عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تشریح تولید 300 میلیون اصله نهال از منابع طبیعی و باغی در سال اول اجرای این طرح، گفت: حدود 237 میلیون اصله نهال استاندارد در کشور از سال جاری تولید شد. منابع طبیعی توسط دو بخش دولتی و خصوصی، تقریباً 62 میلیون نهال در بخش باغبانی در سال 1402 تولید شد.
نوبخت افزود: از این میزان نهال تولیدی، حدود 200 میلیون اصله نهال در عرصه منابع طبیعی با مشارکت مردم و برخی صنایع و 60 میلیون اصله نهال در بخش باغبانی در سال 1402 هجری شمسی در مناطق مورد نظر کاشته شد. بقیه نهال هایی که برای رسیدن به اندازه استاندارد کشاورزی کاشته می شوند، آنها را به مدت یک تا سه سال در نهالستان نگهداری کنید.
وی مشارکت مردم، سازمان ها و صنایع را از ویژگی های طرح چهارساله برای کاشت یک میلیارد اصله درخت دانست و گفت: همگرایی و مشارکت مردم و نهادهای دولتی از نکات مهم اجرای این طرح در تولید و کاشت است. نهال ها
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه طرح مردمی کاشت میلیاردی در شهریور ماه 1401 به دستور رئیس جمهور شهید سید ابراهیم رئیسی و سپس با تصویب مقام معظم رهبری در اسفند 1300 به طور رسمی کلید خورد. بهترین راه حل برای کاهش گازهای گلخانه ای و محدود کردن، پیشگیری و کاهش پدیده تغییرات اقلیمی. جمهوری اسلامی ایران با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درختان در شرایط استاندارد و در مناطق در معرض خطر گامی جدی و ارزشمند در این راستا برداشته است.
وی تصریح کرد: این طرح به طور کلی شامل چهار بخش احیاء و غنی سازی جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی و کانون های ریزگردها و طوفان های شن، کاشت چوب و توسعه فضای سبز است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بر اساس برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که با مشارکت معاونت پژوهشی و دانشگاهها اجرا شد، حدود 30 درصد از فعالیتهای این طرح در سال 1394 انجام میشود. در زمینه احیاء و غنی سازی جنگل ها و حدود 30 درصد در زمینه زراعت چوب با هدف کاهش فشار بر بهره برداری از عرصه های جنگلی برای تامین نیازهای چوبی کشور و همچنین کاهش واردات چوب.
وی افزایش سطح فضاهای سبز شهری و اطراف را یکی از مزیت های اجرای این طرح دانست و گفت: در حال حاضر سهم سرانه فضای سبز شهری و اطراف برای هر نفر حدود 10 متر مربع است و بر اساس ماده 22 پاکیزگی طبق قانون هوا، حد مجاز باید به 15 متر افزایش یابد.
بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، نوبخت ادامه داد: به طور کلی سهم سرانه جنگل های کشور برای هر نفر حدود 1700 مترمربع است که با اجرای این طرح پس از چهار سال این رقم به افزایش می یابد. 1900 متر مربع.
وی احیاء و فعال سازی نهالستان های منابع طبیعی را از دیگر مزیت های اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح بیش از 90 درصد نهالستان های منابع طبیعی کشور احیا شده است. .
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: در حال حاضر 126 نهالستان جنگلی و حدود 76 نهالستان و ایستگاه بذر بیابانی در بخش دولتی استان فعال هستند و همچنین حدود 100 نهالستان جنگلی در بخش خصوصی فعال شده است.
وی در عین حال تصریح کرد: اجرای این طرح نقش مهمی در ترویج فرهنگ منابع طبیعی و درختکاری و نگهداری دارد به طوری که دانش آموزان نیز به تولید و کاشت درخت علاقه مند هستند و بسیاری از مدارس کشور در این زمینه فعالیت داشته اند. تبدیل به مهد کودک
نوبخت گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیز در ایجاد فرصت های شغلی بسیار موثر بود.