سایر موضوعات

حتی یک دلار ارز ترجیحی به واردات چای نداده ایم.

بانک مرکزی با اعلام اینکه حتی یک دلار ارز ترجیحی برای واردات چای ارائه نکرده است، گفت: این بانک برای جلوگیری از ایجاد تقاضای غیرواقعی برای تخصیص ارز از طریق سامانه تسویه تکلیف ارز وارداتی اقدام می کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، بانک مرکزی اعلام کرد: برای جلوگیری از ایجاد تقاضاهای غیرواقعی برای تخصیص ارز، این بانک اقدامات متعددی را آغاز کرد، سامانه تسویه تعهدات ارزی از واردات راه‌اندازی شد و بانک‌ها و موسسات اعتباری اقدام به بلوکه کردند. معادل ریالی مبلغ ارز در حساب های بانکی متقاضی به عنوان سپرده تخصیص ارزی در زمان ایجاد یا تمدید گواهی ثبت آماری الزامی است.

وی با اشاره به اینکه در مورد «واردات چای دباش» حتی یک دلار ارز ترجیحی با نرخ 28 هزار و 500 تومان اختصاص نداد، اعلام کرد: تمام ارزی که برای واردات چای تخصیص داده شده نصف نرخ است و بنابراین ربط این موضوع به سیاست های پولی بانک مرکزی در قالب سیاست تثبیت کذب محض است.

بانک مرکزی همچنین اعلام کرد: رویکرد کلی به سیاست های بانک مرکزی در دوره اخیر مبتنی بر تثبیت وضعیت اقتصاد کشور، کنترل و مدیریت نقدینگی، کاهش نوسانات نرخ ارز، تنظیم بازار پول، ارز بوده است. بازار، تامین مالی و هدایت منابع به سمت فعالیت های تولیدی.

بررسی آمارهای اقتصادی کشور در این مدت حاکی از آن است که به دنبال اتخاذ رویکردهای فوق و سایر تحولات اقتصادی و سیاسی کشور، تغییر و بهبود قابل توجهی در روند برخی شاخص های مهم کلان اقتصادی از جمله رشد تولید به وجود آمده است. نرخ ها و نقدینگی و انتظارات پیش بینی می شود با توجه به ثبات ایجاد شده در بازار ارز، نرخ تورم در ماه های آتی سال جاری به سطوح پایین تری کاهش یابد.

بر اساس بیانیه بانک مرکزی، در خصوص بازار ارز، بانک مرکزی در دوره جدید مدیریت خود در چارچوب سیاست های تثبیت اقتصادی، فعالیت خود را در سه محور اصلی متمرکز کرده است: «ارتقای انتظارات آحاد جامعه. از طریق پیش بینی پذیری وضعیت اقتصادی، «کنترل هزینه های ارزی» و «افزایش منابع ارزی موجود در قالب استفاده از ظرفیت های دیپلماسی اقتصادی».

وی بر این اساس اقدامات متعددی را برای تقویت ثبات و کاهش شدت نوسانات در بازار ارز، جلب اعتماد فعالان اقتصادی و جلوگیری از سرایت نوسانات موقت نرخ ارز به قیمت کالاها و مرتبط با آن انجام داد. معیشت مردم در ثبات و آرامش بازار ارز منعکس می شود.

یکی از مهمترین اقدامات ایجاد مرکز مبادلات ارز و طلا به عنوان بستری برای کلیه معاملات رسمی و قانونی پولی کشور و مرجعی برای تعیین قیمت ارز در اقتصاد و ایجاد تبعیض بیشتر بین نرخ های بانکی بود. بلیط و حواله در این مرکز.

در این راستا مقرر شد در بازار حواله نرخی متناسب با شرایط و واقعیت های اقتصادی کشور و برای مدت معینی با نیازهای واقعی اقتصاد در زمینه تولید و سرمایه گذاری دارایی های ملی تعیین شود. مشاغل و همچنین کالاهای مصرفی و ضروری مورد نیاز خانوارها از این نرخ بهره مند خواهند شد. این در حالی است که بانک مرکزی به منظور استقرار مرجع قیمت گذاری در کشور، ابتدا بازار متشکل از معاملات ارزی را طی سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با هدف کشف تعادل نرخ ارز در تقاطع عرضه و ارز واقعی راه اندازی و عملیاتی کرد. نرخ. درخواست.

انتظار می رفت ایجاد چنین بازاری بخشی از درآمد صادراتی را به صورت اسکناس با قیمت های تعادلی در اختیار صادرکنندگان قرار دهد و بستر مناسبی را برای استقرار نظام ارزی و استفاده از مشتقات ارزی با کارکرد پوشش ریسک ایجاد کند. ریسک ارزی، کشف قیمت تعادلی و افزایش کارایی بازار نقدی. سپس در اسفند 1300 بنا به تصویب هیئت ارز و اعتبار بانک مرکزی مرکز مبادلات ارز و طلا تأسیس شد.

