به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اخیرا یکی از اعضای انجمن حرفه ای لوازم خانگی در خصوص آمار صادرات این صنعت در سال گذشته گفته است که در شش ماهه اول سال 1402 از 205 میلیون دلار صادرات لوازم خانگی حدود 8.6 میلیون دلار مربوط به قطعات و قطعات لوازم خانگی، 67 میلیون دلار ظروف و لوازم آشپزخانه، 98 میلیون دلار لوازم بزرگ کم مصرف، دو میلیون دلار لوازم کوچک کم مصرف، 27 میلیون دلار مبلمان اداری و خانگی و 1.5 میلیون دلار مربوط به سایر لوازم خانگی همچنین در سال 1402 شاهد افزایش 8 درصدی تولید لوازم خانگی بودیم.
لازم به ذکر است پیش از این در قالب پیشنهادی اعلام شده بود که صادرات لوازم خانگی برای واردات گوشی موبایل اجرایی شود که با مواضع منفی مواجه شد. ما علت این مشکل را در سه خط می بینیم.
3 سناریو واردات موبایل بالای 600 دلار در مقابل صادرات لوازم خانگی
– اولاً رقم صادرات لوازم خانگی در مقایسه با نیاز ارزی مربوط به واردات تلفن همراه بالای 600 دلار ناچیز است. شایان ذکر است که مجموع واردات و صادرات تلفن همراه به ارزش بیش از 600 دلار در این سال ها حدود 90 میلیون دلار بوده است.
– دوم اینکه فرآیند واردات و صادرات بسیاری از کالاهای غیرمرتبط در حال انجام است و موضوع جدیدی مطرح نشده است.
– ثالثاً در یک مورد ممکن است این حساسیت ها منطقی باشد. اگر واردات آیفون به طور کامل ممنوع شود، نیاز ارزی برای واردات تلفن همراه بیش از 600 دلار به 200 میلیون دلار کاهش می یابد. در این صورت می توان ادعا کرد که انحصار کامل در واردات این دسته از گوشی های تلفن همراه شکل خواهد گرفت. این در حالی است که هیچ خبری از ممنوعیت آیفون های ریفربیشد نشده است.
در این شرایط و به طور کلی باید روند واردات در مقابل صادرات متوقف شود و مدل تخصیص ارز برای تلفن های همراه بالای 600 دلار از این فرم انحصاری تغییر یابد. در غیر این صورت، سناریوهای دیگر هر کدام میتوانند اثرات منفی بیشتری بر بازار تلفنهای همراه 600 دلاری داشته باشند.
علاوه بر این، شایان ذکر است که در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم که التهاب در بازار تلفنهای ۶۰۰ دلاری به سایر تلفنهای همراه ارزانتر نیز سرایت کرده است. در نتیجه، هر گونه تأثیر منفی از این وضعیت ممکن است تأثیر مستقیمی بر تلفن های همراه که به طور گسترده توسط عموم استفاده می شود داشته باشد.
absnews