00:00 – 30 اوت 1403
افزایش تولید مسکن و تزریق واحدهای خالی از سکنه به بازار مسکن یکی از سیاست های اساسی است که دولت ها باید به آن توجه کرده و در دستور کار خود قرار دهند تا بخشی از نیاز بازار مسکن تامین شود و از این طریق بازار به سمت آن سوق داده شود. رفاه و پیشرفت را به ارمغان آورد.
این در حالی است که قانون مالیات مسکن در سال های گذشته تصویب شده بود، اما دولت برنامه ای برای اجرای این قانون و برنامه نداشت تا اینکه در سال 1398 وزارت راه و شهرسازی اقدام به ثبت اطلاعات متقاضیان از طریق سامانه املاک و مستغلات کرد. و از طریق این سیستم اقوام توانستند خانه های خالی را شناسایی کنند.
شناسایی و تخصیص بیش از 40 میلیون نفر از طریق سامانه املاک و سرپناه
در همین زمینه ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: بر اساس آخرین آمار، با ثبت اطلاعات بیش از 12 میلیون خانوار در حوزه املاک و مسکن. در سامانه، وضعیت سکونت بیش از 40 میلیون نفر مشخص شد و کد ملی این شماره دارای کد پستی است
نوروزی بیان کرد: در حال حاضر در سامانه ملی املاک و مسکن، مالکیت 11 میلیون و 116 هزار نفر در سامانه ملی املاک و مسکن شناسایی شده و سازمان های مختلفی را ثبت کرده ایم.
700 میلیارد تومان با شناسایی خانه های خالی جمع آوری شد
همانطور که مدیرکل دیوان محاسبات سازمان امور مالیاتی کشور درباره آخرین آمار و اطلاعات مربوط به سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بر اساس اطلاعات ارسالی وزارت راه و شهرسازی به این سازمان حدود 66 هزار و تعداد 648 واحد مسکونی در سال 1400 واحد مسکونی خالی بوده است. صادر شدند.
وی افزود: تعداد زیادی از این واحدهای خالی در مرحله رسیدگی مجدد و یا در مرحله رسیدگی به دعوا هستند، به طوری که حدود 1200 تا 1300 واحد تکمیل و برای حدود 1888 واحد مالیات پرداخت شده است.
رحیمی گفت: در خصوص آمار سال 1401 تعداد اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی به ما 59 هزار و 110 واحد خالی است که برای آنها 2.4 درصد مالیات محاسبه شده است که در درگاه مالیاتی این اداره مطرح شد که تا حدی مورد اعتراض قرار گرفت. و به اداره دیگر رسیدگی و ابلاغ شد.
بر اساس این گزارش، دولت همواره در شناسایی منازل خالی از سکنه هدف از اجرای این قانون را پمپاژ حجم زیادی از واحدهای خالی از سکنه و اخذ مالیات از ساکنان و مالکانی که بیش از 5 تا 100 واحد مسکونی دارند، اعلام کرده است، زیرا بر اساس این قانون گزارش نوروزی مدیرکل اقتصاد مسکن اداری وزارت راه و شهرسازی طی سه سال گذشته سه بانک با بیش از 100 واحد مسکونی خالی را شناسایی کرد که اکثر واحدهای خالی در تهران، اصفهان و تبریز بودند.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده، 182 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه با استفاده از سامانه املاک و مسکن روانه بازار شده است و پمپاژ این واحدها توانسته رشد تورمی قیمت مسکن را کنترل کند، به طوری که مدیرکل مسکن مهر اداره کل و دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: رشد تورمی نقطه نقطه برای مسکن پس از 74 ماه به 9.4 درصد رسید که توانست از بار سنگین مسکن بکاهد.
تنظیم بازار مسکن از طریق سامانه املاک و مسکن امکان پذیر است
در همین زمینه فرشید ایلاتی، کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران توضیح داد: سامانه املاک و مسکن و تکمیل این سامانه می تواند نقش موثری در شناسایی خانه های خالی داشته باشد. مسکن وصل است تا آینده بازار مسکن برنامه ریزی شود، اما امروز هم با وجود اینکه رئیس جمهور در شورای عالی مسکن دستور داده همه دستگاه ها باید به سامانه املاک و مسکن متصل شوند تا اطلاعات مربوط به حوزه مسکن تکمیل شود. ، همچنان شاهدیم که همکاری لازم در این زمینه وجود ندارد.
وی تصریح کرد: همه دستگاه ها باید برای تکمیل این سامانه، شناسایی خانه های خالی و اخذ مالیات از آنها همکاری کنند تا بازار مسکن به سمت ثبات و رونق سوق داده شود و همه دستگاه ها به این بازار متصل شوند.
بر اساس این گزارش، تا به امروز محل سکونت حدود 40 میلیون نفر از طریق سامانه املاک و مسکن شناسایی شده است و حدود 4 میلیون نفر نیز اطلاعات خود را در سامانه املاک و مسکن ثبت کرده اند بهبود وضعیت آینده بازار مسکن، باید تمهیدات لازم برای تکمیل اطلاعات توسط خانواده ها اندیشیده شود.
خبرنگار: کبری عزیزم