چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

37 درصد از جمعیت تهران در بافت های فرسوده زندگی می کنند

00:00 22 شهریور 1403

روند نوسازی بافت های فرسوده یکی از مهم ترین اقدامات و برنامه هایی است که نقش بسیار مهمی در بازار مسکن ایفا می کند و با اجرای دقیق و کامل این طرح می توان امیدوار بود که بخش بزرگی از بافت های فرسوده شهر تهران تعمیر و سایر شهرهای کشور نوسازی می شود.

بر اساس این گزارش و به گفته بسیاری از کارشناسان اجرا و نوسازی بافت های فرسوده در شرایط فعلی نقش موثری در افزایش تولید مسکن دارد و از طریق این طرح می توان بخشی از عقب ماندگی مسکن را برطرف کرد. همچنین از آنجایی که اکثر واحدهای فرسوده کشور در مناطق کم برخوردار و در جنوب شهر قرار دارند، اجرای این طرح می تواند زمینه ساز افزایش تولید مسکن برای اقشار پایین جامعه باشد. جامعه

37 درصد از جمعیت تهران در بافت های فرسوده زندگی می کنند

بر اساس این آمار، 37 درصد از کل جمعیت بیش از هشت میلیون نفری تهران در بافت های فرسوده زندگی می کنند و این تعداد به منزله یک فرصت و تهدید در عین حال برای شهر تهران است. فرصت به وجود آمده به این دلیل است که با تخریب بافت فرسوده ظرفیت وسیعی برای ایجاد واحدهای جدید در ارتفاع فراهم می شود و از سوی دیگر عدم توجه به آن می تواند به تعمیق شکاف مشکل در As a منجر شود. در نتیجه اگر از این فرصت برای تولید مسکن بهره برداری شود و در غیر این صورت در صورت بهره برداری از آن، دلیلی بر افزایش مشکلات عدیده ساکنان این مناطق تلقی می شود. لازم به ذکر است پیش از این محمد آیینی مدیرعامل شرکت نوسازی شهری ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، تعداد واحدهای نوسازی مسکن در بافت های فرسوده در سال 1402 نسبت به سال 1400 افزایش 3.5 درصدی را اعلام کرده بود. که عدد مهمی است و گفت: 290 هزار واحد مسکونی در مناطق هدف نوسازی شهری ساخته شد و بر اساس آمار، بیشترین روند نوسازی در سه سال دولت 13 ساله نسبت به تمام سال های گذشته رخ داده است. و دولت ها. در دولت سیزدهم حدود 104 هزار واحد نوسازی شده به بهره برداری رسید که یکی از سومین رکود شکن در این بخش محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم در مجموع 100 هزار ساختمان فرسوده و ناپایدار در کشور تخریب شد، ادامه داد: در نتیجه این سیاست ها و تلاش ها سهم ساخت و ساز در بافت های فرسوده از 19 درصد در سال 1401 به 22.5 رسید. % در سال 1401 ه. او در سال 1402 وارد شد.

بر اساس این گزارش، یکی از مشکلات اساسی در حوزه احیای بافت های فرسوده، عدم صدور یا طولانی شدن مهلت صدور پروانه ساختمانی است که به گفته بسیاری از شرکت های ساختمانی، یکی از اقداماتی است که باعث شده ما به این موضوع نپردازیم. معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص پروانه های ساختمانی در این زمینه گفت: میانگین صدور پروانه در بافت های فرسوده نسبت به مدت زمان صدور آنها بیش از 100 درصد افزایش یافته است. به میانگین 8 سال گذشته و اگر مقایسه ای انجام دهیم می بینیم که تعداد واحدهای بازسازی شده در ساختمان ها تعداد واحدهای فرسوده در سال 1402 هجری قمری به 96300 واحد رسید و رکورد سال ها و دهه های گذشته را شکست.

ایجاد کمپ مسکونی برای احیای بافت های فرسوده در محلات تهران

در حال حاضر شهر تهران از نظر بافت فرسوده رتبه اول را دارد و بیشترین میزان بافت فرسوده متعلق به شهر تهران است و بخشی از نوسازی، تسهیل و رفع موانع نوسازی توسط شهرداری تهران است مهدی هدایت، مدیر اجرایی نوسازی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه مدت زمان صدور پروانه ساختمانی به کمتر از یک سال رسیده است، گفت: تنها نهادی که دارای نقش شهرداری در صدور پروانه ساختمان نیست، بلکه سازمان نظام مهندسی است. ساخت و ساز، طراحان و نقشه برداران واحدهای مسکونی و حتی خود سازنده ها در صدور پروانه ساختمانی نقش دارند و اغلب شاهدیم تاخیر در صدور پروانه ساختمان به دلیل ناکارآمدی این دستگاه هاست.

وی بیان کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی که همکاری ما در این مدت بسیار خوب بود، مدت صدور پروانه ساختمانی به کمتر از یک سال رسید. خوشبختانه همکاری با بخش خصوصی نیز روند ساخت و نوسازی بافت های فرسوده را بهبود بخشیده است و شاهد تقویت زیرساخت های مسکن برای نوسازی بافت های فرسوده هستیم.

هدایت با بیان اینکه اجرای حدود 200 هزار واحد از 280 هزار واحدی که ماه ها پیش اعلام شده بود، سه ماه طول می کشد و در مرحله حفاری هستند و بقیه در مرحله صدور پروانه یا پرداخت هزینه هستند این پروژه ها توسط بخش خصوصی اجرا می شود و پروژه هایی که به مرحله اجرا نرسیده اند عموماً متعلق به بخش خصوصی یا نهادهای متولی است. یا هزینه ها پرداخت نشد و یا پروژه توسط آنها آغاز نشد و حقیقت این است که قرارگاه جهاد مسکن به وظایف خود عمل کرد.

وی با بیان اینکه اجرای حدود 50 هزار واحد اردوی جهادی مسکن تا پایان سال به اتمام می رسد، افزود: شهرداری تهران در محدوده بافت های فرسوده هزینه ای دریافت نمی کند. در سال گذشته وضعیت خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات بانکی نداشتیم و فراموش نکنیم که در کل شهر تهران کمتر از 300 فقره تسهیلات در بافت فرسوده در روند ساخت مسکن پرداخت شد. و رشد. این خروج از کمپ مسکن شهرداری منجر به افزایش 2.5 برابری ساخت و ساز در بافت های فرسوده شد.

نوسازی 400 هزار واحد مسکونی در محلات تهران در دستور کار قرار گرفت

بر اساس این گزارش، طرح نوسازی بافت های فرسوده استان تهران با ورود اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در این زمینه، حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی به صورت جدی در حال اجرا و پیگیری است توسعه استان تهران، گفت: 59 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده در استان تهران به بهره برداری رسیده است و شروع ساخت حدود 400 هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن فراهم شده است. از طریق راه و شهرسازی در استانداری.

جنتی با بیان اینکه استان تهران در نوسازی شهری مقام اول را به خود اختصاص داد، تصریح کرد: رویه های نوسازی شهری و احیای بافت های فرسوده در استان تهران باید افزایش یابد و سرعت آنها افزایش یابد. در همین راستا نوسازی 500 هزار واحد مسکونی را در برنامه چهارساله استان تهران قرار داده ایم و تاکنون ساخت 400 هزار واحد مسکونی در استان تهران اجرا شده است.

لازم به ذکر است که نوسازی بافت های فرسوده یکی از سیاست های اصلی بازار مسکن است و با ارائه بسته های تشویقی و همچنین فرهنگ سازی در بین ساکنان این محله ها می توان امیدوار بود که بازار مسکن با بحران مازاد تولید مواجه شود. .

خبرنگار: کبری عزیزم

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

۶ دستور وزیر صمت؛ از توسعه اکتشافات تا سرمایه گذاری در میادین گازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در میادین گازی توسط شرکت‌ها، تربیت مدیران متخصص، ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *