40 درصد مصرف برق در کشور مربوط به سیستم های سرمایشی است
10:10 – 18 جولای 1403
عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل انرژی و امور مشترکین صنعت برق در برنامه صبحگاهی و گفتگوی رادیو گفتگو اعلام کرد: هر ساله تقریباً یک میلیون مشترک به تعداد مشترکان برق اضافه می شود و به همین دلیل بخشی است. از افزایش سالانه مصرف برق علاوه بر افزایش مشترکین، تغییرات اقلیمی نیز تأثیر داشته است. در مجموع 4.5 درصد به پیک مصرف اضافه شد و به 76 هزار و 700 مگاوات رسیدیم. امیدواریم با مدیریت مصرف بتوانیم رشد را کنترل کنیم تا برق پایدار را برای همه متناسب با منابع تولید فراهم کنیم.
وی افزود: حدود 40 درصد مصرف برق در کشور با وجود عدم توجه به توصیه های مدیریت مصرف برای این دستگاه ها مربوط به سیستم های سرمایشی است.
ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهره برداری تولید انرژی حرارتی گفت: افزایش تولید انرژی الکتریکی می تواند از منابع مختلفی مانند نیروگاه های هسته ای یا حرارتی باشد که در حال حاضر اکثریت بخش تولید را تشکیل می دهند. در آمار تجمعی امسال 94 درصد انرژی تولیدی کشور توسط نیروگاه های حرارتی تامین می شود. ظرفیت اسمی نیروگاه های حرارتی بیش از 76 هزار مگاوات است و تا دیروز همزمان 2.7 درصد انرژی اضافی تولید و به شبکه برق کشور تحویل دادیم.
وی افزود: تعمیرات و نگهداری خوبی برای تجهیز این ظرفیت انجام شد و در فصل تعمیرات امسال تا اردیبهشت برنامه تعمیر و نگهداری با ظرفیت 104 مگاوات اجرا شد که می تواند تولید پایدار در دوره پیک را برای ما تضمین کند. ” ضریب اطمینان تولید واحدهای نیروگاهی تا امروز به بیش از 98 درصد رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این در حالی است که در استاندارد جهانی این آماده سازی معادل 95 درصد است.
جعفرزاده گفت: ظرفیت هدف گذاری شده برای تولید نیروگاه های حرارتی، توانایی تولید 51 هزار مگاوات ظرفیت عملی است که حدود 50 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه های حرارتی شبکه خواهد بود که 98 درصد آن آماده است.