پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

32 میلیون هکتار از مزارع کشور در مناطق بیابانی قرار دارد

بر اساس آمار اعلام شده 30 تا 32 میلیون هکتار از مزارع کشور را مناطق بیابانی تشکیل می دهند و 88 درصد مساحت کشور قابلیت تخریب زمین را دارد که به استثنای یک نوار باریک از جنگل های هیرکان یا غرب در کشور همه مناطق این شرایط را دارند و شرایط نشان می دهد که به نقطه هشدار رسیده ایم.

بیابان زایی به عنوان سومین چالش مهم قرن بیست و یکم، در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970، به عنوان یکی از مشکلات کشورهای توسعه نیافته در سطح بین المللی پس از تدوین نهایی کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی در 17 ژوئن مطرح شد سازمان ملل متحد به منظور افزایش آگاهی در سطح جهانی و ملی به منظور کاهش آسیب های زیست محیطی ناشی از بیابان زایی و افزایش واکنش به خشکسالی های آتی، سال 1994 را به عنوان روز جهانی مبارزه با بیابان زایی نامگذاری کرد. اقدامات اولویت دار در دستور کار کشورهای عضو.

بر اساس گزارش سازمان ملل، سرعت بیابان زایی 30 برابر بیشتر از گذشته در حال افزایش است و به طور متوسط ​​سالانه بین 12 تا 14 میلیون هکتار به مساحت بیابان ها افزوده می شود و هر روز زمین به دلیل تخریب آن از بین می رود. برای بیابان زایی، حدود سه میلیارد دلار برای بشریت هزینه دارد.

شعار روز جهانی مبارزه با بیابان زایی امسال، وحدت برای زمین، میراث طبیعی و آینده ما است و بر اساس آن انتظار می رود همه نهادها و سازمان ها برای مقابله با این پدیده مهم که می تواند محیط زیست را به چالش بکشد، تلاش کنند. امنیت غذایی کشور

۱۱۰ کشور جهان با بیابان زایی مواجه هستند

الحدارآبادی، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بیابان زایی به دلیل کاهش ظرفیت زیستی اراضی در مناطق نیمه خشک و نیمه مرطوب رخ می دهد که به معنای بیابان زایی است. اینطور نیست. فقط مناطق خشک و نیمه خشک و حتی مناطق نیمه مرطوب را تهدید می کند.

وی با بیان اینکه پدیده بیابان زایی پس از تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین، سومین چالش مهم جهان در قرن بیست و یکم است و این پدیده همواره در کشور وجود داشته است، تصریح کرد:

الحدارآبادی ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 94 روز 17 ژوئن را روز مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی اعلام کرد و امسال شعار این روز وحدت به خاطر سرزمین، میراث طبیعی و آینده ما است.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها افزود: بیابان زایی تهدیدی است که با شکوفایی فرصت های بیابانی مطرح می شود و در بحث انرژی باد و گیاهان دارویی فرهنگ رضایت وجود دارد و در حوزه بیابان زایی. اندیشمندانه و وابسته به دانش بومی است و کاری که ما انجام می دهیم باید همیشه به نفع مردم باشد چرا که این تنها وظیفه سازمان منابع طبیعی نیست و همه باید کمک کنند و آن را موضوع مهمی بدانند.

وی با اشاره به اقدامات سازمان منابع طبیعی برای مقابله با پدیده بیابان زایی، گفت: تمرکز بر اجرای مبارزه با بیابان زایی در مناطقی که آب روان برای غلبه بر منابع آبی محدود و استفاده از آب های جاری در مناطق بیابانی و همچنین استفاده از آب روان در مناطق بیابانی وجود دارد. بادگیرهای زنده در دستور کار ماست. لازم به ذکر است اولویت اصلی حفظ و نگهداری از عرصه های احیا شده در سال های گذشته و همچنین مبارزه با آفات و آتش سوزی است و در این راستا قانون 1402 و تبصره 8 قانون بودجه در خصوص مشوق های مالیاتی صاحبان صنایع. استفاده شده.

الحدارآبادی با اشاره به اینکه 44 میلیون هکتار از اراضی کشور در مناطق بیابانی قرار دارد، گفت: همه نهادها، سازمان ها و انجمن های ملی باید دست به دست هم بدهند تا کویر به فرصتی برای توسعه پایدار روستا تبدیل شود.

پدیده بیابان زایی در حال حاضر در ایران در حال گسترش است، مانند خشک شدن جنگل های بلوط در غرب کشور و جنگل های شمشاد در شمال و پدیده فرسایش ناشی از باد و ریزگردها از مناطق جنوب شرقی کشور. کشور در جنوب و جنوب. مناطق جنوب غربی و داخلی، شوری خاک و همچنین بحران منابع آب سطحی، از شاخص های تشدید پدیده خطرناک بیابان زایی در کشورمان است.

32 میلیون هکتار از مزارع کشور به مناطق بیابانی تبدیل شده است

بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه ایران در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد و به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش دما، میانگین دمای زمین هر سال افزایش می یابد و میزان بارندگی نیز کاهش می یابد، بنابراین در این مورد پوشش گیاهی در مناطق مختلف از بین می رود و باعث افزایش بیابان ها می شود، به همین دلیل مبارزه با بیابان زایی اهمیت فوق العاده ای دارد.

همچنین وحید جعفریان، معاون بین‌المللی مدیریت جامع آبخیزداری سازمان جنگل‌ها گفت: کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی گزارش‌های مبتنی بر تخریب اراضی در جهان را رصد می‌کند و علی‌رغم ارائه رویکردها، سیاست‌ها و برنامه‌ها و همچنین توسعه علم و فناوری در حوزه مدیریت پایدار با این حال روند تخریب اراضی با سرعتی لجام گسیخته در سراسر جهان ادامه دارد، به گونه ای که طبق آخرین گزارش ها، در چهار سال گذشته، یک درصد از حاصلخیز دنیاست. مزارع ظرفیت تولید خود را از دست داده اند.

به گفته وی، با توجه به اینکه یک درصد از مناطق حاصلخیز جهان از بین رفته است، این گزارش می تواند به موضوع جلوگیری از تخریب اراضی و احیای مناطق فرسوده اشاره کند، موضوعی که تنها به مسائل زیستی مربوط می شود نه زیست محیطی و اکولوژیکی. و نیازمند توجه جدی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و سیاست گذاری است.

جعفریان با اشاره به اینکه موضوع رسیدگی به تخریب اراضی یکی از موضوعات جدی در مفهوم توسعه است، افزود: با احیای پوشش گیاهی و کاشت درخت بر موضوع رفع تخریب اراضی فائق آمده ایم و این همیشه به دلیل استفاده بی رویه از اراضی است. بهره برداری از سفره های زیرزمینی و ساخت سدهای بزرگ ما به چارچوب جدی تری برای مدیریت پایدار زمین نیاز داریم.

این مسئول ادامه داد: کشور ما از دیرباز با ادبیات مربوط به خسارات ناشی از خشکسالی و کمبود بارندگی و از سوی دیگر چالش ها و پیامدهای سیل از نظر موقعیت جغرافیایی و در سطح محلی آشنا بوده است. . بسیاری از دست ها کنترل سیل را آموخته اند، بنا به دلایلی، سازگاری و انعطاف پذیری در طول زمان آزمون را پس داده اند و در مواجهه با اثرات خشکسالی در تمدن ایران باستان به درستی محاسبه نشده اند. اگرچه بحث در مورد تغییرات اقلیمی یک موضوع واقعی است، اما باید به این فکر کنیم که چگونه امنیت غذایی را در این سطح تضمین کنیم و به چالش‌ها، اثرات اقتصادی و اجتماعی و پیامدهای تخریب زمین بپردازیم.

به گفته وی، در برنامه هفتم باید سیاست گذاری و مفاد حمایتی جدی صورت گیرد تا بتوانیم حاصلخیزی زمین و جنگل های منحصر به فرد را بهتر از گذشته از نظر آسیب پذیری زمین از نظر اقلیمی حفظ کنیم. تغییر، اگرچه دستیابی به این امر مستلزم مشارکت جهانی است.

قائم مقام مرکز بین المللی آبخیزداری جامع با بیان اینکه بین 30 تا 32 میلیون هکتار از مزارع کشور از نظر پوشش گیاهی در مناطق بیابانی قرار دارد، گفت: بیابان زایی در مزارع کشاورزی به دلیل استفاده نادرست از سموم و سموم است. کودها و تخریب خاک در جنگل های هیرکانی به دلیل قاچاق چوب و یا در دشت ها به دلیل استفاده نادرست از آب های زیرزمینی یا پوشش گیاهی رخ می دهد، به طوری که برآوردها حاکی از آن است که 100 میلیون هکتار از مناطق کشور در معرض بیابان زایی است.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

کاهش ۰.۰۱ درصدی نرخ بهره بین بانکی

در اولین هفته فروردین ماه، نرخ بهره ۲۳.۹۶ درصد بود که در پایان هفته دوم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *