اخبار اقتصادی روز

50 درصد تراکتورهای کشور فرسوده است

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کریم ذوالفقاری رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: بر روی کل ظرفیت تولید صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور، بخش باغبانی 11 واحد است. میلیون تن، بخش کشاورزی 28 میلیون تن، بخش دام 22 میلیون تن و بخش شیلات 11 میلیون تن است. شامل 4 میلیون تن، 23 میلیون تن خوراک دام و طیور، 4 میلیون تن خوراک سرد است. ذخیره سازی و 2 میلیون تن کود.

وی افزود: این ظرفیت بالغ بر 15 هزار واحد فعال صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور است.

ذوالفقاری با اشاره به عدم اجرای صحیح قانون مالیات در کشور گفت: این روند باعث سردرگمی ذی نفعان شده است. متولی، امکانات و پشتیبانی باید دور هم جمع شوند تا کار را به درستی انجام دهیم.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش های استانی، در شش ماهه سال 1402، 436 طرح با ظرفیت جذب 3 میلیون و 900 هزار تن مواد اولیه، مبلغ سرمایه گذاری 116 هزار و 688 میلیارد تومان و اشتغالزایی برای حدود 7 هزار نفر اجرا شد. بهره برداری، 6 پروژه اجرا شد. در کارگروه جمعاً مبلغ 3327 میلیارد ریال تصویب و به بانک عامل ارسال شد.

رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با بیان اینکه در حوزه تراکتور بیش از 50 درصد فرسودگی داریم و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: به همین دلیل در کشور تراکتور و کمباین کافی نداریم.

وی ادامه داد: کارخانه های تولیدی خوبی در زمینه طناب داریم که پاسخگوی نیاز کشور و همسایگان است. همچنین مرکز مکانیزاسیون صنایع، بازاریابی و تأسیسات را فراهم کرد.

ذوالفقاری درباره برنج گفت: در زمین کاشت 70 درصد برنج با دستگاه برنجکار و حدود 90 درصد شالیزارها با کمباین برداشت می شود. ناوگان نشاء و دروگر برنج در وضعیت خوبی قرار دارد.

به گفته وی تقویت شرکت های خدماتی راه حل کمک به مکانیزاسیون کشاورزی است اما در عمل شرکت های خدماتی مکانیزاسیون مجبور به پرداخت مالیات هستند در حالی که تمامی زیر مجموعه های کشاورزی از پرداخت مالیات معاف هستند و این یکی از مشکلات حوزه است.

رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: از مجموع 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون؛ 14 درصد سهام از حوزه دام و طیور است، اظهار کرد: در جلسه ای مقرر شد 23 درصد از تسهیلات برای تامین و تجهیز نژادها استفاده شود.

وی خبر داد: سند تحول صنعتی با حضور تمامی مراکز تحقیقاتی و تحقیقاتی و با ریاست مشاور وزیر در حوزه مکانیزاسیون در حال تدوین است.

ذوالفقاری افزود: با جمعیت 89 میلیون و 125 میلیون تنی محصولات کشاورزی مواجه هستیم که سیاست ما این است که در یک برنامه 10 ساله مواد اولیه را از بخش کشاورزی خارج کنیم.

رئیس مرکز مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در نهایت اعلام کرد: سود بخش کشاورزی در قسمت ماقبل آخر یعنی صنایع تبدیلی است، اما تولید باید بر اساس الگوی کشت منطقه ای و بر اساس منطقه انجام شود. مشخصات. الگوی کشت، شرایط مکانیزاسیون کاشت و برداشت و همچنین صنایع تبدیلی با توجه به ایجاد آن در منطقه فراهم شود.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *