جهانساز افزود: کشاورزانی که قصد خرید کمباین داشتند وام کم بهره ۴ درصد دریافت کردند. به عنوان مثال اولین کشاورز که این دستگاه را خرید یک میلیارد و دویست میلیون دریافت کرد. برای تولید انبوه کمباین نیاز به اصلاح باغات داریم تا تولید این نوع کمباین توجیه اقتصادی داشته باشد.
absnews
absnews
رئیس سازمان چای افزود: 50 هزار چایکار در ایران داریم که در 900 روستا در استان های گیلان و مازندران به باغداری مشغول هستند. چایخانه ها عمدتاً بیمه عشایر روستایی هستند که 70 درصد بیمه آن توسط دولت و 30 درصد توسط باغدار پرداخت می شود.
مسئول سازماندهی چای:
رئیس سازمان چای در خصوص نیاز داخلی به چای، ارز دولتی را آفت تولید دانست و گفت: برای افزایش تولید و بهره وری باید به کشاورزان و باغداران ملی کمک کرد تا چرخه تولید از سر گرفته شود. “
این مقام مسئول ادامه داد: افرادی که چای وارد کردند آن را با قیمت ارز قدیم وارد کردند و قیمت حداقل برای سال 1401 منطقی نیست، مصرف چای مردم یک سال است که مطمئن شده است و نیاز بازار نباید تغییر زیادی کند. پس از افزایش قیمت ارز
وی گفت: یکی دیگر از سرمایه گذاری های دانش بنیان تیمی در دانشگاه آزاد بود که دستگاهی داشت که برگ های سبز درجه یک و دو را تشخیص می داد. قرارداد ما با این شرکت هنوز نهایی نشده است اما به همکاری ادامه می دهیم.
حبیب جهانساز در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با اشاره به نامگذاری سال 1401 به عنوان سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال زایی» گفت: سازمان چای با شرکت های دانش بنیان ارتباط دارد. در حال حاضر با دو شرکت دانش بنیان کار می کنیم که یکی از آنها کمباین چای تولید می کند که پارسال از طریق چایکار از این شرکت خرید کرده ایم.
جهانساز در خصوص نیاز داخلی به چای افزود: نیاز کشور به 93 هزار تن چای در سال است که 70 درصد آن از طریق واردات تامین می شود. سالانه 60 تا 65 هزار تن چای به کشور وارد می شود. در هفت ماهه اول سال 45 هزار تن چای وارد شد و توانستیم 26 هزار تن چای در داخل تولید کنیم.
جهانساز گفت: در حال حاضر 30 درصد نیاز کشور را تولید می کنیم و از نظر فناوری تولید چای از دنیا عقب نیستیم. اما برنامه حرکت به سمت دستاوردهای جدید و فناوری های جدید است.
جهانساز در پایان در خصوص ارز دولتی گفت: تخصیص ارز ارزان زمانی تولید را از نظر اقتصادی زیان آور کرد اما اکنون چند سالی است که تولید چای توجیه اقتصادی دارد. نیاز امروز ما اصلاح و احیای باغ هایی است که در دوره واردات بی رویه تولیدشان متوقف شده بود. به همین دلیل است که کشاورز ما برای بهبود باغ خود به یک راه اندازی کم بهره و یک استراحت دو ساله نیاز دارد. برای احیای هر هکتار باغ چای متروکه به 30 تا 40 میلیون نصب نیاز داریم.