3 تهدید و 3 فرصت پیش روی بازار سرمایه; از سیاست تثبیت پولی و مالی تا فروش خودرو در بورس – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بازار سرمایه که تقریبا از ابتدای آبان ماه روند صعودی خوبی را آغاز کرد، توانست به کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی در محدوده یک میلیون و 250 هزار واحدی دست یابد. اگرچه کارشناسان عواملی مانند رشد نرخ ارز را دلیل اصلی رشد بازار سرمایه می دانند، اما ارزش بازار سرمایه در مقایسه با سایر بازارهای موازی عامل دیگری است که به نظر می رسد جذابیت این بازار را برای این بازار افزایش داده است. معین درجه
سه فرصت رشد برای بازار سرمایه
لازم به ذکر است این روزها با تغییرات و دگرگونی هایی که در اقتصاد کلان ایران رخ می دهد و با تغییراتی که در تیم مدیریتی بانک مرکزی به وجود آمده است، به نظر می رسد تغییر سیاست های کلان اقتصادی وضعیت بازار سرمایه را اندکی تغییر دهد. مبهم.
absnews
شاید بتوان گفت اولین ابهامی که اخیرا حداقل در کوتاه مدت تهدیدی برای بازار سرمایه تلقی می شود، سیاست تثبیت نرخ ارز 28500 تومانی است که اخیرا توسط رهبر جدید مرکز رونمایی شد. بانک سیاست اعلام شده فرزین طبیعتاً ذائقه بورس ها به خصوص سهام صادرات محور را نمی پسندد چرا که آنها را مجبور می کند ارزهای صادراتی خود را با نرخ به اصطلاح دستوری و زیر نرخ بازار آزاد بفروشند.
به گفته اکثر صاحب نظران و صاحب نظران، رشد نرخ ارز اولین و اساسی ترین عامل رشد در بازار سرمایه است. این روزها با تثبیت نرخ دلار در کانال 40 هزار تومانی و کاهش ارزش دلاری بازار سرمایه، با وجود رشد نرخ ارز، همچنان جذاب ترین نسبت به سایر بازارها، رقبا هستند زیرا تنها بازاری که دارای در یکی دو سال اخیر شاهد کاهش جدی بازار سرمایه بوده است.
موضوع دیگری که این روزها بر بازار سرمایه تاثیرگذار است و شاهد اظهارات ضد و نقیض مسئولان در این زمینه هستیم، فروش خودرو در بورس است.
این دو خودروساز بزرگ طبق مجوزهای بالادستی، نزدیک به چند ماه است که خودروهای خود را در بورس می فروشند و مشخصاً آنها را با قیمت های بالاتر از قیمت پایه می فروشند. کارشناسان معتقدند ادامه این روند به نفع بازار سرمایه و کاهش زیان انباشته این دو شرکت بزرگ خواهد بود به همین دلیل سرمایه گذارانی که چشم انداز این دو صنعت را مثبت می بینند برای آنها اقبال کرده اند.
پس از دو نکته بالا، سومین بلاتکلیفی تاثیرگذار بر بازار سرمایه، بودجه سال آینده است که این روزها شایعات فراوانی به گوش می رسد. شاید مهمترین نکته لایحه مالی 1402 افزایش نرخ سقف عرضه پتروشیمی از 5000 تومان به 7000 تومان بود که 40 درصد رشد کرد. واضح است که افزایش طبیعی سقف نرخ خوراک پتروشیمی ها می تواند سودآوری این شرکت ها را کاهش دهد و در نتیجه بر فضای بازار سرمایه تاثیر منفی بگذارد.
یکی دیگر از عواملی که شاید لازم به ذکر باشد و برخلاف سه عامل فوق می تواند برای بازار مثبت تلقی شود، رشد قیمت جهانی کالاها به دلیل تضعیف شاخص دلار بوده است. به نظر می رسد با کنترل تورم جهانی و کاهش نرخ رشد نرخ بهره توسط بانک های جهانی در اقتصادهای بزرگ، قیمت کالاها پس از یک رالی قوی در پاییز فضای بازتری را تجربه کرده و به تدریج وارد یک چرخه صعودی می شود، عاملی که بر آن تأثیر می گذارد. تاثیر مثبت بر بازار سرمایه را نمی توان نادیده گرفت.
نکته دومی که ممکن است وضعیت بازار سرمایه را زیر سوال ببرد، افزایش نرخ سود بانکی است. بازار پول را می توان اولین رقیب بازار سرمایه دانست، طبیعتا با افزایش نرخ سود سپرده های بانکی، جذابیت بازار پول افزایش می یابد. در واقع با افزایش نرخ سود سپرده، کف p در e بازار سرمایه در واقع یک واحد کاهش می یابد که از جذابیت این بازار می کاهد.
سه تهدید بزرگ برای بازار سرمایه