سایر موضوعات

5 راه برای کاهش هزینه تولید گوشت / قیمت گوشت چگونه کاهش می یابد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک ضمن ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه های تولید گوشت قرمز گفت: در این راستا نیازمند تقویت گله های مولد در روستاها و دام های سبک روستایی و عشایری هستیم چرا که با کاهش قیمت دام، قیمت گوشت نیز کاهش خواهد یافت.

افشین صدر دادرس در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارائه پنج راهکار برای کاهش هزینه های تولید گوشت قرمز اظهار کرد: برای کاهش هزینه ها ابتدا باید مشکلات واحد پخش را حل کرد تا از گران فروشی جلوگیری شود. نکته دیگر اینکه نهاده ها 75 درصد هزینه های تولید را تشکیل می دهند و کاهش قیمت نهاده ها باعث کاهش هزینه های تولید می شود. از طرفی قیمت حمل و نقل نیز باید کنترل شود. دولت باید به نقدینگی پرورش دهندگان هم توجه کند.

وی افزود: یکی دیگر از عواملی که می تواند بر قیمت تمام شده تولید تاثیر بگذارد، هزینه دام کم چرب یعنی پرواربندی بره یا گوساله پرواری است. این بره یا گوساله از گله های پرورشی به دست می آید. در شرایط کنونی که ذخایر کاهش یافته و گله‌های مولد به دام سبک و سنگین تبدیل شده‌اند، طبیعتا تعداد گله‌های ماده کاهش می‌یابد و زمانی که گله ماده کاهش می‌یابد، بره‌های کمتری متولد می‌شوند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: با کاهش تعداد بره های متولد شده قیمت آنها افزایش می یابد و به همین دلیل دامدار مجبور است به جای پروار کردن بره ها هزینه بیشتری برای خرید بره ها بپردازد که این امر تاثیر می گذارد. هزینه محصول نهایی

به گفته وی، اینکه گفته می شود قیمت نهاده ها را کاهش داده ایم، کاملا درست نیست، بنابراین قیمت گوشت نیز کاهش می یابد. از آنجایی که کاهش قیمت نهاده ها یکی از پارامترهای موثر بر قیمت گوشت است، عوامل دیگری مانند قیمت دام بدون چربی نیز حائز اهمیت است.

صدر دادرس همچنین با اشاره به کاهش دام های لاغر (گوساله) در پرورش سنگین گفت: دامداران گوساله های لاغر محلی را برای پرواربندی آماده می کنند زیرا گوساله های محلی کوچکتر و پربارتر هستند اما با توجه به خسارتی که به روستاها وارد می شود دام های سنگین نیز می شود. جمعیت گوساله های بومی کاهش یافت و پروار داران مجبور به روی آوردن به گوساله های صنعتی پرواربندی شدند که قیمت آنها از گوساله های بومی بالاتر است.

وی در پایان گفت: اگر بخواهیم قیمت گوشت را کاهش دهیم باید گله های مولد را در روستاها و دامداری های روستایی و عشایری تقویت کنیم. باید سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این بخش تشویق کنیم تا تعداد بره ها و گوساله های بدون چربی افزایش یابد و قیمت آنها کاهش یابد. با کاهش قیمت دام، قیمت گوشت نیز کاهش می یابد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا