28 میلیون سود برای خریدار و 127 میلیون افزایش درآمد برای خودروساز
انتهای پیام
بنابراین سه ماه خوابیدن پول خریدار در این شرایط یکسان است و فرقی نمی کند اما ایران خودرو هیچ پژو 207 دستی را در بورس نمی فروشد (با توجه به اینکه قیمت خودرو بدون محاسبه مالیات پرداخت می شود. و سایر هزینه ها برای خودروساز. ) 126 میلیون و 710 هزار و 600 تومان بیشتر درآمد خواهد داشت. این بر اساس این 1000 دستگاه به رقم 126 میلیارد و 710 میلیون و 600 هزار تومان می رسیم.
این در حالی است که این محصول ایران خودرو در بورس کالا با قیمت 392 میلیون تومان به فروش رسید که قیمت کارخانه 209 میلیون و 289 هزار و 400 تومان مصوب شده بود و در طرح های فروش ویژه این گروه صنعتی با همین قیمت عرضه می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در آخرین روز آبان ماه (دوشنبه) هزار دستگاه پژو 207 در حدود یک ساعت رقابت با میانگین قیمت 342 میلیون و 842 هزار و 400 تومان در بورس کالا معامله شد. این در حالی است که قیمت این خودرو در همان روز 440 میلیون تومان ارزش گذاری شده بود.
به عنوان مثال با هر مرحله فروش یک محصول از یک خودروساز به بورس کالا در همان تعداد 1000 دستگاه خودرو، تقریباً 183 میلیارد تومان نقدینگی اضافی وارد چرخه خودروسازی می شود و به تدریج وضعیت خودروسازان بهبود می یابد.به این ترتیب می توان گفت که برای مثال با هر مرحله از فروش تک محصول یک خودروساز در بورس کالا به تعداد 1000 دستگاه خودرو، تقریباً 183 میلیارد تومان نقدینگی اضافی وارد چرخه خودروسازی می شود. و به تدریج وضعیت خودروسازان را بهبود خواهد بخشید. با تعمیم این شرایط به اکثر محصولات خودروسازان و افزایش عرضه، وضعیت نقدینگی و مالی خودروسازان به مرور زمان بهبود مییابد و نه تنها زیان گذشته صفر میشود، بلکه از زیانهای آتی نیز جلوگیری میشود. بر این اساس روند توسعه صنعت نیز بهبود می یابد و می توان به افزایش کیفیت محصول خوش بین بود.
در معاملات روز دوشنبه در حالی که قیمت پایه پژو 207 187 میلیون تومان تعیین شده بود، در جریان رقابت به 366 میلیون تومان رسید که نسبت به قیمت حدود 95 درصد افزایش نشان می دهد. اما در نهایت با احتساب 13 درصد مالیات و کارمزد و همچنین چهار میلیون و 371 هزار تومان هزینه ثابت که به مبلغ معامله اضافه می شود. خرید پژو 207 در بورس به طور متوسط 392 میلیون تومان برای خریداران هزینه دارد..
به این ترتیب با واقعیتر شدن قیمتها و تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار آزاد محصولات، بازار آزاد آرامتر و آرامتر میشود. میزان افزایش قیمت خودرو در بازاری که این روزها شاهد آن هستیم کاهش خواهد یافت.
پس از آن بود که چندی پیش مسئولان سازمان بورس اعلام کردند عرضه پژو 207 سرآغازی برای ورود سایر خودروهای عمومی و پرتیراژ به بورس است و خودرو جویان می توانند به جای خرید از بورس خرید کنند. شانس خود را در سیستم قرعه کشی امتحان می کنند.
پژو 207 روز دوشنبه هفته جاری (9 آبان) به عنوان اولین خودروی مورد تقاضای خودروسازان در بورس کالا عرضه شد. خریدار صرافی با احتساب قیمت ها در بازار آزاد و درب کارخانه، حدود 28 میلیون تومان نسبت به خرید در بازار سود می برد و ایران خودرو نیز محصول خود را حدود 127 میلیون تومان بیش از ضمانت قیمت به فروش می رساند.
با توجه به اینکه تحویل خودروهای عرضه شده در بورس کالا سه ماهه (30 بهمن ماه) است، با احتساب قیمت تمام شده پول خوابیده بر اساس نرخ سود سپرده بانکی (حدود 20 میلیون تومان)، می توان گفت که خرید این خودرو از بورس حدود 28 میلیون تومان است. برای متقاضیانش از بازار بهره برد.
این معضل که به معنای حذف کامل قیمتگذاری دستوری است که خودروسازان، فعالان و کارشناسان صنعت خودرو در سراسر کشور آن را عامل اصلی زیاندهی خودروسازان و افزایش سطح بدهیها میدانند، شاید سرآغازی برای توقف زیان خودروسازان و به ارمغان آوردن آن باشد. قیمت فروش خودروها به قیمت تمام شده محصول نزدیکتر است.
از طرفی با خروج کلیه محصولات ایران خودرو از دور قرعه کشی (به عنوان آخرین محصولات مشمول در قرعه کشی) و جمع آوری محل فروش به صورت قرعه کشی، پیشنهاد در مبادله کالا به صورت قرعه کشی خواهد بود. راه حل مناسب برای خرید و فروش واقعی بر اساس واقعیت عرضه و تقاضا.این روش هم برای خریدار و هم برای خودروساز سودمند است.
آغاز پیشگیری از ضرر خودروسازان