6 درصد صادرات تولید گاز کشور – اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
سیاح نژاد با تشریح وظایف دستگاه های مختلف برای بهینه سازی مصرف انرژی تصریح کرد: دستگاه ها در این بخش چه کرده اند باید دید در دو بخش ساختمان های در حال ساخت و ساختمان های در حال بهره برداری که متاسفانه در ساختمان های در حال بهره برداری چگونه پیش می رود. ، که بخش قابل توجهی از مصرف ما را نشان می دهد. ضمناً اقدام اساسی صورت نگرفته و کارها به جایی رسیده است که شرکت ملی گاز در قسمت کوچکی از ساختمان ها (ماشینخانه دار) که قسمت بسیار کوچکی است، کارهای بهینه سازی انجام داده است، در حالی که بیشتر آنها (که مدل مصرف یکپارچه ندارند) خارج از حیطه وظایف شرکت ملی گاز هستند.
وی افزود: مخازن شوریجه و سراجه هم اکنون ظرفیت ذخیره سازی گاز را دارند که از نظر ویژگی های مخزن، امکان تزریق گاز و در دسترس بودن در این نقطه و در صورت استفاده از این مخزن در فصل زمستان مناسب است.
مدیر بازرگانی پایش، اندازه گیری و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران پیش بینی مصرف در زمستان را به دلیل نداشتن الگوهای آب و هوایی سخت دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که داریم مصرف انرژی در کشور. در مورد مصرف کنندگان خانگی و تجاری، وزارت مسکن و سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها مسئول هستند.
رئیس امور پایش، سنجش و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپاچ شرکت ملی گاز ایران درباره گازرسانی شهرها و روستاهای کشور گفت: 1310 شهر یا 97 درصد مناطق شهری تا پایان گازرسانی شدند. در سال 1400 و 35000 روستای کشور گاز دریافت می کنند که تحت پوشش قرار دارند و نشان می دهد تا پایان سال 1400 بیش از 90 درصد در بخش روستایی بوده است.
به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مازیار سیاح نژاد در میزگرد علم و گردشگری با عنوان «چالش های مدیریت عرضه گاز طبیعی در ماه های سرد سال و راه های «برآمدن» در موسسه مطالعات بین المللی انرژی: ملی ایران گفت: شرکت گاز همواره روند توسعه ای داشته است به این معنی که تولید، مصرف و صادرات دائما در حال افزایش است که نیاز به توسعه شبکه توزیع را به دنبال دارد.
رئیس امور پایش، سنجش و کنترل کیفیت گاز مدیریت دیسپاچ شرکت ملی گاز ایران سهم صنایع بزرگ از گاز کشور را 17 درصد اعلام کرد و گفت: سالانه 70 هزار واحد صنعتی گازرسانی می شود.
سیاح نژاد درباره سهم نیروگاه ها در مصرف گاز کشور بیان کرد: 30 درصد از کل تولید گاز سالانه در 89 نیروگاه کشور مصرف می شود.
وی با تشریح نحوه توزیع گاز در کشور افزود: توزیع گاز در 10 منطقه کشور انجام می شود و عملیات انتقال و توزیع در دو محور اصلی خطوط انتقال و پمپ بنزین نظارت می شود. شرکت انتقال
وی درباره مصرف بی رویه گاز در کشور بیان کرد: الگوی مصرف در همه جای دنیا وجود دارد، مثلا اگر مصرف گاز در تابستان 1 باشد، در زمستان این میزان به 2 یا 2.5 می رسد اما در ایران این مدل وجود ندارد. و مصرف در بخش خانگی و تجاری به طور انفجاری و بدون الگو در حال افزایش است. به عنوان مثال گاهی اوقات به طور ناگهانی 6 برابر افزایش می یابد که مدیریت توزیع را با مشکل مواجه می کند و در برخی مواقع مجبور به اولویت دادن و قطع گاز به صنعت هستیم و این مشکل ممکن است امنیت گاز را به خطر بیندازد. عرضه در آینده
رئیس پایش، سنجش و کنترل کیفیت گاز معاونت دیسپچ شرکت ملی گاز ایران با ابراز نگرانی از قطع صادرات به دلیل افزایش مصرف گفت: فعالیت تجاری گاز ایران تنها بر اساس تولید نیست، بلکه ترانزیت گاز را نیز شامل می شود. و مبادله که حدود 6% آن است، اشاره کردم که صادرات شامل این مقدار می شود، در واقع هر چه میزان تولید باشد، صادرات گاز کشور ممکن است در سال های آینده افزایش یابد که به سمت قراردادهای ترانزیت و مبادله ای حرکت کرده ایم که می توان مثمر ثمر.
