به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سعید جعفری معاون نوسازی و اجرای طرح های صنعتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: پروژه های نیمه تمام در دولت ها معمولا با برنامه شروع می شود و هدف ما به عنوان بازوی اجرایی سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت نباید اجازه رقابت بخش خصوصی را بدهد.
وی افزود: ما عموماً به پروژههایی برخورد میکنیم که فناوری بالایی دارند و در دسترس بخش خصوصی نیستند یا این پروژهها در مناطق محروم واقع شدهاند که هیچ علاقهای از سوی بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این مناطق وجود ندارد و نوع سوم. از پروژه هایی که دولت این موضوع شامل پروژه های پرخطر نیز می شود.
E.Drew نماینده مجلس گفت: از آنجایی که منابع این طرح ها باید توسط دولت تامین شود و این طرح ها کاملا وابسته به دولت است، در صورت بروز مشکلات اقتصادی، طرح ها گاهی تعطیل می شوند. اخیرا از سرمایه بخش خصوصی و دولتی برای جلوگیری از تعطیلی پروژه ها استفاده کردیم که اولین تجربه موفق این کار در ماه های پایانی سال گذشته با بورس بود.
جعفری در گفت و گوی رادیویی، تعدد پروژه ها و عدم حمایت را عامل ناتمام ماندن پروژه های دولتی دانست و گفت: هر پروژه با مطالعه آغاز می شود و باید ظرف مدت 24 تا 36 ماه به اتمام برسد. اما زمانی که پروژه ای قطع شود، هزینه ها چند برابر می شود و ساختار مطالعات اقتصادی پروژه کاملاً زیر و رو می شود.
ای درو نماینده مجلس با تاکید بر لزوم رعایت بودجه بندی مناسب از ابتدا تا پایان پروژه گفت: سازمان توسعه اولین شرکت مادر تخصصی و سازمان توسعه کشور است که در سال 1346 به منظور نوسازی صنایع و ایجاد صنعت جدید و ضروری تاسیس شد. در کشور. تمامی پروژه های تعریف شده در سازمان توسعه دارای مطالعات فنی، اقتصادی و بازار بوده و پروژه های در دستور کار به تصویب هیات وزیران رسیده است.
جعفری با اشاره به اینکه «قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی» ناظر بر تمامی موارد و جزئیات واگذاری سرمایه به بخش خصوصی است، تصریح کرد: مشکل این است که فقط بخش هایی از این قانون اجرا شده است. برخی از بخش ها به طور کامل اجرا نشده اند.
معاون نوسازی و اجرای طرح های صنعتی سازمان گسترش و نوسازی ایران گفت: در حال حاضر 40 هزار میلیارد تومان طرح روی کاغذ داریم که هنوز تصرف نکرده ایم. از یک سو مجریان پروژه و از سوی دیگر دولت به عنوان تامین کننده مالی، اما در این میان فشارهای اجتماعی و اهداف اجتماعی دولت برنامه ها و در نهایت بودجه های عمرانی را مختل می کند که قرار است در این موارد لحاظ شود. برنامه ها تخصیص نمی یابد و گاهی هزینه این پروژه ها از طریق جنگ و درگیری و با بودجه های مختلف تامین می شود.
وی گفت: در حال حاضر تعدادی از مدیران اجرایی پروژه به دلیل استخدام پیمانکار و عدم تامین حق الزحمه پیمانکار به دادگاه معرفی شده اند. البته برخی مدیران هم برای ماندن پروژه می گذارند اما این سوال نباید ما را به این کار تشویق کند. همه پروژه ها را با همان چوب بزنید.
absnews