مسیح کشاورز در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در سال های گذشته میزان واردات برنج به حدی بود که بخشی از آن پس از انتقال به فروردین و اردیبهشت به ساماندهی بازار کمک می کرد اما امسال بر اساس و برای واردات یک میلیون تن برنج توسط بخش خصوصی در سال قبل عملاً این اتفاق نیفتاد.
وی از واردات 200 هزار تنی برنج از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: پیشنهاد ما امسال واردات 600 تا 800 هزار تن برنج قبل از دوره ممنوعیت است که یک سوم تا یک چهارم میزان فعلی است.
کاشاورز ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که در صورت عدم واردات 300 هزار تن برنج قبل از مدت ممنوعیت، با خلاء در بازار مواجه خواهیم شد و از سوی دیگر به دلیل عدم ثبت سفارش برنج، با افزایش قیمت در بازار مواجه خواهیم شد. .
دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج افزود: برنج ایرانی یکی از دلایل رکود است چرا که مردم به برنج خارجی ارزان قیمت روی نمی آورند که در نهایت به قیمت تولید داخلی تمام می شود و برنج ایرانی با قیمت مناسب عرضه می شود. قیمت مناسب در دوره ممنوعیت
وی در پاسخ به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه کسری 600 هزار تنی برنج از طریق واردات جبران می شود، گفت: با توجه به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه کسری سالانه 600 تا 700 هزار تن برنج از طریق واردات تامین می شود. این سوال پیش می آید که آیا برنج وارداتی است؟ آیا این سالها دور ریخته شده است؟ لازم به ذکر است با نزدیک شدن به فصل ممنوعیت، وزارت جهاد باید ثبت سفارش برنج را انجام دهد تا با چالش مواجه نشویم.
این کشاورز متوسط قیمت برنج هندی در بانک ها را 46 هزار تومان و برنج پاکستانی را 52 تا 53 هزار تومان اعلام کرد و افزود: با احتساب سود 30 تا 40 درصدی، هر کیلوگرم برنج هندی در خرده فروشی ها 50 هزار تومان است. و برنج پاکستانی 60 هزار تومان عرضه می شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضهکنندگان برنج گفت: برنجکاران ایرانی در برنامهریزیهای خود از نظرات بخش خصوصی استفاده کنند و با برنامهریزی مناسب در نحوه تهیه و توزیع، اجازه ندهند بخش کشاورزی و بازار آسیب ببیند. گفت. تا زمانی که باید بازار را تنظیم کنیم، برویم سراغ ذخایر.
خبرنگار: آزاده محبی