به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، عباس هاشمی امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته به دلیل مسائل تحریمی، مسائل نقل و انتقال پول و… شاهد حرکت سینوسی در صادرات بوده ایم، اظهار داشت: طی یک جلسه اخیر با حضور معاون اول رئیس جمهور La République برگزار شد، الزامات صادرات صنعتی پایدار ذکر شد.
هاشمی خاطرنشان کرد: صادرات پایدار لوازم خانگی الزاماتی از جمله حمایت نهادهای ذیربط و حرکت هماهنگ آنها، تقویت برندها، تعمیق تولید داخلی و صادرات قطعات دارد.
وی با اشاره به پیشروی صنایع لوازم خانگی در دنیا گفت: لوازم خانگی جدید باید دوستدار محیط زیست و هوشمند بوده و ساده سازی را دنبال کرد.
این مقام صنفی ادامه داد: گردش مالی بازار لوازم خانگی در سال 2022 بیش از 590 میلیارد دلار بوده که تا سال 2026 به 800 میلیارد دلار می رسد و باید تلاش کنیم تا سهمی از این بازار داشته باشیم.
وی یادآور شد: گردش مالی سالانه صنعت لوازم خانگی بین 6 تا 6.5 میلیارد دلار است که 2.5 میلیارد دلار آن مربوط به لوازم خانگی حجیم است.
هاشمی تاکید کرد: باید سیاست هایی را برای ارتقای کیفیت و رقابتی شدن لوازم خانگی اجرا کنیم و در گروه های کالایی که مزیت نسبی نداریم، بتوانیم تجارت بیشتری داشته باشیم.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران معتقد است: اگر بخواهیم به اهداف تعیین شده در برنامه هفتم توسعه برسیم، باید در همکاری ها و تعاملات بین المللی خود تغییراتی ایجاد کنیم.
وی بر لزوم افزایش سهم تحقیق و توسعه (R&D) در سرمایه گذاری صنعتی تاکید کرد و گفت: بنگاه های دانش بنیان و مراکز نوآوری زیادی در کشور داریم که می توانند در این راستا کمک کننده باشند، اما دریافتی کافی و شفاف نداشته اند. حمایت کردن.
هاشمی با اشاره به اقدامات خوبی که در پنج سال گذشته در زمینه ترویج داخلی سازی محصولات انجام شده است، میانگین عمق ساخت داخل محصولات ایرانی را 65 تا 70 درصد دانست و گفت: چه خوب است که بتوانیم قطعه سازان را درگیر کنیم. در زنجیره تامین جهانی
وی افزود: امروزه تولیدکنندگان مطرح دنیا بین 30 تا 40 درصد تامین قطعات و قطعات خود را برون سپاری می کنند و حتی بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی در ترکیه قطعات را از کشورمان وارد می کنند.
وی همچنین بر لزوم تقویت برند، توسعه هوشمندانه تفاهمنامههای منطقهای و تعرفههای ترجیحی، استفاده از ظرفیت سازمانهای بزرگ کشور مانند ایمیدرو، تقویت زیرساختهای اساسی و شرکتهای مادر (از جمله قالبسازی، تولید تجهیزات و ماشینسازی و…) تاکید کرد. از طریق کنسرسیوم اصلاح زیرساخت های حمل و نقل و ایجاد خطوط مونتاژ در کشورهایی که با محدودیت واردات کالاهای ساخته شده نهایی مواجه هستند، از جمله عناصر لازم برای رشد پایدار صادرات در این صنعت را برشمرده است.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران سهم 13 درصدی این صنعت در تولید ناخالص داخلی را برشمرد و گفت: با این وجود سهم صنعت از کل مالیات پرداختی در کشور 68 درصد است و ادامه این روند و عدم تناسب آن نمی تواند خوب باشد. امضای سرمایه گذاری مولد در این بخش.
وی با بیان اینکه آمارها در حوزه کالای قاچاق تخمینی است، از سهم 35 درصدی کالاهای خارجی در بازار خبر داد و گفت: بخشی از این کالاها قاچاق و بخشی دیگر واردات قانونی است که با قاچاق انجام می شود. پیله ها، مناطق آزاد و غیره تصرف می شود.
هاشمی در خصوص قیمت لوازم خانگی و رکود شدید بازار گفت: با وجود افزایش قیمت مواد اولیه، عرضه ناکافی برخی از مواد در بورس، خرید 30 تا 50 درصدی اقلام مورد نیاز بازار آزاد. تولید کنندگان بازار، افزایش هزینه های حمل و نقل، مسائل برون سپاری و غیره، بسیاری از شرکت ها خواهان افزایش قیمت برای محصولات خود شدند.
وی با تصریح بر اینکه روش «کست پلاس» مورد استفاده نهاد حمایتی معیوب است، تصریح کرد: با این حال انجمن طرفدار افزایش بی رویه قیمت ها نیست، بلکه سازوکار عرضه و تقاضا باید قیمت ها را متعادل کند.
وی بیان کرد: طی چند سال گذشته شاهد کاهش قدرت خرید مردم به دلیل تورم بوده ایم و در این شرایط افزایش قیمت لوازم خانگی کمکی به خروج این صنعت و بازار آن از رکود نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: علی آبادی وزیر امنیت در صحبت های خود تاکید کرده که مخالف قیمت گذاری اجباری است و باید سازوکار مناسبی اندیشیده شود.
وی در ادامه از برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی (هامکس) توسط این انجمن و اخذ مجوز از سازمان توسعه تجارت خبر داد که در آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.
absnews