شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

200 میلیون نهال در مزرعه کاشته می شود

نقی شعبانیان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت به بخش های مختلف احیا و غنی سازی جنگل ها، مبارزه با بیابان، فضای سبز و زراعت چوب اختصاص دارد که تولید این مقدار در حد توان نیست. محدودیت ها به گونه ای که پاسخگوی تقاضای مردم در این بخش ها باشد، متفاوت خواهد بود

به گفته وی، در بخش زراعت چوب، نهال عمدتاً با مشارکت مردم و بخش خصوصی تولید می شود و بخشی دیگر توسط خود سازمان در نهالستان های دولتی تولید و در اختیار مردم قرار می گیرد.

شعبانیان ادامه داد: در چارچوب طرح میلیاردی، در ابتدای کار مقرر شد 30 درصد از کار معادل 300 میلیون اصله نهال به کاشت چوب در مدت 4 سال اختصاص یابد با استقبال زیاد، بیش از 120 میلیون اصله نهال به این طرح اختصاص داده شد.

معاون سازمان امور جنگل ها با بیان اینکه در سال گذشته 60 میلیون اصله نهال در اداره باغبانی تولید و کاشته شد، افزود: تولید نهال در اداره باغبانی را جزو تولید یک میلیارد اصله درخت به حساب نیاوردیم و در در سال دوم برنامه پیش بینی می شود 250 میلیون اصله نهال در مزرعه تولید شود و 20 میلیون نهال از سال گذشته که در نهالستان نگهداری می شد به میدان فرستاده شود.

به گفته وی، برآورد می شود پس از 4 سال و به ثمر نشستن نهال ها، 50 تا 60 درصد نیاز کشور از طریق زراعت الوار تامین شود.

وضعیت اعتبارات در طرح کاشت یک میلیارد درخت خوب نیست

معاون امور جنگل ها در بخشی دیگر از بیانات خود در خصوص حجم اعتبارات طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت افزود: سال گذشته از مجموع 237 میلیارد تومان مصوبه طرح یک میلیارد اصله، 46 اصله درخت. میلیارد تومان در قالب اسناد خزانه به این پروژه اختصاص یافت.

شعبانیان ادامه داد: هزینه تولید، کاشت و نگهداری هر نهال 100 هزار تومان است، اما چون در طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت، بخشی از درختچه ها توسط بخش خصوصی به صورت زراعت چوب کاشته می شود، بنابراین بر اساس زیرساخت منابع طبیعی 18 هزار و 500 میلیارد تومان به عنوان وام مورد نیاز است.

معاون سازمان امور جنگل ها گفت: برخی از شرکت ها و صنایع در راستای مسئولیت اجتماعی در طرح کاشت یک میلیارد درخت مشارکت دارند البته این به معنای دریافت پول از سوی اداره منابع طبیعی در استانداری ها نیست که شرکت ها هزینه کاشت و نگهداری آنها را تقبل می کنند.

وی ادامه داد: هزینه های تولید درختچه، نگهداری و کاشت 100 هزار تومان برآورد شده است و برای کاشت یک میلیارد درخت به 100 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما با توجه به زیرساخت نهالستان های جنگلی 18 هزار تومان برآورد شده است. یک میلیارد تومان اعتبار کافی است.

ایران از نظر زیرساخت مهدکودک جزو 10 کشور برتر دنیاست

شعبانیان افزود: ایران از نظر زیرساخت های مهدکودک جزو 5 تا 10 کشور برتر دنیا محسوب می شود اما از این زیرساخت کمتر استفاده می شود.

معاون سازمان جنگل ها تایید کرد که در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله تمام نهالستان های کشور احیا شده است.

وی ادامه داد: با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت انقلابی در زمینه تولید و پرورش درخت در کشور رخ داد که قابل مقایسه با سال های گذشته نیست.

شعبانیان با اشاره به اینکه 136 نهالستان جنگلی در کشور داریم، گفت: نهالستان های کشور ما به دلیل مشکل زیرساختی در دنیا کمبود نیرو دارند.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

صادرات ۵هزار تن کالا در بندر خشک آپرین از ابتدای سال

۱۳:۵۹ – ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز؛ محبوبه کباری – شامانی، معاون گمرکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *