به گفته وی، در دو ماه گذشته 510 دستگاه کمباین در استان ها جذب شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: بیشترین ریزش غلات در استان های بوشهر، سیستان و بلوچستان، کردستان، گیلان و کمترین آن در البرز، فارس، قم و اردبیل رخ می دهد.
ذوالفقاری افزود: بحث اصلی ما در مرکز مکانیزاسیون ورود ماشین آلات به مزرعه، افزایش بهره وری در شروع تولید و استفاده از ضایعات، ریزه ها، پسماندهای بخش کشاورزی در پایان چرخه تولید است.
ذوالفقاری به افت غلات نیز اشاره کرد و گفت: در کمباین 4.7 درصد افت دانه داریم و نشان می دهد که در این بخش وضعیت خوبی نداریم. 10 روز دیگر برداشت گندم از سیستان و بلوچستان آغاز و سپس به خوزستان و سایر استان ها گسترش می یابد.
انتهای پیام
وی گفت: خط مکانیزاسیون دو سال باطل بود. تقریبا از اواسط آذرماه 2000 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که در سایر استان ها ابلاغ شده و تا امروز 1540 میلیارد تومان در استان ها طی دو ماه جذب شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از 580 هزار تراکتور موجود در کشور، 320 هزار دستگاه بالای 13 سال عمر دارند، گفت: ریزش غلات از کمباین ها وضعیت خوبی ندارد.
وی ادامه داد: 580 هزار تراکتور شماره گذاری در کشور داریم که از این تعداد 320 هزار دستگاه بالای 13 سال و مابقی زیر 13 سال هستند. ما تخمین می زنیم که عمر مفید یک تراکتور 13 سال باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، کریم ذوالفقاری در کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی با بیان اینکه در گذشته مفهوم مکانیزاسیون تنها استفاده از تراکتور بود، گفت: در واقع مکانیزاسیون به معنای ورود ابزار، فناوری و ماشین آلات کشاورزی در مزارع است. تراکتور یک نیاز ضروری است اما کافی نیست و فقط در مزارع کشاورزی، باغات و دامداری ها و مرغداری ها استفاده می شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی افزود: یکی از سیاست های ما افزایش توان پارک ماشین و نوسازی این تجهیزات است. از دهه 40 تعدادی تراکتور رومانیایی وارد کشور شد که دیگر صادر نشد و لازم است برای این تجهیزات اقدام شود.
وی افزود: از 20 هزار کمباینی که در کشور داریم، 8 هزار و 700 دستگاه زیر 13 سال و بالای 55 درصد بالای 13 سال عمر دارند.
به گفته وی، تراکتورهای بالای 13 سال سوخت زیادی مصرف می کنند و سالانه 600 میلیون لیتر و 9 هزار میلیارد تومان به دلیل فرسودگی ناوگان گازوئیلی مصرف می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز