ارتقای فاصله سالم برای شرکت های کشاورزی موضوعی بود که در برنامه عالی امروز با حضور سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی و محبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز سازمان نظام مهندسی کشاورزی برگزار شد.
در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی گفت: برای مبارزه با بیماری های حیوانی و انسانی سه راه پیشگیری، کنترل و درمان وجود دارد.
کرمی تصریح کرد: در بحث قرنطینه، ورود و خروج لوازم و واکسیناسیون یکی از مهم ترین عوامل و راهکارها کاهش تراکم است و به نوعی این اقدام یک سیاست رزمی محسوب می شود، زیرا از شیوع و گسترش آن جلوگیری می کند. گسترش ویروسی که ما انجام می دهیم.
نماینده سازمان دامپزشکی تصریح کرد: در تمام دنیا از منطقه کم تراکم برای پیشگیری استفاده کرده اند و فاصله بین واحدهای دامداری از رکن اساسی در این بخش محسوب می شود.
کرمی تاکید کرد: تجربیات و اتفاقات پیشین در سال های اخیر و تجربیات انسانی در زمینه الزامات بین المللی حاکی از آن است که در بحث تولید و صادرات چه در حوزه طیور و چه در سایر بخش ها تابع شرایط و مقررات بین المللی بوده است. و برای تمامی کشورهای صادرکننده دام و طیور، تعهد به حداقل فاصله اجباری شده است.
وی بیان کرد: آیین نامه مربوط به اصلاح و بررسی فواصل بهداشتی توسط دامپزشک تهیه و به شورای دولت ارسال شد و ما به عنوان دستگاه فنی تخصصی آن را اجرا کردیم اما این اصلاحیه آیین نامه هنوز به تصویب نرسیده است. شورای دولت و توسط شورای دولت اجرا نشده است.
در ادامه این برنامه محبوبه محمد زمانی، مدیر صدور پروانه سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: صدور مجوز یکی از بخش های مهم در حوزه جهاد کشاورزی است چرا که ممکن است کلینیک های دامپزشکی و دامپزشکی زیادی وجود داشته باشد. ادارات پرورش دام و طیور به دلیل عدم توانایی در اخذ مجوز قادر به فعالیت نیستند.
وی گفت: در 5 سال گذشته 4800 درخواست مجوز برای انجام فعالیت های پرورش دام و طیور دریافت کردیم اما به دلیل اینکه جرمی وجود نداشت و امکان شروع فعالیت در این بخش ها فراهم نشد، مورد تایید قرار نگرفت.
وی افزود: این 4800 درخواست معادل 30 درصد درخواست های ارسالی در حوزه جهاد کشاورزی است که به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ارسال شده است.
محمد زمانی گفت: حفظ فاصله همیشه راحتترین و آسانترین راه برای جلوگیری یا پیشگیری از بروز این بیماری محسوب میشود، چرا که اکنون با ظهور فناوری، علم، سلامت و تزریق واکسنهای مختلف امکانپذیر شده است. جلوگیری از بروز بیماری در این بخش.
وی بیان کرد: اکثر درخواست ها مانند دام سبک و سنگین و بسیاری از درخواست ها نیاز به رعایت فاصله بهداشتی دقیق ندارد.
وی گفت: نباید بین واحد گلخانه تا آغل دام که امروز 150 متر است فاصله وجود داشته باشد و در این قسمت چنین فاصله های سخت و سالمی وجود نداشته باشد.
در ادامه این برنامه افشین صدر دادرس مدیرعامل فدراسیون دام سبک گفت: در سال های اخیر بسیاری از توانمندی های دام سبک را از دست داده ایم و اکنون نیاز به احیای این توانمندی ها داریم و با توجه به اینکه موضوعی وجود دارد. در مورد حساسیت به گوشت قرمز، در این قسمت نیاز به جهش داریم، بنابراین باید فاصله ها را کاهش دهیم و ظرفیت آن قسمت های غیر حساس را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: مجتمع های پرواربندی زیادی داریم که یک تیغه بین آنها وجود دارد و در مجتمع های لبنی از جمله مجتمع فشا هو فوی و الحمدلله دامپزشکی و بزرگواران اقدامات خوبی را در بحث بیماری ها اعمال کرده اند، لذا این امر می تواند با توجه به مدیریت خوب، افزایش سطح بال و کاهش حساسیت ها در برخی مراکز برای تامین کفپوش ها انجام شود.