این مرکز به عنوان صرافی اقتصاد ایران و با هدف ایجاد مرجع قیمت، افزایش حجم معاملات رسمی و تسهیل در تامین انواع مطالبات ارزی از جمله ارز لازم برای واردات کالا راه اندازی شد. و ارز لازم برای هزینه های خدمات در این سازوکار، منابع ارزی لازم توسط محل های صادراتی صادرکنندگان پتروشیمی، مس، معدن، فولاد، پالایش نفت و سایر صادرکنندگان در تالار محموله وجوه مرکز مبادلات طلا و ارز ایران تامین و برای فروش به واردکنندگان عرضه می شود. .

در حال حاضر تامین ارز در این مرکز در وضعیت مناسبی قرار دارد و بخش زیادی از ارز مورد نیاز برای واردات کالا در تالار حواله مرکز مبادلات ارزی از محل ارز حاصل از صادرات نفتکش های غیرنفتی تامین می شود. برخی از محصولات علاوه بر این، مدیریت منابع و مصارف ارزی کشور از طریق شفاف سازی فرآیندها و رویه های اجرایی صادرات و واردات در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

تطبیق کارت پولی و بازرگانی

تداوم همکاری و هماهنگی با وزارتخانه های عضو کمیته تخصیص و تامین ارز به منظور اجرای نقشه پولی و تجاری کشور و جلوگیری از انحرافات احتمالی از برنامه هدفمند در این حوزه، جهت نظارت، اصلاح و بازنگری در سیاست های مربوطه. برای بازگرداندن ارزهای صادراتی به چرخه اقتصادی. کشور و الزام واردکنندگان به اعلام مبدأ ارز کالاهای وارداتی خود پس از ثبت سفارش و قبل از ترخیص کالا از گمرک (موضوع تبصره (3) ماده (13) اصلاحی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز. .

در خصوص سیاست اعمال نرخ ترجیحی ارز 28500 تومانی نیز باید تاکید کرد که سیاستگذار از پیامدهای این موضوع از نظر افزایش تقاضای ارزهای خارجی در نرخ مبادله ای ترجیحی آگاه بوده و این امر را ترجیح داده است. تصمیم گیری با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع. در این راستا تنها منابع ارزی حاصل از صادرات نفت برای تامین ارز کالاهای اساسی و ضروری با نرخ ترجیحی 28500 تخصیص می یابد و تامین ارز برای واردات سایر کالاها از منابع غیرنفتی انجام می شود. صادرات ، که با سیاست اعمال نرخ ترجیحی 4200 تومانی کاملا متفاوت است. در آن زمان نرخ مذکور برای کلیه مصارف ارزی ثابت بود و منجر به ایجاد خطوط تقاضای طولانی برای تخصیص ارز به منظور واردات گردید. .

ایجاد سیستم تسویه تعهدات ارزی واردات

بانک مرکزی به منظور جلوگیری از ایجاد تقاضاهای غیرواقعی برای تخصیص ارز، اقدامات متعددی از جمله ایجاد سامانه تهاتر تعهدات واردات ارز و الزام بانک ها و مؤسسات اعتباری به توقیف معادل آن را آغاز کرد. به ارز خارجی در حساب های بانکی متقاضی به عنوان سپرده تخصیص ارز در زمان ایجاد یا تمدید گواهی ثبت آماری مذکور.

در نهایت باید تاکید کرد که ارز ممتاز حاصل از درآمدهای نفتی و مشتقات آن صرفاً به واردات کالاهای اساسی اختصاص دارد و در این زمینه نیاز به واردات و ثبت سفارش توسط وزارتخانه های امنیتی و جهاد کشاورزی است. ، کشاورزی و بهداشت. و آموزش پزشکی صورت می گیرد. با وجود شرایط فعلی کشور از نظر ارزی مطلوب است و مشکلی در حوزه تامین ارز وجود ندارد. اما بانک مرکزی در بحث هزینه‌های ارزی با حساسیت خاصی عمل می‌کند و تاکید می‌کند که تکلیف ارزی باید به طور کامل حل شود، زیرا این موضوع بخشی از سیاست تثبیت اقتصادی است.

نتیجه این سیاست که با هدف پیش بینی پذیری بیشتر اقتصاد و بازار ارز انجام شده است، نرخ تغییر دلار در بازار غیررسمی را طی هفت ماهه امسال به سطح 3.1 درصد رساند و سیر تحول را طی کرد. نرخ تبدیل و تحول نرخ دلار در برابر ریال در بازار به طور رسمی و غیررسمی نشان از برقراری ثبات در بازار ارز دارد در حالی که برخی ارزها نسبت به دلار نسبت به ریال کاهش بیشتری داشته اند. .

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا