مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران گفت: 32 هزار هکتار بافت تاریخی مصوب در کشور شناسایی شده است که به دلیل وجود بناهای فرهنگی و تاریخی در این مناطق، تخریب آنها مجاز نیست و باید از طریق مرمت و نوسازی مرمت شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد آیینی در نشستی با حضور مسئولان بسیج مهندسین عمران و معماران، اظهار کرد: بافت های ناکارآمد شهری به 6 پهنه بافت فرسوده (بافت های میانی)، بافت های با پیشینه تاریخی، سکونتگاه های غیررسمی (حاشیه نشینی)، بافت های فرسوده با پیشینه روستایی، بافت های فرسوده با پیشینه روستایی، بافت های فرسوده با پیشینه روستایی، بافت های فرسوده مانند بافت های نامناسب زندان ها و بافت های نامناسب شهرها، بافت های فرسوده و نامناسب در شهرها، بافت های فرسوده (بافت های میانی)، بافت های دارای پیشینه تاریخی تقسیم می شوند. داخل شهرها .
آیینی با بیان اینکه ساختمانهای موجود در بافتهای فرسوده بیش از 50 سال قدمت دارند، افزود: سقفهای ساکنان بافتهای فرسوده شکننده و در معرض خطر است و در صورت عدم نوسازی یا نوسازی در صورت وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله بر سر ساکنان فرو میریزد، بنابراین چارهای جز تسریع در فرسودگی بافتهای فرسوده نداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه 74 هزار هکتار بافت فرسوده شهری (بافت میانی) در حدود 500 شهر شناسایی شده است، گفت: 32 هزار هکتار بافت تاریخی مصوب در کشور شناسایی شده است که به دلیل وجود بافت های تاریخی و ارزشی در این بافت ها، اجازه تخریب ندارند و باید احیا شوند.
1153 سکونتگاه غیررسمی در کشور وجود دارد
رئیس هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه 1153 محله از 59 هزار هکتار در سکونتگاه های غیررسمی مصوب (حاشیه نشینی) وجود دارد، گفت: در حال حاضر بیش از 167 هزار هکتار از ناکارآمدی شهرها شناسایی شده است و در واقع باید 3 درصد از بافت شهری کشور شناسایی شود که 3 درصد از بافت شهری کشور باید مشخص شود. در این مناطق
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده ضروری است و باید تسریع شود، گفت: با حمایت دولت و اعطای تسهیلات ارزان قیمت، بیش از 50 درصد از ساختمان های ناپایدار روستاها بهسازی و نوسازی شده است، اما متاسفانه در شهرها این رقم کمتر از 15 درصد است و به نقطه مطلوب رسیده ایم.
آیینی با اشاره به اینکه تبیین و اجرای برنامه های تشویقی و رفع موانع و مشکلات بر سر راه مالکان، سازندگان و سرمایه گذاران به عنوان راهبرد اصلی دولت سیزدهم در نوسازی ساختمان های ناپایدار در بافت های فرسوده شهری محسوب می شود، گفت: ساختمان های ناپایدار و بدون ساختار مستحکم.
وی بیان کرد: برای مقاوم سازی و بازسازی این ساختمان ها باید با کمک یکدیگر و با همفکری و هم افزایی راه حل موثرتری ارائه دهیم و امیدواریم مجموعه بسیج دولت را در روند سندسازی بیش از 70 درصد املاک دارای قرارداد و تصرف در شهرک ها (حاشیه نشینی) یاری کند تا مالکان و سازندگان نسبت به اخذ تسهیلات بازسازی و نوسازی در این مناطق اقدام کنند.
مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه مالکان بافت های فرسوده در بافت های حاشیه ای با داشتن سند به راحتی می توانند پروانه ساختمانی و تاسیسات نوسازی را دریافت کنند، گفت: در 85 درصد ساختمان های سکونتگاه های غیررسمی امکان حیات انسان وجود دارد و تنها نیاز به مقاوم سازی و ساماندهی دارند. سندسازی واحدهای مسکونی در محلات حاشیهای اولین گام در ساماندهی این محلات محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه برای اولین بار 80 درصد از تاسیسات نوسازی واحدهای مسکونی و سایر بناها اعم از اداری و تجاری در بافت های تاریخی در نظر گرفته شده است، گفت: گروه بسیج می تواند برای اطلاع رسانی و اطلاع رسانی به ساکنان این بافت ها برای بهره مندی از این تاسیسات پیش قدم شود.
آیینی گفت: برنامه ۱۹ ماده ای تشویقی توسعه شهری برای سیاست های تشویقی کالبدی شامل نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ساکن در این گونه بافت ها و پیشبرد اهداف قانون تولید مسکن ابلاغ شد.
انتهای پیام