وی با بیان اینکه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور متولی این موضوع شد، افزود: در سال 96 مناقصه بین المللی برگزار شد که شرکت واگن سازی و شرکای آن چینی به عنوان برنده این مناقصه معرفی شدند. شامل ساخت 630 واگن آلومینیومی بود.»؛ اما اعلام این قرارداد یک سال طول کشید و پس از آن با اعمال تحریمهای ترامپ و پیچیدهتر شدن اوضاع، فرآیند تولید داخلی تمدید شد.
مدیرعامل مترو تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر فرآیند تامین مالی اداری در چین در حال انجام است، گفت: از سوی دیگر 15 درصد مبلغ قرارداد باید توسط شرکت اصلی ایران تامین شود. بنابراین قرار بود این مبلغ از محل صندوق توسعه ملی تامین شود اما در لایحه مالی سال 1400 این مهم برجسته شد و در بودجه جایگزینی برای آن وجود نداشت.
انتهای پیام/
وی در خصوص راهکارهای تامین مالی ساخت واگن ها گفت: یا دولت باید ردیفی برای تحقق این امر در بودجه 1401 در نظر بگیرد یا در نامه ای به مقام معظم رهبری اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی را داشته باشد. .
امام ادامه داد: با وجود مکاتبه با رئیس جمهور برای حل این موضوع، هنوز پاسخ یا راه حل جایگزین قطعی مشخص نشده است، اما در جلسه ای که با برخی از مسئولان دولتی داشتیم، پیشنهاد کردند که شهرداری تهران نیمی از آن را پرداخت کند. 15 درصد؛ «اما در قانون، دولت مجبور بود این مبلغ را بپردازد.
مدیرعامل شرکت مترو تهران آخرین وضعیت ساخت 630 واگن مترو در پایتخت را تشریح کرد و گفت: 630 واگن مترو در انتظار بودجه هستند.
علی امام در گفت وگو با ای بی اس نیوز، وی در خصوص وضعیت قراردادی 630 واگن مترو برای تهران گفت: در ماده 58 برنامه پنج ساله ششم دولت موظف شد 2000 واگن برای تهران و کلانشهرها تامین کند. با این حال، این اتفاق هنوز رخ نداده است و تنها چهار ماه تا پایان سال 1400 باقی مانده است.