رئیس پایش، اندازه گیری و کنترل کیفیت گاز معاونت دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه چرا قیمت گاز برای مصرف کننده داخلی غیرواقعی است، تصریح کرد: تجربه نشان داده است که سیاست های افزایش قیمت انرژی واکنشی نبوده و حتی گاهی اوقات چنین بوده است. عکس العمل نشان می دهد و منجر به کاهش مصرف می شود.
وی با تشریح سهم مصرف گاز در بخشهای مختلف، خاطرنشان کرد: 6 درصد گاز تولیدی کشور به صادرات اختصاص دارد که برای صادرات به کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان، نخجوان و آذربایجان استفاده میشود که با توجه به میزان گاز بسیار کم است. تولید در کشور است و دلیل آن مصرف بی رویه گاز در کشور است.
سایه نژاد از دیگر سیاست های بهبود مصرف یاد کرد و افزود: گاهی سیاست های تشویقی جوابگو نیست زیرا قیمت اولیه گاز با قیمت جهانی همخوانی ندارد و انگیزه برای مصرف کننده چشمگیر نیست، بنابراین دست شرکت ملی گاز ایران بسته است. وقتی صحبت از بهینه سازی مصرف سوخت می شود.
سیاح نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر قابلیت ذخیره گاز در مخازن زیرزمینی گفت: این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد، اول باید ببینیم چقدر گاز اضافی برای ذخیره داریم، دوم باید بررسی کنیم که تجهیزات ما چقدر می توانند این گاز را تزریق کنند. گاز. گاز، سوم ببینیم مخزن چقدر ظرفیت ذخیره دارد و در نهایت باید ببینیم در کل کشور چند تا از این مخازن داریم.
رئیس نظارت بر کیفیت گاز، اندازه گیری و کنترل مدیریت حمل و نقل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امنیت عرضه پایدار انرژی در کشور ارزشی دارد که باید قیمت گذاری شود، گفت: تاکنون این قیمت نبوده است. ارزیابی شده و دیده نمی شود. اینکه کشور انرژی را با قیمت مناسب در اختیار افراد جامعه قرار می دهد، کار بسیار بزرگی است که قیمتی دارد که باید آن را ارزیابی کنیم و باید از آن آگاه باشیم.
وی ادامه داد: در قسمت منازل در حال ساخت نوزدهمین چک لیست بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان ها قرار بود از ابتدای سال 1400 اجرا شود که پیگیری نشد و باید در فرصتی دیگر با حضور مسئولان علت آن بررسی شود. .
وی با بیان اینکه عمده مصرف در بخش خانگی و تجاری است، تصریح کرد: 44 درصد گاز تولیدی کشور در این دو بخش مصرف می شود. در واقع اگر حدود 900 هزار تا یک میلیون مترمکعب تولید گاز داشته باشیم، حدود 500 میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری مصرف میشود.
وی راه حل اصلاح الگوی مصرف را حاکمیتی دانست و گفت: در حوزه حاکمیتی می توان از نظر الزامات بهینه سازی کار اساسی کرد و با نیازهای مصرف کننده به ویژه در مشکلات ساخت و ساز از اتلاف انرژی جلوگیری کرد. .
رئیس امور پایش، سنجش و کنترل کیفیت گاز معاونت دیسپچ شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه خطوط انتقال گاز به قطر 27 برابر قطر زمین داریم، گفت: به دلیل تحریم ها کار بسیار سختی است. بخش هایی از این شبکه عظیم را فراهم می کند که پایداری انتقال را بسیار دشوار می کند. ، اما تاکنون مشکلی در زمینه توزیع وجود نداشته و به دانش فنی لازم در این زمینه رسیده ایم که بستر علمی و دانش خوبی را در کشور فراهم کرده است.
absnews
سیاح نژاد یکی دیگر از مصارف عمده گاز در کشور را مورد استفاده قرار داد و گفت: گاز طبیعی در بخش حمل و نقل نیز مورد استفاده قرار می گیرد که با مایع سازی و تبدیل گاز به CNG جایگزین می شود که معادل بیش از 21 میلیون لیتر بنزین در روز است.
سیاح نژاد با اشاره به توربوشارژرهای مورد استفاده در کشور برای انتقال گاز افزود: با توجه به مکان های مختلف استفاده از این توربوشارژرها، پوشش های مورد استفاده بسیار متنوع است و نگهداری از آنها دانش فنی کشور را در این زمینه بسیار افزایش داده است.