رویداد یک روزه سرمایه گذاری برق در بخش ICT و اقتصاد دیجیتال در وزارت ارتباطات با حضور مدیران و کارشناسان حوزه برق و ICT در سال 1407 به منظور بررسی روش های تامین برق برگزار شد. که این بخش برای توسعه اقتصاد دیجیتال به آن نیاز دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اصغر انصاری – معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – با تاکید بر اینکه جهان در حال ورود به عصر هوشمندی و انقلاب چهارم صنعتی است، تاکید کرد: آنچه در رسانه های تخصصی مطرح می شود. پانل ها نشان دهنده روندهای جهانی در تعامل صنعت برق و فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان است و به دلیل اهمیت موضوع، نیازمند تعامل این دو صنعت در ایران هستیم.
وی با اشاره به وظایف وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی افزود: در برنامه هفتم توسعه وظایف بسیار خطیری در فصل 13 و دولت هوشمند بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است. ، و همچنین در قسمت های مختلف این برنامه پراکنده شده است. و ما باید آن را با متولیان صنعت برق در میان بگذاریم، زیرا نیاز به برق برای اجرای این وظایف بسیار مهم است.
انصاری بیان کرد: در انقلاب چهارم صنعتی، داده و انرژی موضوع اصلی این حوزه است و با توسعه نسل پنجم تلفن همراه، اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع، تولید ضروری می شود. برق پایدار، قابل اعتماد، تمیز و مقرون به صرفه. این جدی است و در صورت غفلت از این امر، قطعاً توسعه مناسبی نخواهیم داشت و به اهداف مورد نظر نخواهیم رسید.
وی با اشاره به تحقیقات انجام شده در این زمینه افزود: بر اساس این بررسی ها 6 درصد مصرف انرژی جهان در حوزه ICT است اما مصرف ما در این حوزه کمتر از سایر نقاط دنیا حدود 4 درصد است. .
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات را مورد تاکید قرار داد و گفت: این شبکه دارای دو لایه مهم زیرساخت ارتباطی و مراکز داده و پردازش است که نیاز به انرژی زیادی دارد و ما آرزو داریم که پیاده سازی. یک مرکز داده با 3000 رک. در واقع برق موجود دیگر پاسخگوی این نیاز نیست.
وی با اشاره به سهم 10 درصدی تولید ناخالص ملی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه هفتم توسعه، افزود: بر اساس محاسباتی که انجام داده ایم، حدود 1400 میلیارد تومان برای قلب اقتصاد دیجیتال و دیتا نیاز داریم. سکو. راهبرد ما تامین این سرمایه با مشارکت بخش خصوصی است که در این سرمایه گذاری در حوزه تامین برق مشارکت می کند.
انصاری با اشاره به اینکه مدل تامین مالی مورد نیاز این بخش سابقه چندانی در وزارت ارتباطات ندارد، تصریح کرد: به عنوان مثال باید در توسعه زیرساخت های ارتباطی مشارکت داشته باشیم یا در بخش هایی که دارای سابقه هستند، ضمانت نامه خریداری کنیم. الگوهایی در وزارت ارتباطات وجود ندارد، بنابراین باید چنین جلساتی تشکیل شود تا منابع لازم برای اهداف برنامه هفتم توسعه تامین شود.
اطلاعیه آمادگی تامین برق بخش ICT
مهراب گلاب کش معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر نیز در این همایش با اشاره به روند تولید، انتقال و توزیع، خاطرنشان کرد: 12 هزار مگاوات عدم تعادل تولید در حوزه مصرف داریم که هر ساله افزایش 5 درصدی در بار اضافه شده به شبکه خواهد بود
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال جاری برای مدیریت مصرف برق، پروژه های آتی در این حوزه را برشمرد و افزود: تا 5 سال آینده باید 26 هزار مگاوات برق وارد مدار کنیم که کار بسیار دشواری است.
گلاب کش مشکلات و معضلات اضافه شدن منابع تولید برق را مورد تاکید قرار داد و خطاب به مسئولان وزارت ارتباطات گفت: با توجه به نیاز زیاد به برق برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه برق، قطعاً مدیران این حوزه باید وارد ساخت و ساز شوند. نیروگاه ها و به دلیل مشکلات کمبود گاز باید از منابع استفاده کنند. در این زمینه باید از انرژی های تجدیدپذیر استفاده کرد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی رئیس جمهور توانیر اعلام کرد: آمادگی داریم با برق 100 درصدی نیاز برق این منطقه را تامین کنیم.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر اساس این گزارش، در ادامه این همایش دو پنل تخصصی با حضور مدیران و کارشناسان صنعت اطلاعات برق و ICT برگزار شد.
انتهای پیام