رئیس پژوهشکده نیرو از ارتقای راندمان و ظرفیت نیروگاه های کشور با بهره مندی از توان محققان حوزه آب و برق و شرکت های فناوری و مبتنی بر دانش خبر داد و گفت: برای پیشبرد این امر حدود 60 سال است. نقاط نیروگاهی ساخته شده است. شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید امیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو از پیشبرد طرح ها و برنامه های مختلف با هدف افزایش بهره وری و بهره وری نیروگاه ها خبر داد و گفت: پژوهشکده نیرو اقدامات موثری را انجام داده است. فعالیت در این زمینه بهره وری در بخش های تولید، حمل و نقل و توزیع که می توان به ارتقای ظرفیت تولید نیروگاه های گازی با انجام برخی اصلاحات در پره های توربین نیروگاه ها اشاره کرد.
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه با دستیابی به این مرحله، توان توربین V94 به حدود 10 مگاوات افزایش یافت، افزود: این روند در سراسر جهان بی سابقه است. به عبارت دیگر، محققان پژوهشگاه نیرو به همراه یک شرکت دانش بنیان موفق به انجام اصلاحاتی در توربین های نیروگاه های گازی شدند که باعث افزایش راندمان و بهره وری نیروگاه ها شد.
به گفته وی، افزایش 10 مگاواتی راندمان نیروگاه ها نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی است، اما این امر با حداقل سرمایه گذاری و اصلاح در پره های توربین نیروگاه های گازی محقق شده است.
امیدپور در این خصوص گفت: برای پیشبرد این امر حدود 60 نقطه نیروگاه در کشور شناسایی شده است و با همکاری شرکت انرژی حرارتی و نیروگاه های کشور این کار در یک واحد در حال انجام است. مقیاس بزرگتر
رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه این فرآیند تاکنون در 6 نیروگاه چرخه گازی انجام شده است، ادامه داد: در چنین شرایطی ظرفیت تولید نیروگاه های کشور افزایش ویژه ای پیدا می کند.
وی یادآور شد: اکنون هماهنگی های لازم با شرکت برق حرارتی برای آغاز عملیات اصلاح توربین های سه نیروگاه دیگر انجام شده است. از آنجایی که این اصلاحات در دوره تعمیر نیروگاه ها قابل انجام است، انتظار داریم پس از پیک مصرف برق این کار انجام شود.
وی درباره همکاری پژوهشگاه نیرو با دانشگاه ها و شرکت های فناور و دانش بنیان بیان کرد: پیش از آن سازوکار لازم برای همکاری سیستماتیک بین این موسسات را نداشتیم اما خوشبختانه طی یک ماه گذشته با تصویب وزیر نیرو برای ایجاد پارک علم و فناوری نیرو شهید فعالیت سیستماتیک این مجموعه هستیم.
امیدپور از وجود حدود 1700 شرکت دانش بنیان در حوزه صنعت آب و برق خبر داد و گفت: این شرکت ها به نوعی در حوزه آب، برق و موضوعات مرتبط فعال هستند. بسیاری از این شرکت ها در 50 پارک علم و فناوری در سراسر کشور مستقر هستند یا به طور مستقل فعالیت می کنند. پارک علم و فناوری وزارت نیرو بستری است که برای کسب و کارهای دانش بنیان بازارهایی را روان و ایجاد می کند.
رئیس پژوهشگاه نیرو تاکید کرد: پژوهشگاه نیرو در تلاش است تا اکوسیستم علم و فناوری ایجاد کند. بر این اساس قرار است برای توسعه و تجاری سازی فعالیت های خود از شرکت های دانش بنیان فعال در مناطق مختلف کشور حمایت شود که ابزار این حمایت صندوق فناوری نیرو است.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک افزایش سرمایه بزرگی برای صندوق فناوری انرژی در نظر گرفته شده است، گفت: همچنین در حوزه مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری در بخش داخلی طرح های متعددی تدوین شد. با توجه به اینکه در تابستان با پیک مصرف برق مواجه هستیم و امسال مصرف سیستم های سرمایشی به 30 هزار مگاوات رسیده است، در این راستا برنامه های مختلفی را در مرکز بار سرمایشی برای بهبود عملکرد سیستم های سرمایشی اجرا می کنیم.