07:00 – 30 اوت 1403
داریوش باقر جوان، مدیرکل دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه مقرر شد 3500 دستگاه اتوبوس برای جابجایی زائران در ایام اربعین توسط دستگاه های مختلف از جمله پتروشیمی در اختیار مسافران قرار گیرد، گفت: موسسات، معادن و کارخانجات گفت: تا امروز هیچ یک از اتوبوس ها همکاری لازم را انجام نداده اند و فقط ستاد کل نیروهای مسلح در این زمینه همکاری لازم را داشته است.
وی ادامه داد: ستاد کل نیروهای مسلح دستور ویژه ای صادر کرد تا کلیه خدمات ایاب و ذهاب کارکنان که تعداد آنها حدود 1500 دستگاه است در اختیار سازمان راهداری به ویژه رفت و برگشت قرار گیرد و این ناوگان باید به شرح زیر اضافه شود. : در اسرع وقت زیرا در حال حاضر 2000 اتوبوس در این بخش کمبود داریم.
وی افزود: امیدواریم همکاری های لازم در این زمینه صورت گیرد تا مشکلی برای بازگشت زائران پیش نیاید و بتوانیم سرعت موج بازگشت زائران را مدیریت کنیم در حال حاضر از نظر مشکلی وجود ندارد اسکان زائران و جابجایی صورت نگرفته است، اما باید ناوگان مورد نیاز برای موج بازگشتی که تا دو روز دیگر آغاز می شود، فراهم شود.
لازم به ذکر است، بر اساس اعلام گمرک طی سه هفته گذشته 35 دستگاه اتوبوس تندرو از گمرک بازرگان و تهران ترخیص شد تا با کمترین تشریفات، تردد زائران اربعین الحسین علیه السلام تسهیل شود. و در کمترین زمان ممکن از این تعداد 21 دستگاه اتوبوس از گمرک تهران و 14 دستگاه اتوبوس از گمرک بازرگان در اسرع وقت پس از اعلام و اخذ مجوزهای مربوطه ترخیص شدند.
بر اساس این گزارش، از 63 دستگاه اتوبوس دیگر موجود در بنادر کشور، 56 دستگاه اتوبوس در گمرک بازرگان در انتظار اظهار صاحبان کالاهایی هستند که تاکنون به گمرک اظهار نشده است. .
بر اساس این گزارش، امروز 7 مردادماه به 7 دستگاه اتوبوس از گمرک تهران اعلام شد که پس از بررسی، تکمیل مدارک، ارائه مجوزهای لازم و ارائه کد رهگیری بانکی از گمرک ترخیص می شوند.
لازم به ذکر است که مدت زمان ماندگاری کالا در مبادی ورودی که از آن به عنوان کالای باقی مانده در گمرک یاد می شود، لزوماً به دلیل تاخیر در کار گمرکی نیست، بلکه به منظور ترخیص واردکننده است. کالا از گمرک و انجام تشریفات گمرکی، ثبت سفارش، اظهار کالا به گمرک، تخصیص ارز، اخذ کد ساتا از بانک مرکزی و همچنین اخذ مجوزهای قانونی مربوط به کالاهای وارداتی و پرداخت وجه الزامی است. ارزش واردات مرتبط با عوارض و مالیات. بدیهی است در صورت عدم اجرای هر یک از مراحل فوق توسط صاحبان کالا و مرجع صدور مجوز مربوطه و یا تاخیر در ترخیص کالاهای وارداتی با مشکل و تاخیر مواجه خواهد شد.