حاضر طبق آمار حدود یک میلیون و 300 هزار کارگر ساختمانی در کشور داریم که از این تعداد کمتر از 600 هزار نفر بیمه پرداخت می کنند و 650 هزار کارگر ساختمانی در نوبت بیمه اجتماعی هستند به امید اینکه زودتر تحت پوشش قرار گیرند.
ساداتی درباره اجرای این مصوبه گفت: پس از تصویب در مجلس، این طرح به شورای نگهبان ارسال شد و منتظر هستیم تا پس از تصویب نهایی و بازگشت، برای اجرا ابلاغ شود.