اخبار اقتصادی روز

30٪ پاداش برای افشاگران


رئیس سازمان بورس خاطرنشان کرد:

به گفته رئیس سازمان بورس، پرونده های متعددی در خصوص افشاگری در سازمان بورس تشکیل شده است و افرادی که تخلفات را در بازار سرمایه تبلیغ می کنند 30 درصد جریمه هایی که بابت این تخلفات به خزانه واریز می شود تعلق می گیرد. . همچنین باعث اصلاحات ساختاری در بورس می شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از شادا، مجید عشقی معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس کشور در نشست مشترک وزارت اقتصاد و اعضای کمیته اقتصادی گفت: کمیسیون مجلس: در سال 1401 به دنبال وقایع بورس در سال 99 و با توجه به سایر اتفاقات کشور در اواخر تابستان سالی پر التهاب بود که در شورای عالی مجلس تصویب و پیگیری شد. بورس و در حال حاضر بازار سهام در شرایط خوبی است.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در بورس مطرح شد، عدم انحصار در موسسات مالی بود. که منجر به انعقاد 6 موافقت نامه شد، یکی مجوز فعالیت دریافت کرده و بقیه در مرحله اخذ مجوز هستند. جواز کسب و تأسیس که به ارائه خدمات بهتر به سهامداران کمک می کند.

عشقی همچنین گفت: سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز ادامه یافت و در مجموع 90 پروانه کسب برای صندوق‌های جدید صادر شد که شامل صندوق‌های سهامی، اهرمی، صندوق‌های جزئی، صندوق‌های تضمین سرمایه و صندوق‌های املاک بود. منابع مالی.

معاون وزیر اقتصاد گفت: به طور کلی 5 صندوق در سال 1401 برای اولین بار راه اندازی شد و این موضوع شامل صندوق های بخشی بود که صنعت خاصی را هدف قرار می داد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی‌های جدی این بود که افرادی که وارد بازار می‌شدند به دلیل عدم آگاهی از اینکه سرمایه اصلی سهامداران با تأسیس صندوق‌های ضمانت سرمایه تضمین می‌شود، در معرض خطرات جدی قرار گرفتند.

عشقی با اشاره به توسعه موسسات مالی یادآور شد: در ابتدای دولت 770 موسسه مالی داشتیم که در حال حاضر این میزان به 950 موسسه مالی رسیده است که هدف همگی ارتقای کیفیت خدمات به سهامداران و بورس است. . فعالان رئیس سازمان بورس گفت: یکی از مواردی که مجلس به آن کمک کرده است که متاسفانه در بودجه 1402 به آن پرداخته نشد، بحث پرداخت سود از طریق سجام است.

وی افزود: در عین حال یکی از اقدامات موفق بورس مربوط به سود انباشته سهامداران شرکت ها در سال های اخیر بود که از طریق سجام از یک ریال تا 90 میلیارد تومان به نزدیک به 32 میلیون نفر پرداخت شد. رئیس سازمان بورس در ادامه خاطرنشان کرد: سهام عدالت پارسال سود خوبی داشت و بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان بود و به هر نفر که 500 هزار تومان سهام داشت در دو مرحله یک میلیون و 300 هزار تومان پرداخت شد.

وی با اشاره به اجرای طرح های حمایتی بورس که در بهمن و آبان سال گذشته اجرا شد و باعث ایجاد اطمینان نسبی در بازار شد، افزود: متأسفانه کل بودجه از محل صندوق تثبیت تخصیص نیافته است اما به همین میزان بوده است. اختصاص داده شده است.» بسیار مؤثر بود و به بازار اجازه داد تا از وجود مدعی اطمینان نسبی پیدا کند.

عشقی گفت: یکی دیگر از عملکردهای مثبت بورس در سال گذشته ساماندهی شرایط نامطلوب صندوق اموال پالایشی و اموال یکم بود که باعث دلخوری بیش از دو میلیون نفر شده بود به قیمت واقعی خود رسید.

وی درباره سهام یار نیز گفت: سهام یار بحث بعدی بود که سهامدارانی که کمتر از 100 میلیون سهم داشتند از طریق صندوق تثبیت پرتفوی خود بیمه شدند و اعلام کردیم هرکس این سهام را یک سال در اختیار داشته باشد 20 درصد سود دریافت می کند.

این امر باعث ایجاد آرامش در این بخش شد و نیم میلیون نفر از این نوع سهام استقبال کردند. رئیس سازمان بورس در ادامه گفت: یکی از مواردی که بورس آغاز شده و امسال نیز ادامه دارد، افشاگری است.

پرونده های متعددی در سازمان بورس تشکیل شده است و مردم تخلفاتی را در بازار سرمایه به ما گزارش کرده اند و این تخلفات ثابت شده و رفع شده است. تا 30 درصد جرائمی که بابت این جرایم به بیت المال واریز می شود به چنین افرادی تعلق می گیرد و سال گذشته حتی 150 میلیون تومان هم پرداخت کردیم.

عشقی در ادامه در خصوص اصلاح برخی از زیرساخت‌های کل بازار گفت: در این بخش عمق قیمت تمام سفارش‌ها را راه‌اندازی کرده‌ایم که برای اولین بار در ایران انجام شد و اساساً این مشکل رایج نیست. همه معامله گران و اکنون برای همه سهامداران رایگان است. حقوقی و واقعی به عمق سفارشات بازار دسترسی دارند و می توانند سفارشات را در سیستم های آنلاین مشاهده کنند. وی اصلاح دامنه معاملات را یکی از اقدامات مثبت انجام شده دانست که به نقدینگی بازار کمک شایانی کرد و اکنون حتی در روزهای خوب بازار نیز صف خرید طولانی نداریم.

رئیس سازمان بورس از اتفاقات خوبی در تامین مالی ما در سال گذشته خبر داد و ادامه داد: سال گذشته سهم تامین مالی عمومی از بازار سرمایه کاهش یافت. تا سال 1400، دولت 183 هزار میلیارد تومان اوراق فروخته بود و این رقم تا سال 1401 کاهش یافت. در عوض، اوراق خصوصی، یعنی اوراق مشارکت از 35 هزار میلیارد تومان به 135 هزار میلیارد تومان رسید و ما سعی می کنیم ادامه دهیم. افزایش سهم بخش خصوصی و بنگاه های اقتصادی در تامین مالی دولتی از طریق بازار سرمایه.

وی افزود: همچنین بحث راه اندازی شرکت های سهامی را برای پروژه آغاز کرده ایم، سه پروژه از اواخر سال گذشته آغاز شده و در سال جدید پذیره نویسی می شود. عشقی درباره برنامه‌های بورس در سال جاری برای مهار تورم و رشد تولید، گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه ابتدا نقدینگی را به سمت فعالیت‌های بازار سرمایه هدایت کنیم که از این نظر مهم تعریف و پیگیری می‌کنیم.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *