جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

50 میلیارد تومان جریمه فقط برای خانه های لوکس و خالی در 11 ماه گذشته

قانون مالیات بر خانه های خالی با هدف کاهش قیمت اجاره بها، افزایش عرضه مسکن و مبارزه با احتکار مسکن تصویب شد. این قانون در آذرماه 1398 تصویب شد، اما به دلیل ضعف مکانیزم شناسایی دقیق و عدم اطلاع رسانی، اجرای آن شکل جدی به خود نگرفت، طبق ماده 54 قانون مالیات های مستقیم، مالیات خانه های خالی شامل منازل می شود در طول سال بیش از 120 روز خالی بماند.

به گفته بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان مسکن در کشور، یکی از راه های افزایش سرمایه گذاری و درآمدزایی، خرید و اجاره ملک است. در چنین شرایطی صاحبان بسیاری از املاک کشور با خالی نگه داشتن منازل خود، قیمت ملک را تحت تاثیر قرار می دهند و باعث ضرر بسیاری از مردم می شوند. از این منظر، دولت قانونی وضع کرد تا دست ذینفعان را ببندد و به همه اقشار جامعه کمک کند. کلیه اشخاص مقیم ایران یا خارج از کشور به عنوان اشخاص حقیقی یا حقوقی موظفند اموال خود را اجاره دهند.

مجازات صاحبان خانه های خالی به منظور تجهیز خانه ها

بر اساس بررسی های انجام شده، دلیل کمبود مسکن در کشور ما به دلیل کمبود مسکن نیست، بلکه به دلیل وجود خانه های خالی است. زیرا در شرایط تورم زدایی که کشور می گذرد، سرمایه داران برای افزایش قیمت و در نتیجه کسب سودهای کلان از فروش یا اجاره املاک خود در مقاطع زمانی خاص خودداری می کنند و در نتیجه جریمه خانه خالی با هدف ایجاد شده است. مبارزه با این مشکل

– کاهش احتکار مسکن با شناسایی خانه های خالی

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مهرداد پازارباش، وزیر راه و شهرسازی، 182 هزار مسکن خالی از طریق جمع آوری اطلاعات به بازار مسکن عرضه شده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور خانه های خالی را شناسایی کردیم که در دنیا هم کاربرد دارد، افزود: سامانه شناسایی اراضی معلق نیز راه اندازی شده تا بتوانیم. ورود موفقیت آمیز به قیمت ها از جمله بانک ها خانه های خالی وجود دارد که بیش از 200000 مورد از آنها شناسایی شده است. بانک ها قصد دارند این سهام مسکن را به تدریج به بازار بفروشند. همچنین با اعمال سیاست های مناسب سعی در کاهش احتکار مسکن داریم.

بر اساس این گزارش، در لایحه قانون بودجه سال 1403 درآمد حاصل از مالیات واحدهای خالی تنها 1000 میلیارد تومان و مالیات واحدهای مسکونی گران قیمت 437 میلیارد تومان است.

دولت همچنین در جدول شماره 5 مربوط به منابع قانون بودجه سال 1403 درآمدهای مالیاتی را بالغ بر یک میلیون و 308 هزار و 632 میلیارد تومان در نظر گرفته و سهم مالیاتی از واحدهای خالی از سکنه را نیز 1000 میلیارد تومان در نظر گرفته است. این رقم شامل حدود صد درصد از کل بودجه بالغ بر 6347 همتی است.

در 11 ماهه سال گذشته بر اساس اعلام مرکز پژوهش های شورا، کل مالیات خانه های لوکس و خالی از سکنه به 50 میلیارد تومان هم نرسید. بنابراین به نظر می رسد طرح مالیاتی خانه های خالی به بن بست رسیده است، زیرا رقم مالیاتی که هر سال اخذ می شود بسیار کمتر از رقم پیش بینی شده در بودجه سالانه است.

بر اساس این گزارش، واحدهای خالی مسکن مهر در شهرهای جدید یکی از مهمترین معضلات حوزه مسکن بود که خوشبختانه با همکاری مدیران شرکت عمران شهرهای جدید اکثر آنها شناسایی و به اطلاع عموم رسید. . سازمان امور مالیاتی کشور.

معرفی 5000 مسکن مهر خالی در پردیس

خلیل مهابات کاه، مدیرعامل شرکت توسعه نیو پردیس در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: تا امروز حدود 5000 واحد مسکونی خالی در مهرخالی شهر جدید شناسایی و به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شده است. شناسایی خانه های خالی از سکنه یکی از مشکلات اساسی در حوزه بازار مسکن و گرانی در این حوزه بود که در مرحله اول با شناسایی، اطلاع رسانی و تذکر به صاحبان آن ها به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شد.

بهبود اقتصاد کشور در گرو بازار مسکن است

بر اساس این گزارش، ایلاتی کارشناس مسکن در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ تلاش دولت برای شناسایی خانه های خالی از سکنه را یکی از مهم ترین اقدامات در بهبود بازار مسکن عنوان کرد. وی بیان کرد: بیشتر شناسایی خانه های خالی از طریق سامانه املاک و مسکن امکان پذیر خواهد بود و در این حوزه نیز دولت باید با همکاری نهادها این رویه را به طور کامل اجرا کند. در حال حاضر بازار مسکن یکی از مهم ترین بازارهایی است که اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین توجه به این بازار می تواند بازار مسکن را به سمت رونق و عرضه مسکن سوق دهد.

همچنین رئیس سازمان امور مالیاتی کشور آخرین وضعیت خانه های خالی را اعلام کرد و گفت: در آذرماه 1402 هجری شمسی 19 هزار واحد مسکونی و در دی ماه 40 هزار واحد مسکونی دیگر گزارش شده است. اطلاعات مربوط به 59000 خانه خالی در اختیار سازمان امور مالیاتی بود که من در محل قرار دادم.

وزارت راه و شهرسازی مسئول شناسایی خانه های خالی است

همچنین بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، شناسایی دقیق و به موقع خانه های خالی منجر به اجرای دقیق قانون مالیاتی خانه های خالی می شود و سازمان امور مالیاتی مسئولیتی در قبال آن ندارد. شناسایی منازل خالی از سکنه، زیرا نه ابزار و نه حوزه قضایی آن مسئول شناسایی خانه های خالی متعلق به وزارت راه و شهرسازی و سپس اعلام اسامی صاحبان آنها به سازمان امور مالیاتی نیست.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی در خصوص تعداد خانه های خالی پیامکی ارسال نمی کند. اطلاعات خانه های خالی و لوکس را از وزارت راه و شهرسازی دریافت می کنیم. احتمال وجود پیامک مبنی بر اطلاعات نادرست از سوی وزارت راه و شهرسازی وجود دارد. در این صورت متقاضیان می توانند در رسیدگی مالیاتی اعتراض کنند و مثلاً بگویند طبق این مدارک من صاحب آن تعداد واحد نیستم. یکی از چالش هایی که در حوزه مالیات خانه خالی با آن مواجه هستیم این است که اطلاعات ارسالی به مودی و سازمان امور مالیاتی دقیق نیست و این موضوع برای ما چالش ایجاد کرده است.

بر اساس اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی، پنج بانک بیشترین تعداد خانه خالی را دارند که وضعیت آنها از طریق این سازمان رصد می شود. بانک مسکن 8 هزار خانه خالی، بانک سپه 2600 خانه خالی، بانک ملت 583 خانه خالی، بانک صادرات با 278 خانه خالی و بانک پاسارگاد به ترتیب 181 خانه خالی و بیمه ایران 178 واحد خالی از سکنه دارند.

بر اساس این گزارش، با نزدیک شدن به روزهای اجاره، دولت باید اقداماتی را برای شناسایی و عرضه این خانه‌های خالی در دستور کار خود قرار دهد تا بازار اجاره مسکن نسبت به سال‌های گذشته آرام‌تر شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

نماینده ایران، نایب‌رئیس دوم سازمان بهره‌وری آسیایی شد

در اجلاس شورای حکام سازمان بهره‌وری آسیایی (GBM)، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *