3 هدف دولت / بهره وری خانوار: بهره وری فقط فروش کالاهای عمومی نیست – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه افتتاحیه تالار تولید دارایی های دولت اظهار داشت: اساساً در وزارت اقتصاد روی چند پروژه تحول پایدار متمرکز شدیم که همه آن هاست. که در راستای اهداف تحولی بود که رئیس جمهور از ما خواسته بود. به عنوان مثال موضوع صدور مجوز، شفافیت بانکی و شرکتی و نقش دولت در مدیریت دارایی های عمومی از جمله این موارد بود.
خاندوزی با تاکید بر اینکه بهره وری و بهره وری دارایی در مسیر تحولی است که به آن اشاره شد، تصریح کرد: به هر حال وقتی با یک زاغه نشین میلیاردی به نام دولت مواجه هستیم که با وجود املاک بسیار در مدیریت اقتصادی بسیار کند عمل کرده است. دارایی های راکد برای سرمایه گذاری تاثیر قابل توجهی خواهد داشت.
وی افزود: در برخی استان ها منتظر تخصیص اعتبار برای پیشبرد پروژه های کوچک هستند در حالی که در همین استان ها دارایی های بسیار بالاتری وجود دارد. در قلب پایتخت 22 هکتار زمین وجود دارد که عصرها معتادان در آن جمع می شوند و شب ها برای اهالی منطقه ترسناک است. ما توانستیم این موارد را مثمر ثمر کنیم و از آنها برای حل مشکل مسکن و سایر مشکلات استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید سرمایه های عمومی برای پروژه های عمرانی، مردم را از تامین زمین عمومی محروم کرده ایم. دولت های قبلی در حوزه عرضه اموال و استقلال خود در بازار اقدامی نکرده اند، تلاش می کنیم در قالب بهره وری جبران کنیم. تاکنون بیش از 1300 دارایی در نظر گرفته شده است که تنها مشکل فروش آنها نیست و مشکل اصلی این است که چگونه می توانیم با بهره وری بالا از آنها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه می توان با شفافیت حداکثری این موضوع را پیش برد، گفت: قول داده ایم که تولید را با شفافیت بی رحمانه اجرا کنیم و دلیل این امر این است که شفافیت قبل از واگذاری فرصتی برابر برای همه مردم ایران فراهم می کند. به این ترتیب بی اعتمادی به گذشته از بین می رود. ای کاش در گذشته که بحث واگذاری دارایی های کرون مطرح می شد، اطلاعات و صورت های مالی قبل از واگذاری منتشر می شد. به این ترتیب خیلی از موارد پیش نیامد که ما وارث این بی اعتمادی باشیم.
خاندوزی ضمن تاکید بر اینکه با شفاف سازی با مقاومت در دستگاه ها و استان ها مبارزه می کنیم، افزود: در این راه با بی ارزش گذاری دارایی ها مبارزه می کنیم. به همین دلیل شاهد حراج هایی بوده ایم که خریدار برای آن ها وجود نداشته است. در اولین جلسه با دارایی های استان ها با مواردی مواجه شدیم که بعضاً در مناطق دور افتاده است. سوال این بود که آیا کالاهای ارزشمندی در استان ها وجود داشت؟ داراییهای کمارزش اساساً از دستور کار خارج شدهاند و تمرکز بر داراییهایی است که میتوانند بخشی از پروژههای ساختمانی را در کنار خود به حرکت درآورند.
خاندوزی تاکید کرد: امیدواریم با تلاش های انجام شده شاهد سه نتیجه باشیم. اولین مشکل شفافیت دارایی های دولت است. دستاورد دوم شفاف سازی خود فرآیند تولید و نکته سوم شفاف سازی هزینه هاست. ما از هر استانی خواستیم که یک یا دو پروژه با برند ارائه کند تا تولید به تحقق آنها اختصاص یابد. همچنین استانداران از پرداخت غرامت اموال با پیمانکاران برای اجرای پروژه ها به عنوان یکی از راه های تولید دارایی یاد کردند.
تاییدیه تولید دو ساله است / حمایت قضایی و قضایی قوه قضاییه از تولید کالای دولتی
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در این نشست گفت: فرصت ارزشمندی در حوزه اقتصاد برای کشور به وجود آمده است و آن مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه است. این مصوبه باعث شد تا صدها میلیارد وجوه متعلق به بیت المال که راکد مانده بود به گردش درآید و به سرمایه مفید جامعه تبدیل شود. این قطعنامه به دو سال محدود شده است.
وی افزود: باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد. اعضا سعی می کنند این کار را در اسرع وقت انجام دهند. بیشتر کارهای کارشناسی و امنیتی باید در کمیسیون تخصصی انجام شود. تعداد کمی مقاله در مدت کوتاهی منتشر شده است. کار قابل توجهی است و نمی دانیم که آیا این امکان تمدید می شود یا خیر. همه باید به شناسایی و تولید دارایی کمک کنند.
منتظری ادامه داد: مقدمات انجام شده است. تجربه تلخی در اعمال برخی موارد بند 44 داریم که اعتماد جامعه را متزلزل کرده است. خوشبختانه با کارهایی که امروز انجام می شود این موضوع روشن می شود و دیگر نمی توان شکایت کرد. با روش فعلی از رانت اطلاعاتی جلوگیری می شود و همه می توانند بیایند و در مزایده شرکت کنند. در اینجا از همه کسانی که واجد شرایط هستند دعوت می کنیم که بیایند و به ما کمک کنند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه همه دست اندرکاران باید برای جلب اعتماد جامعه به این برنامه تلاش کنند، گفت: قطعاً مسائل حقوقی و قضایی در این زمینه پیش خواهد آمد. ما خود را در این زمینه شریک می بینیم و هر جا که گره های حقوقی و قضایی ایجاد شود در این کار ارزشمند همکاری خواهیم کرد. امیدواریم بتوانیم در سال جاری گام موثری در جهت پیشرفت کشور برداریم.
امکان ارائه مجوز سرمایه گذاری و بهره برداری از منابع نفتی به صندوق توسعه ملی در ازای بدهی دولت
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه در گذشته درآمدهای نفتی اجازه استفاده بهینه از دارایی ها را نمی داد، گفت: هزینه فرصت استفاده از دارایی های غیرمولد بسیار زیاد است. در احکام بودجه به تولید اشاره کردیم اما اجرا نشد. لازم بود در این راستا بین ارکان نظام هماهنگی ایجاد شود. اجماع حاصل شد.
وی افزود: قدرت های داده شده این فضا را ایجاد کردند تا شاهد این اقدامات باشیم. یکی از سرفصل های برنامه هفتم بهره وری است. بیشتر منابع تولیدکنندگان باید صرف تحقق پروژه های خود دستگاه ها شود. تمرکز بر جلوگیری از عرضه خام آنها در حوزه دارایی خواهد بود. امکان افزودن ارزش با مجوزهای خاص وجود دارد.
در برنامه هفتم توسعه پیگیر هستیم تا صندوق بر اساس بدهی های دولتی از منابع نفتی بهره برداری کند که این به معنای حرکتی جدید در راستای تولید دارایی های دولتی است. ما ذخایر قابل توجهی داریم که مشترک است و اگر فرصت را از دست بدهیم ممکن است نتوانیم سود لازم را بدست آوریم. همچنین توانایی های زیادی در زمینه معدن وجود دارد.
absnews