13 برابر عملکرد در بازسازی خانه نسبت به گذشته
بازوی اجرایی دولت سیزدهم در نوسازی بافت های ناکارآمد شهری به مرحله ساخت حدود 138 هزار واحد رسیده است و هدف آن رسیدن به 200 هزار واحد است. آمارها حاکی از افزایش 13 برابری عملکرد در این حوزه نسبت به گذشته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، دولت تسهیلات و امتیازات ویژه ای را به مالکان، توسعه دهندگان و سازندگان بافت های فرسوده و ناکارآمد در نظر گرفته است که از جمله آن می توان به طرح تشویقی 19 ماده ای، پرداخت تسهیلات بر اساس طرح نهضت ملی مسکن و عناصر تشویقی در لایحه بودجه 1402 اشاره کرد. . کار را نکرد
با توجه به 167 هزار هکتار بافت ناکارآمد به عنوان مناطق پرخطر با حدود 20 میلیون نفر که نزدیک به یک پنجم جمعیت کشور را شامل می شود، نوسازی این مناطق یکی از مهم ترین ضرورت های کشور به شمار می رود.
بر اساس ظرفیت ایجاد شده توسط دولت، شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکنون 137 هزار و 800 واحد را به اتمام رسانده است و برنامه آن برای افزایش این تعداد به 200 هزار واحد در سال جاری است.
به منظور نوسازی ساختارهای ناکارآمد، ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار متشکل از 13 وزارتخانه و 17 نهاد تشکیل شد که همتاهایی در سطوح استانی و شهری متشکل از مقامات محلی دارد. در دولت سیزدهم ستاد بازآفرینی و شوراهای مسکن استان ها به طور جدی موضوع بازآفرینی را بررسی می کنند. شهرداران نیز در این برنامه کمکی دولت هستند.
قبل از دولت سیزدهم، بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب تیرماه 1386، هدف نوسازی 100 هزار واحد مسکونی در سال بود. در حالی که تقریبا 10000 واحد هر سال بازسازی می شد. رقم 137 هزار واحدی که دولت سیزدهم تاکنون روی کار آورده است، عملکرد بیش از 13 برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد.
در حال حاضر ظرفیت هایی برای محرومیت زدایی از چهره شهرها ایجاد شده است که از جمله آنها می توان به بند «ب» تبصره 11 اشاره کرد. بر اساس این بند، ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی واقع در داخل و خارج از محدوده شهرها و تأمین شرایط لازم زیرساخت های لازم در این مناطق اعم از مساجد، مدارس، کلانتری ها، روشنایی معابر، ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی، زیرساخت های بهداشتی، زیرساخت های تامین آب و برق، امکانات رفاهی شهری مورد نیاز، شورای برنامه ریزی و توسعه استان موظف است سهم این مناطق را تعیین کند. مناطق با توجه به جمعیت ساکن از عوارض ماده (39) قانون مالیات بر ارزش افزوده و صرف محرومیت زدایی و بهسازی همان مناطق می شود.
همچنین از نوامبر 1401 مجموعه ای از مشوق ها برای توسعه شهری اعطای یک یا دو طبقه تشویقی، تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط انبوه سازی و نما و ایجاد کاربری سودآور در طبقه همکف به منظور حمایت از مشاغل خانگی در ارائه شرایط از جمله این مشوق ها توسط دولت اعلام شده است. و بر اساس آمار انتشار پروانه جذابیت سرمایه گذاری در پارچه را افزایش داد.
در ماه های اخیر تحت تاثیر نوسانات قیمت مسکن در نقاط برخوردار شهرها از یک سو و تصویب طرح تشویقی ساخت و ساز شهر از سوی دیگر، تمایل به سرمایه گذاری در بافت های فرسوده افزایش یافته است.
به گفته محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته صدور پروانه در 55 شهر کشور 88 درصد افزایش داشته است. در پنج استان تهران، خراسان رضوی، مازندران، همدان و خراسان شمالی آمارها حاکی از افزایش 105 درصدی صدور مجوز پارچه های مستعمل است.
انتهای پیام