340 شرکت کارگزاری به سامانه مودیان متصل شدند
رئیس سازمان امور مالی با بیان اینکه روند اتصال شرکت های دولتی به سامانه مودیان به کندی پیش می رود، گفت: امروز 340 شرکت سهامی در سامانه هستند و اظهارنامه خود را ارائه می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، داوود منظور با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران توسط شرکت ها و اشخاص حقوقی اداره می شود، گفت: بیش از 400 هزار شرکت در اقتصاد ایران فعال هستند که به عنوان بخشی شفاف و مودیان مسئول، همکاری تنگاتنگی با آنها دارند. سیستم مالیاتی ما از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم، اجرای قانون را مأموریت اصلی خود قرار داده ایم. از روز اول تلاش کرده ایم زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری را برای نیروی انتظامی فراهم کنیم. به این ترتیب از ابتدای تیرماه توانستیم بسترهای لازم را فراهم کنیم. اجرای قانون دستورات زیادی را می طلبید که آن هم انجام شد. امروزه تمامی دستورالعمل ها از طریق پورتال سازمان قابل مشاهده است. البته آموزش هایی را هم از طریق سامانه آماده کرده ایم.
وی با بیان اینکه آغاز عملیات اجرایی ما از ابتدای آبان ماه با فراخوان شرکت های بورسی است، تصریح می کند: امروز 340 شرکت بورسی در سامانه حضور دارند و صورت های خود را ارسال می کنند. روند تطبیق شرکت های دولتی که در ژانویه نامیده می شوند کند است. تاکنون 14 شرکت دولتی به این سامانه متصل شده اند و ما به اتصال سایر شرکت ها نیز ادامه می دهیم. 174 شرکت نیز به صورت داوطلبانه شرکت کردند و اکنون در حال صدور فاکتور هستند. در مجموع، امروزه بیش از 540 شرکت در این سیستم حضور دارند. بیش از 92 میلیون اسکناس صادر شد که ارزش آنها به 930 حمت رسید. مقدار ارزش افزوده اعلامی بیش از 65 همات بوده است. 72000 شرکت فاکتور دریافت می کنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه با بیان اینکه اتصال زنجیره کسب و کار در سامانه به تدریج در حال تکمیل شدن است، گفت: کسانی که یک بار برای یکی از دستگاه های دولتی فاکتور صادر می کنند نباید دچار مشکل اضافی شوند. فاکتور را دوباره به سازمان مالیاتی ارسال کنید. بنابراین، سیستم کلی تجارت، سیستم گمرکی و سیستم تدارکات دولتی به سیستم مالیاتی مرتبط هستند. بر این اساس در صورت ارسال فاکتور به یکی از این سامانه ها به اداره مالیات نیز ارسال می شود.
منظور با تاکید بر اینکه اجرای قانون نیازمند اقدامات تسهیل گری خاصی است، گفت: به همین دلیل لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال شده است. این لایحه با عجله تصویب شد. جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده و این لایحه با اصلاحاتی در کمیسیون اقتصادی نهایی شده و در صحن است. امیدواریم این اصلاحیه در سال جاری یا حداکثر اوایل سال آینده به تصویب برسد. این اصلاحات نگرانی های زیادی را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: طبق قانون 10 درصد فروش در صورت تخلف مشمول جریمه می شود. سازمان امور مالیاتی امکان بخشودگی 50 درصدی را داشت، اما برای تشخیص جرایم سنگین در بدو اجرای قانون پایانههای فروشگاهی، اختیار بخشودگی 100 درصد است، البته مشروط به حسن نیت مالیات دهنده نکته دیگر اجرای تدریجی قانون پایانه خرید است و خوشبختانه این موضوع در لایحه تسهیل در اجرای قانون نیز پذیرفته شده است. فرض قانون پایانههای فروشگاهی این بود که هرکس به سیستم مودیان متصل باشد مشمول ارزش افزوده است.
رئیس سازمان امور مالی افزود: در حالی که همه فعالان شامل ارزش افزوده نمی شوند. اجرای همزمان این دو عنصر کار را دشوار می کرد. بر این اساس در لایحه مقرر شد روال ارزش افزوده مانند گذشته ادامه یابد. یکی دیگر از این اقدامات مربوط به اصناف و مشاغل است. انتظار بزرگی است که همه کسب و کارهای کوچک ترمینال فروشگاهی نصب کنند. در نتیجه مقرر شد آن را به عنوان پایانه ای برای مدعیان در نظر بگیرند. در این زمینه شاپرک و بانک مرکزی همکاری خوبی دارند. پیش بینی ما این است که تا پایان سال 80000 گیرنده به سیستم متصل شود. سال آینده 9 میلیون گیرنده دیگر را نیز وصل خواهیم کرد. البته افرادی که قصد استفاده از صندوق را دارند می توانند این کار را انجام دهند.
منظور با تاکید بر اینکه اساس سازمان امور مالی ایجاد خلل در شرکت های مشترک نیست، گفت: شرکت های بورسی که عضو شده اند خللی در کسب و کار خود ایجاد نکرده اند. اجرای مرحله ای تا پایان سال آینده به پایان می رسد. اجرای این قانون امکان تبدیل سازمان امور مالیاتی به یک سیستم مدرن را فراهم می کند. اگر این قانون اجرا شود به حداقل می رسد. فروش و هزینه ها در سیستم مشخص می شود و شفافیت کامل ایجاد می کند.
وی با تاکید بر اینکه پس از اجرای این قانون شرایط تشکیل پرونده اظهارنامه های ارزش افزوده لغو می شود، گفت: در نتیجه کار مودیان و سازمان امور مالیاتی تسهیل می شود. تمام تلاش نظام مالیاتی دستیابی به رضایت حداکثری مالیات دهندگان است. مهمترین مسئله عدالت مالیاتی است. با وضع قانون پایانه های درون فروشگاهی همه چیز بر اساس میزان درآمد خالص مودی خواهد بود.
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه دو راهکار برای اتصال شرکت ها به نظام مالیاتی در نظر گرفته شده است، گفت: یکی از این راهکارها شرکت های مورد اعتماد است. برای اینکه مودیان تحت فشار قرار نگیرند، ردیف بودجه ای در لایحه بودجه سال آینده برای پرداخت هزینه های مربوط به شرکت های امانی سازمان امور مالی در نظر گرفته شده است. ضمناً این موضوع در لایحه اصلاحی قید شده و تبدیل به قانون دائمی می شود. در حال حاضر سه شرکت امانی نوع اول و یک شرکت امانی نوع دوم فعالیت می کنند. 10 شرکت نیز منتظر مجوز هستند. گزینه دوم این است که مودی خودش صورتحساب را ارسال کند. بر اساس بند 20 قانون پایانههای فروشگاهها، از شرکتهای حسابداری خواستهایم تا نرمافزار خود را تغییر دهند تا بتوانند مستقیماً به سیستم مودیان متصل شوند. ما هر دو مدل را در قانون دیده ایم و روند اجرا را مشخص کرده ایم. امروز 20 درصد از فاکتورهایی که دریافت می کنیم توسط شرکت های مورد اعتماد ارسال می شود و مابقی توسط خود مؤدیان ارسال می شود. یکی از وظایف سازمان ارائه خدمات آموزشی است.
انتهای پیام