فیسبوک که هنوز هم بزرگترین پلتفرم شبکه اجتماعی جهان است، بیستمین سالگرد تاسیس خود را در 4 فوریه جشن گرفت.
به گزارش ای بی اس نیوز، در سال 2004، زمانی که پهنای باند جایگزین اینترنت دایل آپ و تلفن های همراه با صفحه نمایش های رنگی رایج شد، در 4 فوریه شبکه اجتماعی به نام فیس بوک (TheFacebook) توسط مارک زاکربرگ 19 ساله و هم اتاقی هایش در دانشگاه هاروارد تاسیس شد. . . ، نیزه.
فیس بوک نام خود را از کتاب راهنمای دانشجویی گرفته است که در ابتدای سال تحصیلی در دانشگاه ها توزیع می شود و معمولاً به آن “فیس بوک” می گویند.
طی چند سال گذشته، محبوبیت این پلتفرم افزایش یافته است و اکنون با بیش از سه میلیارد کاربر فعال ماهانه، به بزرگترین شبکه اجتماعی در جهان تبدیل شده است.
نقاط عطف مهم
ایده فیس بوک از یکی از پروژه های قبلی زاکربرگ، Facemash، وب سایتی بود که به دانشجویان هاروارد اجازه می داد جذابیت چهره ها را ارزیابی کنند. زاکربرگ برای به دست آوردن عکس های استفاده شده در سایت، سیستم امنیتی دانشگاه را هک کرد و تصاویر کارت های شناسایی دانشجویان را بدون اجازه آنها کپی کرد.
این اقدام دانشگاه را بر آن داشت که چند روز پس از راه اندازی وب سایت آن را تعطیل کند و منجر به اقدامات انضباطی علیه زاکربرگ شد. با این حال، چند ماه بعد، زاکربرگ و هم اتاقیهایش یک سایت شبکه جدید راهاندازی کردند که به دانشجویان دانشگاه هاروارد اجازه میداد از آدرس ایمیل خود با افزونه استفاده کنند. edu، به همتایان خود متصل شوند.
این شبکه اجتماعی به موفقیت بزرگی دست یافت و به سرعت به سایر پردیسهای کالج در سراسر آمریکا گسترش یافت. در سال اول، این پلتفرم به یک میلیون کاربر افزایش یافت و در آگوست 2005، به facebook.com تغییر نام داد.
تا پایان سال 2006، هر فردی بالای 13 سال با دسترسی به اینترنت می توانست به آن دسترسی داشته باشد. تعداد کاربران آن از 12 میلیون در سال 2006 به 50 میلیون در سال 2007 افزایش یافت و در پایان سال 2008 به 100 میلیون نفر رسید.
در سال 2012، زمانی که فیس بوک به یک میلیارد کاربر رسید، این شرکت یک IPO برگزار کرد که ارزش شرکت را 104 میلیارد دلار اعلام کرد. فیس بوک عرضه اولیه سهام خود را 38 دلار برای هر سهم داشت و 16 میلیارد دلار جذب کرد. سهم بازار این پلتفرم از آن زمان تاکنون تقریباً 12 برابر شده و در روز جمعه به حدود 474 دلار رسیده است.
در 29 اکتبر 2021، زاکربرگ تغییر نام خود را از Facebook, Inc. به Meta Platforms اعلام کرد. این شرکت مالک و راه اندازی فیس بوک، اینستاگرام، توییتر، واتس اپ و سایر محصولات و خدمات است.
حجم متا چقدر است؟
فیس بوک با سه میلیارد کاربر فعال ماهانه، محبوب ترین پلتفرم شبکه اجتماعی جهان است و کاربران آن بیش از نیمی از کاربران اینترنت و بیش از یک سوم جمعیت جهان را تشکیل می دهند.
این جمعیت با 3.03 میلیارد کاربر، بیشتر از جمعیت هند (1.4 میلیارد)، چین (1.4 میلیارد) و بنگلادش (173 میلیون) است.
در سال 2023، هند (385.6 میلیون) بیشترین مخاطب را در فیس بوک خواهد داشت و پس از آن ایالات متحده (188.6 میلیون)، اندونزی (136.3 میلیون)، برزیل (111.7 میلیون) و مکزیک (94.8 میلیون) قرار دارند.
چه کسی بیشتر از فیس بوک استفاده می کند؟
بر اساس دادههای Dataportal کتابخانه مرجع آنلاین، در میان کاربران جهانی فیسبوک، تعداد افراد ۶۵ ساله و بالاتر (۵.۶ درصد) بیشتر از افراد ۱۳ تا ۱۷ ساله (۴.۸ درصد) است.
دبرا آهو ویلیامسون، تحلیلگر Insider Intelligence، که از روزهای اولیه فیس بوک را دنبال می کرد، خاطرنشان کرد که کاربران جوان این سایت در حال کاهش هستند. او به آسوشیتدپرس گفت: جوانان اغلب آینده ارتباطات را شکل می دهند. منظورم این است که اساسا فیس بوک همینطور بود. جوانان به این موضوع روی آوردهاند و تقریباً در تمام پلتفرمهای اجتماعی که از زمان فیسبوک ظاهر شدهاند، این اتفاق میافتد.
بزرگترین گروه مخاطبان فیس بوک که کمتر از یک سوم (29.9٪) از کل کاربران آن را تشکیل می دهد، بین 25 تا 34 سال است.
حفظ حریم خصوصی داده ها و نگرانی های امنیتی کاربر
فیس بوک در طول 20 سال فعالیت خود با مشکلات زیادی در خصوص حفظ حریم خصوصی داده ها و امنیت کاربران روبرو بوده است. یکی از قابل توجه ترین مشکلات در سال 2018 رخ داد، زمانی که مشخص شد در اوایل سال 2014، شرکت مشاوره بریتانیایی کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات شخصی 87 میلیون کاربر فیس بوک بدون مجوز برای ایجاد پروفایل های فردی رای دهندگان در ایالات متحده استفاده کرده است تا آنها را هدف قرار دهد. . با تبلیغات سیاسی شخصی
زاکربرگ در اولین جلسه استماع کنگره در کاپیتول هیل در واشنگتن دی سی ظاهر شد، جایی که از او در مورد شیوه های حفظ حریم خصوصی داده های فیس بوک سؤال شد. مدیر عامل متا با پرداخت جریمه موافقت کرد و قول داد که مقررات حفظ حریم خصوصی در این پلتفرم را تقویت کند.
در 31 ژانویه 2024، زاکربرگ به همراه مدیران عامل TikTok، X و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، برای شهادت در مقابل کمیته قضایی سنای ایالات متحده دعوت شدند. در نمایشی نادر از اتحاد، سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات، مدیران عامل شرکتهای رسانههای اجتماعی را مسئول این دانستند که چگونه شرکتهای رسانههای اجتماعی برای جلوگیری از آسیبهای سلامتی که پلتفرمهایشان باعث سلامت روان کودکان و نوجوانان میشود، به اندازه کافی تلاش نکردهاند.
زاکربرگ از والدین قربانیان عذرخواهی کرد. گفت: متاسفم برای همه چیزهایی که همه گذرانده اید. هیچ کس نباید مجبور باشد آنچه را که خانواده شما از سر گذرانده اند بگذراند. وی گفت: شرکت متا به سرمایه گذاری و تلاش برای حمایت از کودکان در سطح صنعت ادامه می دهد.
اما حامیان سلامت کودکان می گویند که شرکت های رسانه های اجتماعی بارها در حمایت از کودکان زیر سن قانونی شکست خورده اند.
بعدی برای متا چیست؟
علیرغم نظارت شدید دولت و کاهش مخاطبان جوانان، متا پنجشنبه گذشته درآمد 40.1 میلیارد دلاری و سود 14 میلیارد دلاری را برای سه ماهه چهارم سال گذشته گزارش داد که بسیار فراتر از پیش بینی تحلیلگران بود.
متا، مانند بسیاری دیگر از شرکت های بزرگ فناوری، سرمایه گذاری زیادی برای تقویت قدرت محاسباتی خود برای پشتیبانی از برنامه های کاربردی هوش مصنوعی انجام داده است.
به گزارش الجزیره، متا در حال آماده شدن برای عرضه تراشههای هوش مصنوعی خود، که در داخل به نام Artemis شناخته میشود، در اواخر سال جاری برای تولید محصولات هوش مصنوعی که قصد دارد در فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ استفاده کند، عرضه میکند.
انتهای پیام