12:21 – 04 نوامبر 1403
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توفانیر در نشست خبری بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت گفت: بیش از 500 شرکت داخلی و 120 شرکت خارجی در نمایشگاه امسال حضور دارند.
وی افزود: 14 پروژه بسیار بزرگ یا غول پیکر جزو برنامه های ما برای پیک سال آینده است. که مهمترین آنها تکمیل پروژه های تولید برق در حال ساخت است. قرار است از طریق نیروگاه های حرارتی ساخته شده توسط وزارت نیرو یا صنایع انرژی تولیدی کشور، حدود 3629 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود. علاوه بر این، در مقیاس کوچک برنامه ریزی شده بود.
وی می گوید: یکی از برنامه ها اجرای به موقع تعمیرات نیروگاه های حرارتی اتمی و برق آبی است. 124 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی است که نیاز به تعمیر دارد. لازم به ذکر است نیروگاه های برق آبی بخشی از این تعداد است و پیش بینی می شود 13 هزار مگاوات تعمیر شود. خوشبختانه تا امروز حدود 18 هزار مگاوات نیروگاه در کشور برای تعمیر از مدار خارج شده و به تدریج تعمیر خواهند شد و سایر نیروگاه هایی که نیاز به تعمیر دارند نیز طبق جدول زمانی تعمیر خواهند شد. این اصلاحات باعث می شود که در تابستان سال آینده تولید پایداری داشته باشیم.
این مسئول گفت: واحدهایی داریم که با ارتقاء می توان به تولید برق آنها اضافه کرد. پیش بینی می شود با نوسازی نیروگاه های گازی با تعویض تیغه ها در تعمیرات اساسی و سایر شرایط 1191 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود. نیروگاه های قدیمی برای گرمایش داریم و پیش بینی می شود ظرفیت تولید آنها به حدود 1240 مگاوات برسد و با تعمیر نیروگاه های فرسوده می توانیم تولید برق آنها را افزایش دهیم.
رجبی مشهدی افزود: در حوزه انرژی های تجدیدپذیر پیش بینی می شود تا پایان سال 500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود. این بدان معناست که ظرفیت ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر به ۱۸۰۰ مگاوات می رسد و در سال آینده ۳۰۰۰ مگاوات دیگر به این میزان اضافه می شود.
وی گفت: علاوه بر این امسال از نیروهایی که در اختیار وزارت دفاع، وزارت نفت و سایر ارگان های دولتی بود استفاده کردیم. امسال قصد داریم این ظرفیت را توسعه دهیم و انتظار داریم بتوانیم 1000 مگاوات به ظرفیت تولید قبلی اضافه کنیم.
وی افزود: برای دستیابی به حداکثر تولید از نیروگاه های برق آبی در تابستان، قرار است در ماه های آینده تا تیر و مرداد از نیروگاه ها کاسته شود و فقط برای آب پایین دستی و کشاورزی استفاده شود. 155 طرح فوق انتقال و توزیع را انتخاب کرده ایم که باید برای بهبود شبکه در نقاطی که از فشار ضعیف یا شرایط دیگر رنج می برند، تدوین شود و از این طریق 1871 کیلومتر مدار به شبکه انتقال برق کشور اضافه می شود. در بخش توزیع 28 هزار کیلومتر کابل های آلومینیومی خودنگهدار با کابل های مسی فرسوده جایگزین می شود و قرار است در نقاطی که نیازمند توسعه شبکه توزیع است اصلاحات لازم انجام شود.
مدیرعامل توانیر گفت: پیش بینی می شود تا دو سال آینده تعداد کنتورهای هوشمند از مرز 9 میلیون نفر عبور کند. در حال حاضر این اعداد به 4 میلیون و 200 هزار دستگاه رسیده است. از ابتدای دولت تا کنون حدود 500 هزار دستگاه کنترل هوشمند با اولویت مشترکین پرمصرف نصب شده است. هدف این است که مشترکین پرمصرف از طریق اینترنت اطلاعات لازم را در مورد مصرف برق خود به دست آورند و صرفاً به میزان مصرفی که در پایان ماه از طریق قبوض در اختیار آنها قرار می گیرد متکی نباشند و مصرف برق را کاهش دهند. فراتر از الگو و انتظارات لازم برای آن افزایش یابد.
وی بیان کرد: در حوزه مدیریت مصرف، بهبود مصرف و اطلاعات به اشتراک گذاشته شده، برنامه های بسیار دقیقی از جمله تعویض حداقل یک میلیون دستگاه دیالیز کولر آبی را انتظار داشتیم. پیش بینی می شود یک میلیون کولر گازی وجود داشته باشد و تا پایان سال آینده در صورت کسب مجوزهای لازم می توان کولرهایی را که تقریبا دوبرابر مصرف کولرهای فعلی مصرف می کنند جایگزین کرد و به این ترتیب مصرف بهینه خواهد بود.
وی گفت: برای استفاده حداکثری از ظرفیت وارداتی در اوج مصرف و افزودن مبادلات برق با کشورهای همسایه، مذاکراتی را با کشورهای همسایه انجام داده ایم تا انشاالله بتوانیم از ظرفیت نیز بهره برداری کنیم.
رجبی مشهدی گفت: برای جمع آوری ارزهای رمزنگاری شده که غیرقانونی فعالیت می کنند، برنامه ریزی دقیقی داریم. برای تامین برق پایدار در فصل زمستان جلسات دقیقی برگزار شد که در شرایط عادی 80 درصد نیروگاه ها از سوخت گاز و 20 درصد از سوخت مایع استفاده می کنند اول دیزل و بعدش. نفت کوره علاوه بر این، تنها 16 نیروگاه در کشور وجود دارد که پتانسیل استفاده از نفت کوره را دارند.
وی گفت: سالانه یک میلیون مشترک جدید به مشترکان صنعت برق اضافه میشود که 3500 مگاوات به نیاز برق کشور میافزاید.