یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

30 درصد ضایعات محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه 30 درصد محصولات کشاورزی ما از مزرعه به سفره هدر می رود، بر لزوم ورود امکانات و دانش روز به مزارع داخلی و سرمایه گذاری خارجی و خارجی در حوزه کشاورزی تاکید کرد. و صنایع غذایی و تبدیلی.

به گزارش ای بی اس نیوز، ارسلان قاسمی گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، 75 درصد از حدود 105 میلیون تن محصولات خام کشاورزی تولیدی در کشور توسط تعاونی ها و فعالان تعاونی در حوزه کشاورزی تولید می شود. سال‌هاست که بخش تعاون در حوزه کشاورزی محصولات مورد نیاز کشور را تامین می‌کند و امنیت غذایی کشور به کشاورزانی وابسته است که عضو یا سهامدار تعاونی‌ها هستند و یا از خدمات تعاونی‌ها استفاده می‌کنند و نیازها را تامین می‌کنند. از جامعه

وی با تاکید بر صادرات بخش بزرگی از محصولات کشاورزی به خارج از کشور گفت: متأسفانه تعاونی ها در بحث صادرات نقش کمتری دارند اما بیشترین نقش را در تولید دارند و با توجه به موضع مقام معظم رهبری در خصوص بخش تعاون و دیدگاه های رئیس جمهور و اقدامات وی امیدواریم مشکلات و موانع حضور تعاونی در بازارهای صادراتی مرتفع شود تا تولید به صادرات پیوند بخورد و حاشیه ایمنی تولیدکنندگان از یک دیدگاه اقتصادی

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران امروز در گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه بهره‌وری بخش کشاورزی بهینه نیست و همچنان نمی‌توانیم از منابع اولیه خود مانند آب و خاک استفاده بهینه کنیم، گفت: این 6 میلیون هکتار شامل 4 میلیون تن محصول دیم و 2 میلیون تن آب است که حدود 10 میلیون تن گندم تولید می شود در حالی که اگر کارآمد باشیم باید این رقم را با 10 میلیون تن محصول به حداقل 15 تا 16 کاهش دهیم. میلیون تن با همین امکانات موجود افزایش یابد.

قاسمی تاکید کرد: کمبود مهم بخش کشاورزی ما نبود سرمایه گذاری، نبود بهره وری کافی و نبود دانش روز در بخش کشاورزی است که باید بیشتر روی آن کار کرد. ما باید به حفظ کشور ادامه دهیم، اما برای این کار ابتدا باید دانش را وارد عملیات کشاورزی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هنوز این دانش به بسیاری از مزارع وارد نشده است. قبل از پیروزی انقلاب نسبت جمعیت شهری و روستایی 70 به 30 بود، اما اکنون این نسبت معکوس شده است، به عبارتی با طرح های مختلف سلول های تولیدی کشور را یکی یکی از بین برده ایم در حالی که این این نسبت باید با امکانات و دانش مدرنی که در روستاها ارائه می دهیم، بازدهی داشته باشد و بر سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در بخش کشاورزی به ویژه صنایع غذایی و تبدیلی متمرکز شود.

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران، طبق آمار فائو تقریبا 30 درصد محصولات کشاورزی ما از مزرعه تا سفره هدر می رود و 30 تا 40 میلیون تن از محصولات ما ضایعات است، اما این آمار می تواند با تغییر روش کاشت، حفاظت و برداشت حاصل شود. فرآوری و مصرف را کاهش داد و از این ضایعات مطلوب استفاده کرد.
انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *