در صنعت لوازم خانگی کشور در دهه گذشته از نظر کمی پیشرفت خوبی داشته ایم به طوری که تا سال 1395 با 8 میلیون دستگاه در گروه های کالایی به 18 میلیون دستگاه رسیده است. اما در سال های 1401 و 1402 شاهد افزایش هشت درصدی تولید بودیم که 65 درصد آن مربوط به عمق تولید داخلی بود.
وی افزود: در حال حاضر در برخی از لوازم خانگی تا 100 درصد تولید داخلی داریم، در حالی که برخی کمتر تولید داخلی دارند البته کولر گازی و ظرفشویی از جمله کالاهایی بود که با افزایش تولید همراه شد.
هاشمی افزود: در بسیاری از واحدهای تولیدی مراکز مستقل فناوری و نوآوری ایجاد شده که تحول آفرین است و شبکه خدمات پس از فروش نیز گسترش یافته است، اما دولت باید در مدیریت صادرات بسته های حمایتی و تشویقی مطلوبی ارائه دهد. در حالی که مشوق های صادراتی و عوارض گمرکی از سوی دولت ارائه نمی شود.
به گفته دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، باید در تعاملات جهانی چاره اندیشی کرد زیرا به دلیل محدودیت ها و تحریم ها جهشی در عرضه و ارزش وجود ندارد، بنابراین با ایجاد شرایط و مزیت های مطلوب به توسعه صادرات خواهیم رسید. مشارکت.
وی بیان کرد: زمانی که قدرت خرید مردم کاهش یابد، اولویت های خرید مردم تغییر می کند، مشکل اساسی در کشور است و باید از طریق بودجه و حمایت های دولتی با آن مقابله شود.
الهاشمی افزود: تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی شرکت های آهن و نفت باید تایید شود و قیمت های کشف شده در بورس سازوکار مناسبی برای محصول ندارد و بازار حراج بازار حراج محسوب می شود. و از مزیت تهیه مواد اولیه که یکی از عوامل گرانی کالاست برخوردار نیست.
وی تصریح کرد: شبکه بانکی باید با کشورهای مختلف ارتباط منطقی داشته باشد تا بر موانع بیرونی و مشکلات داخلی فائق آید. سهم این صنعت از تولید ناخالص داخلی کشور 13 درصد است در حالی که سهم صنعت از مالیاتی که می پردازد 68 درصد است که درصد نامتناسبی است. زیرا تولید نیز هزینه هایی دارد که به جهش تولید نمی رسد.
خبرنگار: ردا زارعی