پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

51 درصد از ظرفیت پروازهای داخلی استفاده شده است

اسماعیل حبیبی مشاور رئیس سازمان ملی بهره وری ایران گفت: صنعت حمل و نقل هوایی کشور به عنوان سریع ترین وسیله حمل و نقل جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

وی به نتایج مطالعات اولیه سازمان ملی بهره وری ایران درباره بهره وری فرودگاه های کشور اشاره کرد و گفت: شرکت ملی فرودگاه ها در مجموع 53 فرودگاه در کشور شامل 10 فرودگاه بین المللی و 29 مرز هوایی را در اختیار دارد. و 14 فرودگاه داخلی.

حبیبی افزود: در تحلیل بهره وری نیز باید به جنبه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز توجه شود چرا که هیچ کدام با یکدیگر تعارض ندارند. در حال حاضر فرصت هایی برای بهبود مانند تحول دیجیتال، استفاده از زمین های بلااستفاده و غیره وجود دارد.

خلیل الله معمرزاده کارشناس بهره وری گفت: بسیاری از اتفاقاتی که در فرودگاه ها می افتد خارج از کنترل فرودگاه ها است. در واقع فرودگاه نقش یک کاتالیزور را ایفا می کند.

وی گفت: برای مدیریت صحیح هر سازمانی باید ابعاد کیفی به ابعاد کمی تبدیل شود تا بتوان بر اساس داده ها تصمیمات صحیح گرفت. برای این منظور می توان از مدل های جهانی استفاده کرد.

به گفته معمارزاده، بحث بهره وری یک الزام است و باید فرهنگ تولیدی در سازمان ها آموزش داده شود.

وی با اشاره به آمارهای به دست آمده در پنجاه سال اخیر گفت: رشد حمل و نقل هوایی در دنیا چهار برابر شده اما هزینه بهره برداری بیش از نصف کاهش یافته است و این از نظر بهره وری حائز اهمیت است.

این کارشناس بهره وری افزود: ایران می تواند جایگاه بسیار بهتری در این زمینه داشته باشد و این نیازمند عزم جدی و همکاری جمعی برای حرکت به سمت بهره وری است.

وی بیان کرد: بسیاری از اتفاقاتی که در فرودگاه ها می افتد خارج از کنترل مدیریت و مدیریت فرودگاه ها است و از آنجایی که همه کشورهای دنیا در این زمینه روش کیفی سنجش سود را حذف و به حالت کمی تبدیل کرده اند، ضروری است. هر فرودگاهی در ایران یک طرح موجه داشته باشد.

معمار زاده با تاکید بر اینکه هر فرودگاهی شرایط خاص خود را دارد، افزود: مدیر موفق فرودگاه کسی است که بتواند بیشترین ارتباط را با جامعه محلی خود برقرار کند.

وی با اشاره به اینکه شاخص های مالی و نیروی انسانی از شاخص های کلی بهره وری فرودگاه ها هستند، تصریح کرد: فرودگاه ها باید بر اساس استانداردها و ترددشان طبقه بندی شوند.

حسن امجدی، عضو هیات مدیره فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران نیز اظهار داشت: به دلیل محدودیت های اعمال شده بر این صنعت (نه تنها فرودگاه ها)، در حال حاضر تنها از 45 درصد ظرفیت فرودگاه های خارجی کشور استفاده می شود. . این بدان معناست که به احتمال 55 درصد در صورت استفاده از این ظرفیت، شرکت فرودگاهی بتواند کارایی بیشتری داشته باشد.

وی ادامه داد: طبق آمار به دست آمده 51 درصد ظرفیت در پروازهای داخلی استفاده می شود و 49 درصد مازاد ظرفیت وجود دارد و تنها پروازهای تجاری راه حل این مشکل هستند.

بهروز محمودی، معاون تولید زیرساخت سازمان ملی بهره‌وری ایران نیز با بیان اینکه تعریف بهره‌وری اگرچه بسیار ساده و واضح است، اما تفسیر آن مبهم است، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع فرودگاه‌ها، بهره‌وری ملی سازمان ایران ضرورت انجام و انتشار گزارش ارزیابی را فرودگاه های کشور احساس کرد.

وی با بیان اینکه برای تداوم جلسات ارزیابی بهره وری فرودگاه ها باید دو موضوع مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: نخست لزوم مقایسه وضعیت کارایی فرودگاه های کشور با سایر کشورهای منطقه و جهان. ثانیاً پس از انجام محاسبات و تجزیه و تحلیل آنها، چه توصیه های سیاستی را برای بهبود به نهادهای مربوطه ارائه دهیم.

در عین حال، علی قاسم زاده، عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با تاکید بر اینکه همکاری بیشتر در حوزه فرودگاه های کشور منجر به کارایی و اثربخشی مطلوب این سازمان می شود، افزود: آخرین فرودگاه های ساخته شده در ایران فرودگاه های سقز و قناباد هستند. اگرچه این فرودگاه ها ممکن است از نظر اقتصادی کارآمد نباشند، اما ساخت آنها برای ارتقای عدالت اجتماعی در کشور ضروری است.

قاسم زاده با اشاره به وظایف اصلی فرودگاه ها از جمله ایجاد پایانه های مسافربری و ساخت و تجهیز باند تصریح کرد: مهمترین وظیفه فرودگاه های ایران کنترل حریم هوایی کشور است زیرا آسمان ایران در منطقه جغرافیایی حساسی قرار دارد. این موقعیت، می تواند هر روز میزبان پروازهای بی شماری باشد

وی به نقش مهم فرودگاه بم در کاهش خسارات ناشی از زلزله در این شهرستان اشاره کرد و اذعان داشت: به طور کلی فرودگاه ها تاثیر مستقیمی در کاهش نابرابری های اجتماعی و افزایش تولید ناخالص ملی در سراسر کشور دارند.

منبع: روابط عمومی بنیاد ملی بهره وری

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *