پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

600 میلیون لیتر سوخت جت در سال گذشته مصرف شده است

برترین برنامه امروز این سوال است که آیا سوخت هواپیما باید یارانه داده شود یا خیر؟ با حضور صاحب فن کارشناس انرژی و بیات مشاور رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشوری مورد بررسی قرار گرفت.

صاحب حنار، کارشناس انرژی گفت: در حال حاضر یارانه های زیادی برای سوخت پرداخت می کنیم و این به نفع اقشار بالای جامعه است.

وی بیان کرد: اگرچه سوخت هواپیما با بنزین معمولی متفاوت است، اما یارانه ای که برای این سوخت در نظر گرفته شده است، با توجه به اینکه تعداد استفاده کنندگان هواپیما بسیار کمتر از مصرف کنندگان معمولی بنزین است، توجیه منطقی ندارد و در واقع می توان گفت: یارانه به قشر مرفه تعلق می گیرد از جامعه و قبایل بالاتر که عملاً به او نیاز ندارند. البته این مشکل تنها به سوخت هواپیما محدود نمی شود، بلکه به برق و گاز نیز محدود می شود. طبقات مرفه جامعه از همان حمایت دهک های پایین استفاده می کنند و این اصلاً منصفانه نیست.

مالک حنار گفت: ما با صنعت هوانوردی مشکلی نداریم، چرا مسافری برای گرفتن حمایت و ارز به خارج از کشور سفر می کند و همچنین برای گرفتن یارانه پنهان سوخت، بحث هایی که ما داریم درباره آینده ما است. وضعیت فعلی حمل و نقل مشکل ماست.» یعنی باید راه برون رفت از این وضعیت فعلی را باز کنیم و برای اینکه از این وضعیت کنونی خارج نشویم مشکل حمل و نقل ما حل نمی شود، ما الان از نسل قدیم استفاده می کنیم. هواپیماها و هواپیماهای نسل جدید در کشور ما اصلا سرمایه گذاری نمی شود و این یک نکته مهم: میزان سوخت افزایش می یابد، این طبیعی است.

وی گفت: فکر می کنم اگر قیمت سوخت از جایی بیاید و یارانه آن را برداریم، طبیعتاً به تناسب قیمت بلیت منجر می شود.

این کارشناس انرژی گفت: 85 درصد مسافران هوایی کشور از سه گروه برتر جامعه هستند و مشکلی برای سفر ندارند. راه حلی وجود دارد، مثلاً می توانیم به مناطق محروم و کم اقبال پرواز کنیم. دولت بخشی از قیمت بلیت را به کسانی که از این صنعت استفاده می کنند پرداخت می کند.

وی بیان کرد: اگرچه صنعت هوانوردی به عنوان موتور محرک مطرح است، اما برای توسعه پایدار باید صنعت هوانوردی به طور طبیعی گسترش پیدا کند اما با یارانه حتی در شرایط فعلی هم نمی توان به این مهم دست یافت. به نظر من اگر این حمایت برداشته شود مقدمه ای است برای دولت و دولت برای آزادسازی آن یعنی تا زمانی که از یک جایی وارد شویم، حالا می بینید که قیمت گذاری در حوزه حمل و نقل هوایی تقریبا اجباری است. این کار انجام می شود و همین باعث می شود که در صنعت هوانوردی فسادهای زیادی ایجاد شود و پیشرفت نکند، یعنی سرمایه گذار وارد نشود، سرمایه گذار واقعی وارد نشود، یک سری مشکلات اجرایی ایجاد می کند.

در ادامه بیات مشاور سابق رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نیز گفت: حمل و نقل هوایی امروز مانند آب برای زندگی است و دولت امروز باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد، 65 درصد سفرهای هوایی در کشور ماموریت است. .

وی افزود: در گذشته به حمل و نقل هوایی به عنوان یک کالای لوکس نگاه می شد، اما امروزه این امر تغییر کرده است، چرا که خطوط هوایی داخلی نیز یک میلیون لیتر برای خطوط خارجی و 2.4 میلیون لیتر برای خطوط داخلی مصرف می کنند.

بیات افزود: در سال گذشته 217 هزار ساعت پرواز داخلی ثبت شد و 600 میلیون لیتر سوخت هوانوردی مصرف شد که به طور میانگین اگر بخواهیم لحاظ کنیم باید دقیق محاسبه شود اما سازمان حمل و نقل، ناوگان کشور در هوا است. ترابری و هواپیماهای باریک بدن در آن عدد گنجانده شده است 140-150 صندلی با این عدد 600 تومان تقریباً 2 تا 2.5 درصد سهمیه را می توان در یک ساعت پرواز به آن اختصاص داد و این را هم بگویم دو تا دو در یک ساعت و نیم پرواز هزینه بیشتر از این است که در این هواپیما است.

وی گفت: بر اساس آماری که ثبت کردیم، 401 شاخص عملیاتی ما به حدودی رسیده است و آمار دقیقی در این باره وجود ندارد، در حالی که سوخت فقط برای پروازهای برنامه ای ایرلاین ها یارانه پرداخت می شود و سایر پروازها همچنان رایگان است.

بیات گفت: همانطور که گفته شد پروازهای داخلی ما در سال گذشته 217 هزار ساعت پرواز در داخل کشور انجام شده است که از 153 هزار پرواز که تعداد آنها تقریباً 600 میلیون لیتر برآورد شده است، مصرف این میزان ساعت، ارزش دارد. از این 600 تا 16 هزار میلیارد تومان است اگر با احتساب 27 هزار میلیارد تومان، البته پارسال کمتر بود، چون قیمت فوب در خلیج فارس پویا است، حدود 16 هزار میلیارد است که 360 میلیارد تومان آن بوده است. شرکت های هواپیمایی از 16 هزار میلیارد و 600 تومان هزینه خود را آورده اند، دو درصد، همانطور که می دانید، این 600 تومان هم به عنوان نظارت بر سوخت گیری به دلایل ایمنی به شرکت فرودگاه ها می رسد، 15 هزار میلیارد و 600-700 آن را شما آقایان. می گویند پشتیبانی است.

بیات گفت: ارزش مصرف 16 هزار میلیارد تومان است که 360 میلیارد تومان آن را شرکت ها با این شاخص پرداخت می کنند یعنی 217 هزار ساعت پرواز.

بیات افزود: برای هر ساعت پرواز کمتر از دو میلیون تومان، این عدد ششصد تومان است یا حدود یک پوند و دو لیتر در ساعت مصرف نفت ما که به دلار است، به عنوان مثال هزینه ها را اگر ما پرداخت کنیم. به FOB بروید.” خلیج فارس که نمایندگان کاندیداهای عزیز از آن صحبت می کردند، این عدد به ساعتی هشتاد و نه میلیون تومان می رسد، یعنی با فرض سهم پانزده هزار تومانی در کرسی، صد درصد ضریب اشغال صندلی می شود. تقریباً ششصد و چهل و پنج هزار تومان. موافقم، بیایید این کار را انجام دهیم، اما زمانی که مخاطب هم بتواند از آن استفاده کند. مردم چه زمانی می توانند از آن استفاده کنند، وقتی قدرت اقتصادی آنها افزایش می یابد، وقتی قدرت اقتصادی آنها افزایش می یابد، افزایش نمی یابد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *