معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تدوین نقشه راه خاک کشور در برنامه هفتم توسعه را ضروری دانست و گفت: منابع خاکی کشور و بهره برداری از آنها قابلیتی برای دستیابی به امنیت غذایی است که باید بررسی و بررسی شود. بر این اساس باید مدل کشت طراحی شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در حاشیه نشست مشترک این نماینده مجلس و پژوهشکده آب و خاک کشور تحت عنوان نقشه راه خاک کشور» افزود: بخش خاک در حوزه کشاورزی مظلوم واقع شده است، در این جلسه جلسات متعددی در موسسه آب و خاک برگزار کردیم و مقرر شد در برنامه هفتم توسعه نقشه راه خاک داشته باشیم. که معاونت آب و خاک این طرح را اجرا خواهد کرد و موسسه تحقیقات خاک و خاک بر تمامی عملیات نظارت خواهد داشت.
معاون آب و اراضی وزارت جهاد کشاورزی گفت: منابع خاکی کشور و بهره برداری از آنها توانایی تامین امنیت غذایی است که باید مطالعه شود و الگوی کشت بر این اساس طراحی شود.
وی گفت: پس از تصویب نهایی، برنامه نقشه راه خاک قرار است به سرعت اجرایی شود و تحقق آن بر عهده معاونت آب و خاک است.
نیازی شهرکی اجماع و هماهنگی بین پژوهشکده آب و خاک و معاونت آب و خاک را مهمترین هدف این نشست دانست.
هادی اسدی رحمانی، رئیس پژوهشکده آب و خاک کشور، نقش هفت دهه ای این پژوهشگاه را در نظام اجرایی پژوهشی کشور برشمرد و گفت: با هماهنگی معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، خاک این پژوهشکده انجام شد. نقشه راه کشور باید توسط این موسسه تهیه شود.
وی افزود: نقشه راه تدوین شده دارای 6 محور از جمله; شناسایی منابع خاک و ارزیابی اراضی، پایش کمی و کیفی خاک های کشاورزی، حفظ و پایداری حاصلخیزی خاک، افزایش کربن آلی خاک، جلوگیری از تخریب و آلودگی منابع خاک و بازسازی آن و ترویج، فرهنگ سازی و ساماندهی آموزش سیستم های تحقیقاتی کشور
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که در اداره آب و اراضی وجود دارد، امیدواریم این برنامه اجرایی شود، در این راستا این نهاد در سال 1401 با اعتبارات خود اولین کارها را در این زمینه اجرا کرد.
رئیس پژوهشکده خاک و آب کشور گفت: در این جلسه که با حضور کارکنان ارشد معاونت آب و خاک برگزار شد، بحث و بررسی های لازم در خصوص اولویت ها، محورها و منابع اعتباری انجام شد.