30 درصد اصل 44 هنوز اجرایی نشده است – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
کرد زنگنه همچنین یادآور شد: نیمی از قانون، اصل 44 و حدود 45 ماده مربوط به رقابت و شورای رقابت است، اما خود شورای رقابت که باید ضد انحصار باشد، گاهی تعرفه ها را تعیین می کند، یعنی تعرفه خوبی داریم. قانون و مصوبه و همه نهادها و ارگان هایی که داریم، اما قانون را به خوبی اجرا نمی کنند.
کرد زنگنه درباره این مصوبه تاکید کرد: دو سال پس از واگذاری مدیریت شرکت سهامی عام و ارزیابی ظرفیتهای مدیریتی بخشهای واگذار شده، مالکیت شرکت سهامی عام نیز واگذار خواهد شد. اما هنوز مالکیت در دست دولت است، مثلاً فولاد مبارکه، ذوب آهن و صنایع خودروسازی خصوصی هستند، اما وزیر محرمانه همچنان مدیرعامل آنها را انتخاب می کند، حتی خود بانک ها، هرچند واگذار شده اند، اما انتخاب مدیرعامل آنها به عهده بدنه دولت است، اما این تاییدها در کنار انتقاد رئیس جمهور مبنی بر اینکه مباشران را نگه داشته ایم و املاک را واگذار کرده ایم، امیدوار کننده است.
بر اساس این گزارش، شورای عالی سیاست اصل 44 قانون اساسی اخیراً مصوباتی برای اصلاح این آسیب ها با توجه به آسیب شناسی جابه جایی های قدرت در سال های اخیر اتخاذ کرده است.
وی افزود: متاسفانه مشکل اصلی این است که قانون به خوبی اجرا نمی شود چه برسد به مصوبات دولت. دلیل این امر این است که تنها وزارت اقتصاد و دارایی است که این مصوبات را اجرا می کند و باید علیه تعداد زیادی از وزارتخانه ها برای اجرای این مصوبات کار کند.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، غلامرضا حیدری کرد زنگنه در خصوص ارزیابی خود از مصوبات شورای عالی برای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی برای اصلاح نقل و انتقالات اظهار داشت: مصوبات اخیر همگی تأییدیه های بسیار خوب و مفیدی است. . و دردهای زیادی را دوا می کند، اما واقعیت این است که اجرای ماده 44 که شامل 92 ماده و 10 بسته است، تاکنون بسیار ضعیف بوده و همین قانون حتی 30 درصد هم اجرا نشده است.
absnews
وی ادامه داد: همانطور که رئیس جمهور و وزیر اقتصاد گفته اند دولت دست از مدیریت بردارد و مدیریت را به بخش خصوصی بسپارد، این فکر را کنار بگذاریم که بهتر از بخش خصوصی هستیم و دلسوزتر هستیم.
یکی از مصوبات این است که سازمان دولتی یا شرکت مادر تخصصی یک ماه مهلت دارد تا سهام خود را با سایر اسناد مبادله کند و همچنین وزارت اقتصاد نیز مجاز شده است در صورت عدم تغییر سهام این شرکت را جایگزین کند. اعمال این مصوبه در مهلت زمانی آزادسازی سهام شرکت دولتی مربوطه به علاوه دو مصوبه دیگر مقرر میدارد که دو سال پس از انتقال مدیریت شرکت دولتی و ارزیابی ظرفیتهای مدیریتی بخشهای واگذار شده، مالکیت شرکت دولتی نیز واگذار خواهد شد و به منظور بازگرداندن اعتماد بخش خصوصی به تدارکات عمومی، تصمیم گرفته شد که اولویت با عدم فسخ قراردادها باشد. به گونه ای که در صورت بروز مشکل در واگذاری ها، به جای بازگشت شرکت واگذاری به دولت، از روش های دیگری برای استیفای حقوق دولت و بیت المال استفاده می شود و فسخ قرارداد آخرین راه حل خواهد بود.
رئیس سابق سازمان خصوصی سازی گفت: علاوه بر مشکلاتی که خصوصی سازی در کشور در داخل شورای اسلامی و قوه قضائیه دارد، وزیر اقتصاد نیز باید در مقابل سایر وزرا باشد و همین عوامل مانع از اجرای مصوبات شد. . .
وی خاطرنشان کرد: مصوبات اخیر نیز مصوبات بسیار خوبی است اما به شرط اجرایی شدن.