اخبار اقتصادی روز

60 درصد محصولات کشاورزی جهان در اراضی دیم تولید می شود

دبیر طرح تولید دیم کشور گفت: 60 درصد محصولات کشاورزی دنیا در اراضی دیم و دیم تولید می شود.

گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما; عزیز کریمی دبیر طرح تولید دیم کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ستاد کشاورزی و روستایی درباره میزان زیرکشت اراضی دیم کشور گفت: بین 8.5 تا 9 میلیون هکتار وجود دارد. از اراضی زراعی دیم کشور که هر ساله به طور متوسط ​​6 میلیون هکتار از اراضی زیر کشت و مابقی به صورت آیش رها می شود.

عزیز کریمی افزود: حدود 80 درصد از زمین های زراعی دنیا در شرایط غیر آبی اداره می شود، به عبارت دیگر 20 درصد زمین های دنیا آبی است و حدود 60 درصد محصولات کشاورزی دنیا از زمین هایی به دست می آید که آبیاری آنها را نمی گیرد. محل

دبیر طرح تولید دیم کشور در ادامه تصریح کرد: میانگین بارندگی در دنیا بیش از 800 میلی متر است و ایران شرایط متفاوتی را تجربه می کند. کشور ما در یک منطقه خشک قرار دارد و میانگین بارندگی کمتر از یک سوم بارندگی جهان است.

وی افزود: در بلندمدت میزان بارندگی در کشور ما حدود 240 میلی متر است و متاسفانه در 4 سال گذشته 3 سال متوالی خشکسالی داشته ایم. خدایا تونستیم بارش نرمال داشته باشیم.

عزیز کریمی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا وقتی صحبت از کشاورزی دیم می شود.

نیاز آبی از طریق نزولات جوی، آب سبز، مانند مناطق پر باران کشورهای قاره سبز یا اروپا تامین می شود. اما در برخی از مناطق مانند ایران که میزان بارندگی بین 250 تا 350 بار است، کار بارانی در آنجا انجام می شود.

دبیر طرح تولید دیم کشور گفت: ویژگی مناطق خشک و نیمه خشک تغییرات شدید اقلیمی بین سال های مختلف است. امسال به فضل خدا حدود 100 میلی متر بارندگی داشتیم که از بهار شروع شد و آن سال. مقدار، برداشت های پاییزی ما در زیر باران صرفه جویی می کند.

کریمی درباره کشورهای موفق از نظر تولید در دیم های دنیا که آب و هوای مشابهی با ایران دارند، بیان کرد: استرالیا یکی از موفق ترین کشورها در این زمینه است. کشور پهناور استرالیا دارای مناطقی با بارندگی مشابه ایران (بین 200 تا 300، 350 میلی متر و گاهی تا 400 میلی متر) است که اقدامات ویژه ای انجام شده است.

وی افزود: در استرالیا مزرعه بالغ بر هزار هکتار است یعنی کشاورزان 2 تا 3 هزار هکتار دارند و استفاده از مکانیزاسیون در زمین های بزرگ ارزش افزوده بیشتری دارد. از دهه 1980 پس از خشکسالی های پی در پی در استرالیا، کشاورزی حفاظتی یا کشت بدون خاکورزی در این کشور با هدف: 1- استفاده بهینه از آب سبز یا باران، 2- اصلاح خاک و بهبود خاک عالی آنها اجرا شد. مواد را بهبود بخشد و به عبارت دیگر بتواند بیشترین آب را در خاک ذخیره کند.

به گفته کریمی: در استرالیا مهمترین کاری که در این زمینه اجرا شده استفاده از روش کشاورزی حفاظتی بدون خاک ورزی است. لایه ای از مواد آلی باقی می ماند و می تواند در کاهش تبخیر موثر باشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کشور ما بیش از 30 میلیون هکتار زمین قابل کشت با وسعت بیش از 1.6 میلیون کیلومتر مربع دارد. بعضی سالها آیش رها می شوند.

وی با تقسیم اراضی دیم کشور گفت: حدود 8.5 تا 9 میلیون هکتار اراضی دیم دیم وجود دارد.

که به طور متوسط ​​سالانه 6 میلیون هکتار زیر کشت می رود و مابقی به صورت آیش رها می شود، دلیل آن این است که متاسفانه تناوب پایداری در دیم نداشته ایم.

وی افزود: یعنی کشاورزان هر سال گندم یا جو می کاشتند. گندم و جو از یک خانواده غلات با یک سری نیازهای مشترک هستند. به عبارت دیگر اگر زمین هر سال محصولی تولید کند خسته می شود.

کریمی بیان کرد: تناوب زراعی که یکی از طرح های مهم در دیم است، شامل معرفی محصولات جدید از جمله لوبیا، نخود، عدس، علوفه خانواده یونجه و حتی گیاهان دانه روغنی مانند گلرنگ، کاملیا، کلزا و حتی گیاهان دارویی است. گیاهانی که می توانید در تنوع رشد کنید و حتی در این شرایط ما به حفظ خاک و بهبود مواد آلی و همچنین فیزیک و شیمی خاک کمک کرده ایم.

وی تاکید کرد: سالانه 88 درصد از زمین های زیر کشت ما یا گندم یا جو است و این از نظر فنی و زراعی یک فاجعه است. باید سطح گندم و جو را کاهش داد، سطح حبوبات را بالای 10 درصد افزایش داد و علوفه جدیدی مانند ماشک و نخود علوفه ای را معرفی کرد که باعث تقویت خاک و جذب نیتروژن هوا در چرخه زراعی می شود.

دبیر طرح تولید در دیم های کشور تاکید کرد: کشاورزی دیم بدون آبیاری و با نزولات جوی انجام می شود که به همین دلیل کار حفاظتی خاک در کشاورزی دیم حائز اهمیت است و یکی از مهمترین عوامل است. اهمیت کشاورزی حفاظتی در مزارع دیم حفظ رطوبت خاک است. حفظ تاریخ کاشت یکی دیگر از مواردی است که کشاورزان باید به آن توجه کنند، زیرا می تواند در هنگام بارندگی موثر به کشت بهتر آنها کمک کند.

وی با تاکید بر نحوه و عمق کاشت، افزود: مقدار توصیه شده بذر در واحد سطح برای هر رقم باید در نظر گرفته شود و کشاورزان از این مقدار کمتر یا بیشتر استفاده نکنند و بذرهای آماده شده برای کاشت برای جلوگیری از آفات باید ضدعفونی شوند. . و بیماری ها در مزارع کمتر و در نهایت فضای سبز بیشتر خواهد شد.

عزیز کریمی با اعلام اینکه پژوهشکده باران بر روی میادین بارانی کشور کار می کند، افزود: بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیقات انجام شده اصلاح دیم ها را در دستور کار قرار داده ایم چرا که بیش از 80 درصد از دیم سالانه سالانه بیشتر است. محصول کشور گندم یا جو است که باید تنوع داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *