15 درصد تولید زعفران در داخل کشور مصرف می شود
11:43 – 29 اوت 1403
علی الحسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به بی توجهی وزارت جهاد کشاورزی در آموزش کشاورزان در زمینه کشت صحیح زعفران، احتمال آسیب و آسیب به تولید زعفران از نظر تنش گرمایی وجود دارد.
به گفته وی، برای کشاورزانی که عمق کاشت زعفران کمتر از 25 سانتیمتر است و یا از کودهای مناسب برای زمین استفاده نکردهاند، بیشک تنش گرمایی خسارتهای جدی به مزارع وارد میکند و در نهایت افزایش 2 تا 3 برابری را در پی خواهد داشت. در تولید زعفران نسبت به آنچه در مدت مشابه سال قبل محقق نشده بود.
الحسینی ادامه داد: با توجه به شرایط جوی مناسب و بارندگی در فصل بهار، برآوردها حاکی از افزایش 2 تا 3 برابری تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال گذشته است اما اکنون به نظر می رسد این امر در مزارع محقق نشود. جایی که اصول کشاورزی رعایت نمی شود. اما برای به دست آوردن برآورد نهایی از تولید باید تا اوایل آبان ماه همزمان با برداشت نسبی زعفران منتظر بمانیم.
یکی از اعضای شورای ملی زعفران در پاسخ به عدم علاقه وزارت جهاد به آموزش صحیح کشاورزان افزود: برخی کشاورزان به دلیل تجربه برخی دیگر زعفران را مانند جو و گندم کشت کردند که از نظر گرما خسارت وارد کرد. باید وارد شود و در نتیجه سرمایه های کشاورزی هدر می رود و زمین از بین می رود. این در حالی است که وزارت جهاد به عنوان متولی امر می تواند با آموزش های مناسب به کشاورزان و نظارت بر مدیریت تولید از بروز چنین آسیب هایی جلوگیری کند.
کمبودی در عرضه زعفران اربعین حسینی نداریم
وی با بیان اینکه زعفران جدید طی 40 تا 45 روز آینده وارد بازار می شود، گفت: با توجه به آغاز برداشت جدید زعفران از مهرماه و برداشت بسیار زیاد آن در آبان، تقاضای زیادی در بازار وجود ندارد. خرید و در حال حاضر تقاضا در بازار کاهش یافته است که طبیعی است.
حسینی با بیان اینکه برای اربعین حسینی کمبود زعفران نداریم، افزود: طبق روال الساعی مصرف زعفران در کشور در ماه های رمضان، محرم و صفر است و از آنجایی که مردم پیشنهادات اربعین حسینی را پیش خرید کرده اند. در حال حاضر شرایط این است که کمبودی در عرضه محصولات به بازار نداریم که این امر به نوسانات قیمت و التهاب در بازار دامن می زند.
یکی از اعضای شورای ملی زعفران از مصرف سالانه 10 تا 15 درصد زعفران تولیدی در کشور خبر داد و گفت: در صورت مناسب بودن شرایط عرضه و قیمت زعفران در بازار، تقاضا برای خرید در بازار وجود دارد. افزایش خواهد یافت.
وی حداقل قیمت فعلی هر کیلو زعفران در آستانه اربعین حسینی را 65 تا 75 میلیون تومان و حداکثر قیمت را 90 تا 95 میلیون تومان اعلام کرد.
تولید فعلی زعفران یک چهارم پتانسیل کشور را نشان می دهد
وی با بیان اینکه پتانسیل تولید زعفران چندین برابر از رقم فعلی فراتر می رود، افزود: بر اساس برآوردهای انجام شده از سطح فعلی کشت زعفران، امکان تولید حداقل هزار تن زعفران وجود دارد و اکنون یک چهارم این میزان تولید می شود. در داخل کشور تولید می شود، ضمن اینکه با اعمال آموزش های مناسب برای اپراتورها برنامه ای وجود دارد که این میزان تولید را در کشور امکان پذیر می کند. لازم به ذکر است در شرایط کنونی برای هزار تن محصول از منابع انرژی، سرمایه و زمین لازم استفاده می شود در حالی که با رقم تولید فعلی تفاوت زیادی وجود دارد.
یکی از اعضای شورای ملی زعفران گفت: از وزیر جدید تقاضا داریم با اتخاذ تدابیر مناسب و سیاست های تشویقی، میزان عملکرد زعفران در واحد سطح را افزایش دهد در غیر این صورت زمین ها رها شده و کشاورزان به کشت محصولات دیگر و یا کوچ به حاشیه می روند. از شهرها
خبرنگار: آزاده محبی