اخبار اقتصادی روز

4 درصد از تولید ناخالص کشورها به حوادث کار اختصاص دارد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حوادث کار و بیماری های شغلی اثرات مستقیم و زیانباری بر زندگی و کار افراد دارد، بر لزوم پیشگیری از حوادث کار از بعد اجتماعی و روانی و بار مالی آن تاکید کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید صولت مرتضوی در نخستین همایش ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای که در مجموعه تلاش برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر تقریباً در همه آموزش ها و کارگاه های آموزشی ایمنی محیط کار در کشور شعار «اول ایمنی و بعد کار» مطرح شده است. مراکز، اما این امر مستلزم پرداختن به این موضوع با توجه به آمار قابل توجه مرتبط با حوادث و سوانح است، اجازه دهید بیشتر در مورد بهداشت و ایمنی در کار صحبت کنیم.

وی ادامه می دهد: سازمان بین المللی کار گزارش داده است که سالانه نزدیک به 4 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها صرف بیماری ها و آسیب های محیط کار می شود. این رقم نه به دلیل هزینه آن، بلکه به دلیل تأثیرات آن بر انسان های صادق و سخت کوش در سراسر جهان قابل توجه است.

به گفته مرتضوی، حوادث کار و بیماری های شغلی اثرات مستقیم بسیار زیانباری بر زندگی و کار افراد دارد.

وزیر کار گفت: گزارش های ارائه شده از سوی سازمان تامین اجتماعی حاکی از آن است که تعداد زیادی از کارگران در معرض حوادث و سوانح هستند، بنابراین این یک رسالت جهانی، حاکمیتی، دولتی و جامعه کارگری، کارفرمایان و رسالت است. کارشناسان و صاحبان رسانه ها و روزنامه ها به بهترین نحو به این موضوع رسیدگی کنند.

وی با اشاره به گرانی حوادث کار افزود: باید به بحث پیشگیری توجه کنیم چرا که پیشگیری هم از نظر روانی و اجتماعی و هم از نظر هزینه بر درمان مقدم است و هزینه پیشگیری بسیار کمتر از هزینه است. رفتار.

وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی، پیشگیری از حوادث کار را دارای ارزش افزوده زیادی دانست و گفت: در مقوله ایمنی و کاهش حوادث و سوانح کار باید قانونگذاری و نظارت وجود داشته باشد زیرا صرفاً موضوع است. ارائه و تنظیم لایحه و تصویب آن. این به عنوان یک قانون کافی نیست، باید کنترل جهانی انجام شود و بخش قابل توجهی از این کنترل در حوزه کارفرمایی و حوزه اداری وزارت کار است.

مرتضوی گفت: بازرسان کار و مدیران کل استان ها نباید فکر کنند که بی توجهی به نظارت و بازرسی مساوی است با بی توجهی به پاسخگویی به مشتری. گاهی اوقات سهل انگاری فاجعه می آورد، بنابراین احساس مسئولیت در این زمینه را نباید نادیده گرفت.

وی بر لزوم حمایت و نظارت دولت بر نیروی انسانی، تدوین قوانین و مقررات و نظارت دقیق بر اصلاح قوانین تاکید کرد و گفت: جنبه دیگر سه جانبه گرایی در این مقوله، این کارفرمایان هستند که وظیفه خطیری دارند. کارفرمایان موظفند کارگاه را مرحله به مرحله و خانه به خانه زیر نظر داشته و شخصاً بر ایمنی و سلامت محیط کار نظارت داشته باشند.

به گفته وزیر کار، اگر کارفرمایان به دنبال رونق تولید، افزایش بهره وری و ارزش افزوده هستند باید مجهزترین تجهیزات کارگاهی و دستگاه های تشخیص آلودگی محیط زیست را داشته باشند. نظارت و سلامت را در اولویت اصلی محل کار قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که به نگرانی های نیروی کار و کارگران رسیدگی می شود.

وی تصریح کرد: کارگران نیز برای به روز رسانی دانش و افزایش دانش خود باید رفتار ایمن و رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار و مقررات مربوط به کار را رعایت کنند.

مرتضوی در عین حال با اشاره به اهمیت تربیت نیروهای واجد شرایط گفت: تلاش دولت برای تامین نیروی متخصص است. خوشبختانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای علاوه بر آموزش میلیون ها نیروی ماهر سالانه و ارائه دوره های بازآموزی به آنها، مراکز کارگاهی طلا و جواهر را نیز در کنار کارخانه ها ایجاد کرده است.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، زمانی که حوادث کار عنوان می شود، هزینه ها نیز کاهش می یابد و در این راستا به ویژه در بحث استانداردسازی، اقدامات خوبی در دولت سیزدهم انجام شده است.

وی در پایان اعلام کرد: طبق اعلام معاونت روابط کار در سال 1401 نسبت به سال 1400 تصادفات ما 4 درصد و قربانیان 11 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *